Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Αποσύρονται από την αγορά επικίνδυνα κρητικά λουκάνικα

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης του ΕΦΕΤ, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κρήτης, στο πλαίσιο ελέγχου στην επιχείρηση παραγωγής προϊόντων με βάση το κρέας «ΑΦΟΙ ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΑΕΒΕ» που βρίσκεται στο Ατσιπόπουλο Ρεθύμνου Κρήτης, διαπίστωσε την παραγωγή και διακίνηση των προϊόντων με την ονομασία «Λουκάνικο Χωριάτικο καπνιστό» και «Λουκάνικο Χωριάτικο Μπουκιές καπνιστό», για την παρασκευή των οποίων προστέθηκε φυτική πρωτεΐνη σόγιας, η οποία δεν δηλώνεται στον κατάλογο των συστατικών με σαφή αναφορά της ονομασίας της. 

Ελληνική Αστυνομία: Συμμετοχή στην επιχείρηση για την καταπολέμηση της μεταφοράς παράνομου χρήματος στην Ευρώπη

- Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δεύτερη ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, με τη συμμετοχή της Ελληνικής Αστυνομίας, για την καταπολέμηση της μεταφοράς παράνομου χρήματος στην Ευρώπη
- Η αστυνομική επιχείρηση υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της Europol, της Eurojust και της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας (European Banking Federation), το διάστημα από 14 έως 18 Νοεμβρίου 2016
- Στην επιχείρηση έλαβαν μέρος Αστυνομικές και Εισαγγελικές Αρχές από συνολικά (17) χώρες ενώ από την Ελληνική Αστυνομία συμμετείχε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
- Συγκεκριμένα, η Ελληνική Αστυνομία εντόπισε τριάντα επτά (37) άτομα, που δραστηριοποιούνταν ως μεταφορείς παράνομου χρήματος (money mules), με 39 θύματα

Θεσσαλονίκη: Ο Χρήστος Θηβαίος στο Club του Μύλου την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Ο Χρήστος Θηβαίος παρουσιάζει την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016 στο Club του Μύλου τις καλύτερες στιγμές της δισκογραφίας του αλλά και τα καινούρια τραγούδια από το δίσκο «ΣΙΔΕΡΕΝΙΟ ΝΗΣΙ»
Τραγουδοποιός σπάνιας ευαισθησίας και ερμηνευτής υψηλών προδιαγραφών ο Χρήστος Θηβαίος έχει συμπληρώσει περισσότερα από 20 χρόνια στη δισκογραφία. 

Κιλκίς: Χριστουγεννιάτικο bazaar από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από τις 25 έως τις 27 Νοεμβρίου 2016

Η Κινητή Μονάδα Στήριξης και Ενημέρωσης του Εθελοντικού Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», θα βρίσκεται από τις 25 έως τις 27 Νοεμβρίου στο Κιλκίς, στην πλατεία Ειρήνης (ώρες 25&26/11 10:30-14:00 & 17:30 -21:00, 27/11 10:30-14:00).

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Νέα εθνικά όρια για τις εκπομπές ατμοσφαιρικών ρύπων

Το ΕΚ ενέκρινε την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου τη μείωση των επιτρεπόμενων εθνικών ορίων για τις εκπομπές βασικών ρύπων μέχρι το 2030, συμπεριλαμβανομένων του οξειδίου του αζώτου NOx, των σωματιδίων και του διοξειδίου του θείου. Το ΕΚ είχε ήδη συμφωνήσει ανεπισήμως επί της συγκεκριμένης νομοθεσίας με την ολλανδική προεδρία του Συμβουλίου. Η ατμοσφαιρική ρύπανση εκτιμάται ότι προκαλεί ετησίως περίπου 400.000 πρόωρους θανάτους στην ΕΕ.

Έτοιμες για τη πρεμιέρα οι γυναίκες του Κιλκισιακού

Δελτίο τύπου Κιλκισιακού
Η μεγάλη πρεμιέρα έφτασε. Τη Κυριακή 27 Νοεμβρίου στις 3 το μεσημέρι η Γυναικεία Ομάδα του Κιλκισιακού δίνει το πρώτο επίσημο παιχνίδι της ιστορίας της, αντιμετωπίζοντας για τη πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής τις Ασπρόμαυρες Αμαζόνες Πέλλας.

Τι λέει η Αντιπεριφέρεια Κιλκίς για την πρόσφατη σεισμική δραστηριότητα στο νομό Κιλκίς

Σχετικά με την πρόσφατη σεισμική δραστηριότητα που εκδηλώθηκε στον Νομό Κιλκίς, από το γραφείο Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Κιλκίς ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

«Βία κατά των Γυναικών – Μορφές και Πολιτικές Πρόληψης και Καταπολέμησης του Φαινομένου»


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, που τιμάται ετησίως στις 25 Νοεμβρίου, η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ), σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου - Αλεξάνδρα» και το Γενικό Νοσοκομείο ΚΑΤ, διοργάνωσαν ημερίδα με θέμα «Βία κατά των Γυναικών - Μορφές και Πολιτικές Πρόληψης και Καταπολέμησης του Φαινομένου».

Έλεγχοι Περιφέρειας σε νόμιμα και παράνομα συνεργεία αυτοκινήτων

Ένα σύνολο περίπου 400 ελέγχων σε ετήσια βάση πραγματοποιούν τα κλιμάκια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε νόμιμα και παράνομα συνεργεία αυτοκινήτων σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, με στόχο να περιοριστεί η παραβατικότητα και να ενισχυθεί η ασφάλεια των πολιτών.

Απεργία ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ν.Κιλκίς, στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, καλεί τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα , να συμμετάσχουν στην Πανελλαδική απεργία της Πέμπτης 24 Νοεμβρίου 2016 και να πλαισιώσουν μαζικά την απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς και την πορεία προς το Δημαρχείο .
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Η περίοδος που διανύουμε βρίσκει τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τα φτωχομεσαία κοινωνικά στρώματα μπροστά σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση: 


Πέλλα: Κιλκισιώτες αστυνομικοί συνέλαβαν 35χρονο για κατοχή χασισιού

Συνελήφθη χθες (22-11-2016) το πρωί σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς ένας 35χρονος ημεδαπός, διότι σε αιφνιδιαστικό έλεγχο του σπιτιού του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 8 συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 147 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Γουμένισσα: Χρειαζόταν ένα DVD Player και το έκλεψε

Συνελήφθη σήμερα (23-11-2016) τα ξημερώματα στην Γουμένισσα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γουμένισσας, 35χρονος ημεδαπός, καθώς εντοπίστηκε σε αυλή μονοκατοικίας να κατέχει μία ηλεκτρονική συσκευή (DVD – PLAYER) την οποία είχε αφαιρέσει από το εσωτερικό του σπιτιού λίγη ώρα νωρίτερα. Το κλεμμένο αντικείμενο αποδόθηκε στον 41χρονο ιδιοκτήτη.

Κιλκίς: Μπούκαραν σε μονοκατοικία και με χρήση βίας λήστεψαν 14.000 ευρώ και χρυσαφικά αξίας 4.000

Χθες (22-11-2016) τα ξημερώματα, 4 άγνωστοι δράστες έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, διέρρηξαν μονοκατοικία σε περιοχή του Κιλκίς και με την χρήση σωματικής βίας, ακινητοποίησαν και δέσμευσαν ζευγάρι ημεδαπών, ηλικίας 67 ετών (γυναίκα) και 73 ετών (άντρας), που εκείνη την ώρα κοιμόταν. 

Τον συνέλαβαν Κιλκισιώτες αστυνομικοί για κατοχή 1,5 κιλού χασισιού

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, οδήγησαν στη σύλληψη ενός 35χρονου ημεδαπού που καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης και κατείχε σημαντικές ποσότητες κάνναβης.

"Στο Κιλκίς θερίζει η ηπατίτιδα, αλλά το Κιλκίς είναι μακριά από την Αθήνα"

Δελτίο τύπου
Αριστείδη Φωκά
Την έξαρση των κρουσμάτων ηπατίτιδας Α στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Νέας Καβάλας στο Νομό Κιλκίς καταγγέλλει με ερώτηση του στη Βουλή ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων στη Β΄ Θεσσαλονίκης Αριστείδης Φωκάς.

Αγώνες Μίνι Βόλεϊ του Άτλαντα Κιλκίς

Δελτίο τύπου Άτλαντα Κιλκίς
Αγώνες Μίνι Βόλεϊ έδωσαν το πρωί της Κυριακής 20 Νοεμβρίου Άτλας Κιλκίς και Προμηθέας Πυλαίας στο κλειστό "2ο Λύκειο Πυλαίας" στην Θεσσαλονίκη.

Σχολικές εκδηλώσεις στο 1ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς

Ανακοίνωση
1ου Γενικού
Λυκείου Κιλκίς
Δύο σχολικές εορτές με ιδιαίτερο χαρακτήρα και διάχυτη τη νεανική διάθεση και δημιουργικότητα πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας τις τελευταίες βδομάδες. Οι εκδηλώσεις για τη γιορτή της σημαίας και το έπος του ’40 πραγματοποιήθηκαν καθιερωμένα την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016 στο χώρο του σχολείου.

Βραδιά Δημοτικού Τραγουδιού στο Ράντσο Κιλκίς, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016


Η αστυνομία προειδοποιεί επιχειρήσεις για εξαπάτηση μέσω E-mail

- Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους επαγγελματίες για περιστατικά εξαπάτησης, μέσω της παραβίασης ροής επικοινωνίας μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
- Με τη μέθοδο «man in the middle», οι δράστες παρεμβαίνουν σε διαδικτυακές οικονομικές συναλλαγές και πείθουν τα θύματα να καταθέσουν χρήματα σε απατηλό λογαριασμό

Θεσσαλονίκης: Έκθεση με τίτλο "Διαιρεμένες Μνήμες 1940-1950", στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

ΔΙΑΙΡΕΜΕΝΕΣ ΜΝΗΜΕΣ 1940-1950.
Η απόσταση ανάμεσα στην ιστορία και το βίωμα.
7 Δεκεμβρίου 2016 – 26 Φεβρουαρίου 2017
Στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Η έκθεση με τίτλο Διαιρεμένες Μνήμες 1940-1950. Η απόσταση ανάμεσα στην ιστορία και το βίωμα, είναι μία έκθεση του Goethe-Institut Thessaloniki σε συνδιοργάνωση με το Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης και το Deutsches Historisches Museum του Βερολίνου.