Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

"Η καινοτομία ενώνει": Εκπαίδευση των ατόμων με αναπηρία στο Ράντσο Κιλκίς, στις 28 Μαΐου 2015

Η Εκπαίδευση αποτελεί μία έννοια που, παρόλο που βρίθει ορισμών, ωστόσο είναι δύσκολο να τοποθετηθεί κανείς με ασφάλεια και ακόμη περισσότερο να αποσαφηνίσει την έννοια της ποιότητας.

Είσοδος στην Ελλάδα ή στη ζώνη του λυκόφωτος;


Καλούν τους μαθητές να δηλώσουν μαθήματα χωρίς να ξέρουν τίποτα για την επόμενη τάξη!

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
Σύμφωνα με την εγκύκλιο 77679/Ε2/15-05-2015 με θέμα «Υπολογισμός κενών και πλεονασμάτων εκπαιδευτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2015-2016», που προωθήθηκε ως πίνακας προς συμπλήρωση στις 19/5/2015 στα σχολεία, ζητείται από τις κατά τόπους Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας η συμπλήρωση πινάκων μέχρι την Τρίτη 26/5/2015!

Η πολιτική του ΥΠΑΠΕΝ στη διαχείριση των βοσκοτόπων

Τα βασικά σημεία της πολιτικής του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης σχετικά με το κρίσιμο θέμα της διαχείρισης των βοσκοτόπων, παρουσίασε σήμερα στους δημοσιογράφους ο Αναπληρωτής Υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου.

Ανακοίνωση Περιφέρειας για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος που εορτάζεται κάθε χρόνο την 31η Μαΐου, το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Τένις Κιλκίς: Ατομικό Πρωτάθλημα ΒΟΡΡΑ, Αγόρια, Κορίτσια - Αποτελέσματα



Αποτελέσματα Ατομικό Πρωτάθλημα ΒΟΡΡΑ, Αγόρια, δείτε ΕΔΩ
Αποτελέσματα Ατομικό Πρωτάθλημα ΒΟΡΡΑ, Κορίτσια, δείτε ΕΔΩ

Κιλκίς: 51χρονος Βούλγαρος μετέφερε 4 Σύριους

Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας Ασφαλείας Δοϊράνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, ένας 51χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διευκόλυνση εξόδου υπηκόων τρίτων χωρών από την χώρα.

Κιλκίς : Μετέφεραν με 2 οχήματα 11 αλλοδαπούς έναντι χρηματικής αμοιβής

Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας Ασφαλείας Δοϊράνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, ένας 47χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, σε βάρος του οποίου, αλλά και του συνεργού του που αναζητείται, σχηματίστηκε δικογραφία για διευκόλυνση εξόδου υπηκόων τρίτων χωρών από την χώρα.

«Καλλιέργεια λαχανικών σε συνθήκες αστικού περιβάλλοντος», στο 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς

Στο 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς διεξάγεται από το Νοέμβριο ένα πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Αγωγής με τίτλο: «Καλλιέργεια λαχανικών σε συνθήκες αστικού περιβάλλοντος». Το εν λόγω πρόγραμμα αποτελεί θεματική ενότητα του Τοπικού Δικτύου «Η Επιστήμη και η Γνώση στην Υπηρεσία του Ανθρώπου (Εθελοντισμός και Κοινωνική Αλληλεγγύη)».

Δράσεις της Επιτροπής Ειρήνης Κιλκίς

Δελτίο τύπου Επιτροπής Ειρήνης Κιλκίς
Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) φέτος συμπληρώνει 60 χρόνια ζωής και δράσης. 60 χρόνια αντιιμπεριαλιστικών αγώνων στη χώρα μας και διεθνώς μέσα από τις γραμμές του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης. Για ένα ειρηνικό μέλλον, χωρίς ιμπεριαλιστικούς πολέμους, φτώχεια κι εκμετάλλευση.

Ο Γιώργος Ισαακίδης και η Ελπίδα Αντωνιάδου, αναγγέλλουν τον γάμο τους

Ο Γιώργος Ισαακίδης του Κωνσταντίνου και της Ελένης, που γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και κατοικεί μόνιμα στην Κρηστώνη Κιλκίς και η Ελπίδα Αντωνιάδου του Παύλου και της Σταυρούλας, που γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και κατοικεί μόνιμα στο Κιλκίς, πρόκειται να παντρευτούν στο Δημαρχείο Κιλκίς.

"Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου"

Τσιραμπίδης Ανανίας
Ομότιμος Καθηγητής Α.Π.Θ.
Η ομιλία εκφωνήθηκε στις εκδηλώσεις μνήμης του Πολιτιστικού Συλλόγου Δροσάτου Κιλκίς, στις 24 Μαΐου 2015
Η σημασία της 19ης Μαΐου
Σήμερα, στη λέξη Γενοκτονία η σκέψη μας αυτόματα πηγαίνει στα δύο τραγικά γεγονότα του 20ου αιώνα, τη Γενοκτονία των Αρμένιων το 1915 από τους Νεότουρκους και τη Γενοκτονία των Εβραίων και των σλαβικών λαών την περίοδο 1940-44 από τους Γερμανούς.

Γεωργαντάς: "Ανοίξτε το ηλεκτρονικό σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ για το Μητρώο Αγροτών"

Ο Βουλευτής ν. Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς συνυπέγραψε με άλλους είκοσι έξι βουλευτές της Ν.Δ. ερώτηση προς τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τον Αναπλ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης με θέμα : «Ταλαιπωρία του αγροτικού κόσμου λόγω του κλειστού ηλεκτρονικού συστήματος του ΟΠΕΚΕΠΕ για το Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων».
Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

«Μεγάλη ταλαιπωρία υφίσταται καθημερινά ο αγροτικός κόσμος της χώρας αφού συνεχίζει να παραμένει κλειστό, ήδη από τις 31 Ιανουαρίου 2015 και για 4 σχεδόν μήνες μέχρι και σήμερα, το ηλεκτρονικό σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ για το Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων.

Προσλήψεις ανακοίνωσε ο ΟΤΕ – Οι ειδικότητες, οι προθεσμίες και οι αιτήσεις

Σε νέες προσλήψεις σε πολλές περιοχές της χώρας προχωρά ο Όμιλος ΟΤΕ, το προσεχές διάστημα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση, ο Όμιλος ΟΤΕ πρόκειται να προσλάβει προσωπικό για τις παρακάτω ειδικότητες:

Δεν έχει υπογραφεί η ΚΥΑ και δεν έχει εκδοθεί το ΧΕΠ, για τις αμοιβές στις Πανελλαδικές!

Του Γιάννη Λιναρδάκη* 
Ενώ έχουν ξεκινήσει οι πανελλαδικές εξετάσεις και η διαδικασία βαθμολόγησης των γραπτών, δεν έχει υπογραφεί μέχρι σήμερα η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την έκδοση του Χρηματικού Εντάλματος Πληρωμής (ΧΕΠ).

Τίτλοι εφημερίδων, Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

ΑΥΓΗ ·Για να κλείσει η συμφωνία-Στην πολιτική η τελευταία λέξη·Με νομοσχέδιο Βαλαβάνη-Σε 15 μέρες νέες αντικειμενικές αξίες·Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης: Τραγωδία όχι «πρόβλημα», οι μετανάστες
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Πακέτο απελπισίας για τις συντάξεις-Πρόωρες τέλος για όλους αυτούς που δεν έχουν θεμελιώσει δικαίωμα·Λεύκανση «μαύρου» χρήματος με… συνοπτικές διαδικασίες-Φόρος 15% (!!!) σε όσους έχουν αδήλωτες καταθέσεις στο εξωτερικό (π. χ «λίστα Λαγκάρντ»)-30% για το εσωτερικό·Πέρασε η πρόταση Αβραμόπουλου- Θα αποχωρήσουν 16.000 λαθραίοι από την Ελλάδα!

Δοϊράνη: Δύο λαοί, μία λίμνη - Video