Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Σεμινάριο του Α.Π.Θ. με τίτλο «Παρασκευή Καλλυντικών Σκευασμάτων και Σαπώνων»

Στο πλαίσιο της Δομής Δια Βίου Μάθησης του Α.Π.Θ. υλοποιείται κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 Σεμινάριο Κατάρτισης και Επιμόρφωσης Διατμηματικό (στο οποίο συμμετέχουν ως εισηγητές μέλη των Τμημάτων του Φαρμακευτικού, Χημικού, της Ιατρικής του ΑΠΘ και του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ) με τίτλο «Παρασκευή Καλλυντικών Σκευασμάτων και Σαπώνων».

"Παρατηρήσεις για την συνάντηση της ΟΛΜΕ με το Υπουργείο Παιδείας"

Δελτίο τύπου Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεις/ΜΕΤΑ
Στις 26/2/15 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της ΟΛΜΕ με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Από τη συνάντηση αυτή έχουμε να παρατηρήσουμε τα παρακάτω:

Διαμαρτυρία Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς στο Νοσοκομείο Κιλκίς

Δελτίο τύπου Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς 
Ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς πραγματοποίησε την Τρίτη 24/2 παράσταση διαμαρτυρίας στο νοσοκομείο του Κιλκίς. Τα μέλη του Συλλόγου ανήρτησαν πανό με σύνθημα «Ξεσηκωμός! Ο Αγώνας για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία είναι αγώνας για τη ζωή» και ενημέρωσαν τους επισκέπτες του νοσοκομείου για τα αιτήματα τους.

Βαρομετρικό χαμηλό στη συνάντηση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας

Δελτίο τύπου "Προοδευτικής Ενότητας Καθηγητών"
Συνάδελφοι,
στις 26 Φεβρουαρίου 2015, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. με τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, τους κ. Μπαλτά Αριστείδη και κ. Κουράκη Αναστάσιο. Σημειώνουμε ότι η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε έναν περίπου μήνα μετά το σχετικό αίτημα που είχε υποβάλει η Ομοσπονδία, με κύρια επιχειρηματολογία από την πλευρά του Υπουργείου, για την καθυστέρηση την προετοιμασία απαντήσεων στα αιτήματα του κλάδου.

Μία γατούλα στα… ψηλά!




Αυτόπτης μάρτυς: Σπύρος Καρτσώνης (οδός Περικλέους στο Κιλκίς, σήμερα το πρωί)
Τι ήθελε η γατούλα ψηλά στο στύλο της ΔΕΗ;
Μήπως ανέβηκε από περιέργεια για να δει τον ‘‘κόσμο’’ από ψηλά;
Μήπως ήταν μέρος ενός παιχνιδιού με την παρέα της;
Μήπως την κυνήγησε κανένα αδέσποτο και προσπάθησε να γλιτώσει;
Μήπως ήθελε να δει πόσο ψηλά μπορεί να ανέβει;

"Μάρτη" δε φορούσαν μόνο οι άνθρωποι

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς δια των υπευθύνων του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων, Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Εκπαίδευσης Κιλκίς, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πρόνοιας – Πολιτισμού – Δόμησης & Διαφάνειας του Δήμου Κιλκίς και οι Πολιτιστικές Ομάδες του 2ου Γυμνασίου και 2ου ΕΠΑ.Λ. Κιλκίς προτίθενται να οργανώσουν τη Δευτέρα 02 Μαρτίου 2015 και ώρα 10:00 έως 13:30  (2ο Γυμνάσιο – 21ης Ιουνίου - Πλατεία Ειρήνης του Κιλκίς) μια λαογραφική δράση στις πλατείες και τους πεζόδρομους του Κιλκίς, όπου στόχος της θα είναι να φορέσουν όσο το δυνατό περισσότερα παιδιά και ενήλικες το γνωστό “Μάρτη”, να προσφέρουν λουλούδια αλλά και να κουβεντιάσουμε για το έθιμο, από που προέρχεται, ποιές παροιμίες αναφέρονται στον Μάρτη και στην Άνοιξη.

Έναρξη σεμιναρίου για ευάλωτες κοινωνικά ομάδες από τη Σχολή Γονέων Νομού Κιλκίς

Ξεκινάει άμεσα στο Κιλκίς επιμορφωτικό πρόγραμμα με θέμα “Συμβουλευτική σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες”. Το σεμινάριο είναι δωρεάν και απευθύνεται σε γονείς και εκπαιδευτικούς που θέλουν να ενημερωθούν για θέματα αγωγής υγείας και ψυχολογικής υποστήριξης των ευπαθών ομάδων.

"Τα καπάκια πηγή έμπνευσης"

Με χαρούμενη διάθεση και δημιουργικές κατασκευές ολοκληρώθηκε η προγραμματισμένη δράση του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης στο Ράντσο Κιλκίς. Το πρόγραμμα αποτελεί μια πιλοτική προσπάθεια εφαρμογής εναλλακτικών μεθόδων μάθησης και προσέγγισης γνωστικών αντικειμένων με ανάπτυξη κυρίως δεξιοτήτων και η ενεργή συμμετοχή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς αποδεικνύει τη δυνατότητα συνδυασμού δράσεων στις οποίες μπορούν να εμπλέκονται μαθητές τόσο τυπικής όσο και μη τυπικής εκπαίδευσης και μάλιστα όλων των σχολικών βαθμίδων (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης).

Τίτλοι εφημερίδων, Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

ΑΥΓΗ ·Αλ. Τσίπρας στην Π. Γ. του ΣΥΡΙΖΑ:- Μάχη μέρα- μέρα για ξήλωμα Μνημονίου και υλοποίηση δεσμεύσεων·Γ. Στουρναρας: Υπάρχουν προϋποθέσεις για αμοιβαίως επωφελή τελική συμφωνία·Τον Μάρτιο ο νόμος για τις συλλογικές συμβάσεις
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ · Μαύρα σκοτάδια για τις δύο χρυσές BMW-Είναι δυνατόν να πληρώθηκε 1.500.000 ευρώ από τα μυστικά κονδύλια;·Εκρηκτική ασάφεια για το χρηματοδοτικό κενό!-Τι ζητάει ο Βαρουφάκης από τους θεσμούς·Καταψήφισε και η Ζωή την συμφωνία-Για 18 ¨ «όχι» στην Κοινοβουλευτική Ομάδα μίλησε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης

Έκτακτη Κατεπείγουσα Συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς, σήμερα στις 8 το βράδυ

Δημόσια Έκτακτη Κατεπείγουσα Συνεδρίαση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα, στις 27 Φεβρουαρίου 2015, ημέρα Παρασκευή και ώρα 20.00, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα εξής θέματα Η/Δ: