Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Ειδικό φυλλάδιο διανέμεται σε υπηκόους τρίτων χωρών για την ενημέρωση τους σχετικά με το πρόγραμμα επιστροφής στις χώρες καταγωγής τους

Ειδικό ενημερωτικό φυλλάδιο, το όποιο απευθύνεται σε υπηκόους τρίτων χωρών, σχεδίασε η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, σε συνεργασία με το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, με στόχο την αύξηση των επιστροφών αλλοδαπών, στις χώρες καταγωγής τους.

Συνελήφθη ιδιοκτήτης ιστοσελίδας, για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας

Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη χθες (21-11-2012) στη Καβάλα, 53χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης και διαχειριστής ιστοσελίδας, για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Ένα πολύ ενδιαφέρον συνέδριο στην Καλαμαριά

Από την Παρασκευή έως και την Κυριακή, 23-25 Νοεμβρίου πραγματοποιείται το συνέδριο «Θεσσαλονίκη, πρωτεύουσα των προσφύγων».  H εισήγηση του Βλάση Αγτσίδη θα έχει ως τίτλο «Στη ‘Θεσσαλονίκη των προσφύγων’: Ιδεολογικές και πολιτικές συγκρούσεις κατά την περίοδο της Μεταπολίτευσης». Εντάσσεται στην 7η Συνεδρία που αναφέρεται στις ταυτότητες και στη Μνήμη (Κυριακή, 25 Νοεμβρίου, στο δημοτικό θέατρο Καλαμαριάς "Μελίνα Μερκούρη" από τις 10 - 11:30 π.μ.). Η ενότητα αυτή φαίνεται ότι θα έχει πολύ ενδιαφέρον εφόσον η αναφορά γίνεται για τρέχοντα φαινόμενα, διαδικασίες που βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη, για ταυτότητες που αναπροσαρμόζονται στη σύγχρονη εποχή και επιπλέον γιατί στη Συνεδρία αυτή συμμετέχουν επιστήμονες πολύ διαφορετικών επιστημολογικών προσεγγίσεων.

Για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ο Βενιζέλος είπε...

Μετά και τη χθεσινή του συνάντηση με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Υπό συνθήκες κρίσης, από την Τοπική Αυτοδιοίκηση εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό, η ικανότητα του κράτους να λειτουργεί και να προσφέρει βασικές υπηρεσίες στους πολίτες.

ΠΑΜΕ: «Στην αντεργατική θύελλα προχωράμε με οργανωμένη ανυπακοή»

"Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στα βάρβαρα μέτρα, που μας χτυπούν, που μας οδηγούν πίσω ολοταχώς, στον εργασιακό μεσαίωνα.  Συνεχίζουμε με όλες τις μορφές αγώνα, εξασφαλίζοντας τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων, απέναντι σε Κυβέρνηση, πλουτοκρατία και Ευρωπαϊκή Ένωση.

"Μπρος Λαγκάρντ και πίσω Μέρκελ...", λέει ο ΛΑ.Ο.Σ. για το Eurogroup

Αναφορικά με τα αποτελέσματα της συνόδου του Eurogroup, από το Γραφείο Τύπου ΛΑ.Ο.Σ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:  "Η χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup πρέπει να προσγειώσει τον κ. Σαμαρά και την παρέα του στην ωμή πραγματικότητα.  Ο πολύς "Yes Sir-ισμός" κατέστησε τη χώρα το "κλωτσοσκούφι" των ισχυρών και πορευόμαστε προς το άγνωστο, αναλόγως του ποιος υπερέχει ποιου.  Μπρος Λαγκάρντ και πίσω Μέρκελ..."

Πορεία ενάντια στο χρυσό θάνατο το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012


Πρόσκληση ανέργων για συμμετοχή τους σε πρόγραμμα διευκόλυνσης της πρόσβασής τους στην απασχόληση

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) εκ μέρους της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Επιχειρείν και Απασχόληση στη Μεταποίηση» προσκαλεί:
1. άνεργους ή άνεργες, και,
2. πτυχιούχους κάτω των 25 ετών που ενδιαφέρονται για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας και για υποβοήθηση στο ξεκίνημα της επαγγελματικής τους καριέρας να συμμετέχουν σε πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας και ακολούθως υποβοήθησής τους για το ξεκίνημα της επαγγελματικής τους καριέρας, έτσι ώστε να βρουν δουλειά στην τοπική αγορά εργασίας. 

Κανονικά η διάθεση αλευριού, λαδιού, μελιού, κρασιού χωρίς μεσάζοντες στις 25 Νοεμβρίου 2012 στο Δημαρχείο Κιλκίς

Ο Δήμος Κιλκίς με αφορμή την κατάληψη που λαμβάνει χώρα την τελευταία εβδομάδα στο Δημαρχείο Κιλκίς -στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των εργαζομένων του Δήμου ενάντια στο μέτρο της διαθεσιμότητας-, και η οποία θα συνεχιστεί έως και την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου, ανακοινώνει ότι η διάθεση φτηνών και ποιοτικών προϊόντων χωρίς μεσάζοντες που είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012 (από τις 10 το πρωί), θα πραγματοποιηθεί κανονικά. 

Στο πλευρό των εργαζομένων στο δήμο Κιλκίς, οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Κιλκίς

Τη Δευτέρα 19/11/2012 μέλη του Σωματείου Εργαζομένων του ΓΕΝ. Νοσοκομείου Κιλκίς παρευρέθηκαν στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο δήμο Κιλκίς και την Τρίτη 20/11/2012 στη γενική συνέλευση που έλαβε χώρα στο Δημαρχείο παραβρέθηκε ο πρόεδρος του Δ.Σ. Μασούρας Πασχάλης. 

Έκτακτη συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας για το μεσοπρόθεσμο

Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση προχωρά την Πέμπτη η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας με σκοπό να διαμορφώσει ένα ενιαίο και ενωτικό πλαίσιο αντίδρασης και διεκδίκησης της Αυτοδιοίκησης απέναντι στο Μεσοπρόθεσμο και τη γενικότερη αναίτια και άδικη επίθεση προς το θεσμό. 

Διεθνής Ενημερωτική Ημερίδα: «Αγροτική Επιχειρηματικότητα στη Βιολογική Γεωργία: Διαμορφώνοντας ένα βιώσιμο και ανταγωνιστικό κλάδο»

Το Δίκτυο Βιολογικών Προϊόντων σε συνεργασία με το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ και τον Οργανισμό Ελέγχου και Πιστοποίησης ΔΗΩ διοργανώνουν τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 16:30 στο ξενοδοχείο THE MET HOTEL Διεθνή Ενημερωτική Ημερίδα με τίτλο: «Αγροτική Επιχειρηματικότητα στη Βιολογική Γεωργία: Διαμορφώνοντας ένα βιώσιμο και ανταγωνιστικό κλάδο»

Παρουσίαση 40 προτάσεων για την επιχειρηματικότητα | epixeiro.αλλιώς, από την Ο.Ν.ΝΕ.Δ.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσίαση των 40 προτάσεων, για την επιχειρηματικότητα, υπό την ονομασία «επιχειρώ αλλιώς», που έλαβε χώρα στο ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά.

Τους έπιασαν για παράνομο τζόγο στο διαδίκτυο

Συνελήφθησαν χθες (20.11.2012) το βράδυ, στην Κατερίνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης, ένας ημεδαπός 30 ετών, υπεύθυνος καταστήματος παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, και ένας ημεδαπός ηλικίας 43 ετών, πελάτης του καταστήματος, για παράνομο «τζόγο». 

30χρονος Έλληνας διέπραξε 10 κλοπές

Δικογραφία σχηματίστηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σιδηροκάστρου Σερρών, σε βάρος 30χρονου ημεδαπού που διέπραξε, οκτώ (8) κλοπές και (2) διαρρήξεις στο Σιδηρόκαστρο Σερρών σε χρονικό διάστημα ενός μήνα περίπου.

Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Κιλκίς και Παιονίας

Σήμερα, Τετάρτη 21/11/12 στην Γενική Συνέλευση του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. ΚΙΛΚΙΣ - ΠΑΙΟΝΙΑΣ που πραγματοποιήθηκε με θέμα την εφαρμογή του πολυνομοσχεδίου που απολύει εργαζόμενους των Δήμων, αποφασίστηκαν τα εξής: 

Έγκλημα πάθους στους Κάτω Αποστόλους Κιλκίς

Σοκ προκαλεί από το πρωί η είδηση ότι 44χρονος σκότωσε με κυνηγετική καραμπίνα σήμερα, πρωινές ώρες, άνδρα επίσης 44 ετών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες επρόκειτο για έγκλημα πάθους. Το δυσάρεστο γεγονός έλαβε χώρα στην Δημοτική Ενότητα Πικρολίμνης, στους Κάτω Αποστόλους. Ο δράστης συνελήφθη από άνδρες του αστυνομικού τμήματος Μαυρονερίου.

Πίνοντας τον καφέ σας... στο Διπόταμο Κιλκίς


Ο Ερυθρός Σταυρός Κιλκίς στο Ελληνικό παιδικό χωριό Φίλυρου

Η ημέρα ξεκίνησε με εκκλησιασμό στην Ιερά μονή της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας στα Βασιλικά, όπου προσκυνήσαμε τα ιερά λείψανα της Αγίας Αναστασίας. Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Νοέμβρίου 2012, εκδρομή για τα μέλη, φίλους και εθελοντές του τοπικού τμήματος του Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς.

Ευχαριστήριο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ


H Διεύθυνση, ο Σύλλογος Διδασκόντων, οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών-τριων του (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) ευχαριστούν θερμά: το αρτοποιείο «ΤΣΑΧΟΥΡΙΔΗ » και την εταιρία γαλακτοκομικών προϊόντων «ΛΥΚΑΣ» για την ευγενική χορηγία προϊόντων στο σχολείο μας.

Ο Δήμαρχος Παιονίας στο Στάθη

Στα πλαίσια των ενημερωτικών επισκέψεων που πραγματοποιεί ο Δήμαρχος Παιονίας, στους οικισμούς του Δήμου, το απόγευμα της Τρίτης 20/11/2012 πραγματοποιήθηκε, «Λαϊκή Συνέλευση» στο Στάθη. 

Σχετικά με τις εξελίξεις στο Eurogroup ο Βενιζέλος είπε...

H Eυρωζώνη, δεν μπορεί να χρησιμοποιεί ως άλλοθι την Ελλάδα, προκειμένου να δικαιολογεί την αδυναμία της να αντιμετωπίζει με αποτελεσματικό, οριστικό και διορατικό τρόπο τις διάφορες εκφάνσεις της κρίσης που αφορά την Ευρωζώνη ως σύνολο και σίγουρα τη μεγάλη πλειονότητα των μελών της. 

Αστυνομικοί του Κιλκίς εξιχνίασαν έξι περιπτώσεις κλοπής κλοπής

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς σε συνεργασία με συναδέλφους τους του Αστυνομικού Τμήματος Δροσάτου Κιλκίς εξιχνιάστηκαν έξι περιπτώσεις κλοπής υλικού της Δ.Ε.Η. και του Ο.Σ.Ε. στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, του Κιλκίς, της Πέλλας και των Σερρών, οι οποίες διαπράχθηκαν κατά το τελευταίο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. 

Σχετικά με τις εξελίξεις στο Eurogroup ο Σαμαράς είπε...

«Η Ελλάδα έκανε εκείνο που έπρεπε και στο οποίο είχε δεσμευτεί.  Οι εταίροι μας, μαζί με το ΔΝΤ, επίσης οφείλουν να κάνουν εκείνο που έχουν αναλάβει. Από την επιτυχή ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας τις επόμενες μέρες, δεν εξαρτάται μόνο το μέλλον της δικής μας χώρας, αλλά και η σταθερότητα ολόκληρης της ευρωζώνης. Οι όποιες τεχνικές δυσκολίες στην εξεύρεση της τεχνικής λύσης, δε συγχωρούν καμία ολιγωρία ή καθυστέρηση».

Μανιτάκης: "Σε διαθεσιμότητα όλοι οι ΙΔΑΧ Δ.Ε. αν..."

Την τέταρτη κατά σειρά, και πιο σοβαρή, «απειλή» επέσεισε αργά το βράδυ της Τρίτης το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς οι τρεις πρώτες αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων ότι δεν έπιασαν, με αποτέλεσμα πάνω από το κτίριο της Βασιλίσσης Σοφίας να πλανάται το φάντασμα του «φιάσκου» της εφεδρείας.

Τίτλοι εφημερίδων, Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Με δεδομένο το πράσινο φώς για τη δόση – Θρίλερ για γερά νεύρα στο Eurogroup – Τι ζητά το ΔΝΤ για το χρέος – τι απαντά το Βερολίνο·Ο Αντώνης Σαμαράς σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ- «Όπλο κατά της ανεργίας η νεανική επιχειρηματικότητα»·Με τη νέα εφαρμοστική εγκύκλιο – Οι οριστικές αποφάσεις για μισθούς, ωράριο και αποζημιώσεις
ΑΥΓΗ ·1.852 νέες προσλήψεις, ενώ απολύουν 2.000 μονίμους–Ζει και βασιλεύει η νοοτροπία των πελατειακών διορισμών στην εποχή των Μνημονίων και επί των κυβερνήσεων Ν. Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜ. ΑΡ.- Υπό κατάληψη οι δήμοι τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή από τους υπό απόλυση εργαζόμενους·Χαριστική βολή στις εργασιακές σχέσεις – Δυσμενέστερες και από το Μνημόνιο είναι οι ρυθμίσεις για τις απολύσεις και τις αποδοχές των εργαζομένων, σύμφωνα με την ερμηνευτική εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας (αναλυτικά)·Ολονύχτια θρίλερ στο EUROGROUP- Μαρτύριο της σταγόνας για δόση, επιμήκυνση, χρέος

Δεν βγήκε συμφωνία στις Βρυξέλλες, νέο Eurogroup τη Δευτέρα

Σε νέα συνεδρίαση του Eurogroup την ερχόμενη Δευτέρα παραπέμπεται η εξέταση του ελληνικού ζητήματος, καθώς δεν υπήρξε συμφωνία κατά το ολονύκτιο θρίλερ στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

Αφήστε την κοροϊδία και κουρέψτε τα δάνεια του κόσμου!

Ενώ σχεδόν όλα τα χρήματα της επόμενης δόσης –που... κάποια στιγμή θα πάρουμε– θα πάνε στις τράπεζες, το υπουργείο Ανάπτυξης εμπαίζει τους Έλληνες με δήθεν ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δανειολήπτες 

Στον τόπο που γεννήθηκα… στα Κουφάλια!

Τα Κουφάλια παρουσιάζει αυτή την Κυριακή 25 Νοεμβρίου στις 11:45 η εκπομπή «Στον τόπο που γεννήθηκα…» της τηλεόρασης 4Ε.
Η πλούσια ιστορία παρουσιάζεται από άριστους γνώστες της. Οι εκκλησίες του τόπου, το ίδρυμα «Αγίας Τριάδος» Σημαντικό κεφάλαιο ο αθλητισμός. Τένις , κολυμβητήρια, γήπεδα ολυμπιακών διαστάσεων κ.α.

Ομιλία Τσαυτάρη στη Βουλή: «Υποστηρίζουμε τα βιολογικά προϊόντα και τους καλλιεργητές τους»

- Είχε προγραμματιστεί για τη βιολογική γεωργία και για τη βιολογική κτηνοτροφία ένα ποσό της τάξεως των 85 εκατομμυρίων ευρώ και αναμένονταν περίπου 6.000 αιτήσεις.
- Έγιναν 14.000 αιτήσεις που δείχνει τη μεγάλη στροφή που έχει κάνει ο κόσμος.
- Έχουν αξιολογηθεί και οι 3.000 αιτήσεις της προηγούμενης περιόδου και οι 14.000 καινούριες κι έχουν βρεθεί 190 εκατ. €., τα οποία από την άλλη βδομάδα θα κατανεμηθούν στους γεωργούς. 

Υγειονομικές εξετάσεις σε όλους τους αθλητές του Συλλόγου Άθλος Κιλκίς

Στις 17/11/2012 ημέρα Σάββατο πραγματοποιήθηκαν υγειονομικές εξετάσεις από εξειδικευμένο καρδιολόγο γιατρό σε όλους τους αθλητές του Αθλητικού Συλλόγου Άθλος Κιλκίς από τον ποιο μικρό 4 ετών έως και των ποιο μεγάλο 40 ετών .

Αποφάσεις ΠΟΕ-ΟΤΑ για Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή

"H Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην συγκέντρωση και πορεία προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σήμερα Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012. 
Με μια φωνή εκφράστηκε η αποφασιστικότητα του κλάδου να μην επιτρέψουμε τις μαζικές απολύσεις συναδέλφων μας που η άθλια τρικομματική συγκυβέρνηση με πρωτεργάτη τον εξ αριστεράς προερχόμενο Υπουργό κ. Αντώνη Μανιτάκη, προωθεί. 

Ανοιχτό διεθνές πρωτάθλημα taekwondo WTF, Α class στο Zagreb Κροατίας

Ανοιχτό διεθνές πρωτάθλημα taekwondo WTF, Α class, διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο DOMSPORTOVA στο Zagreb Κροατίας στις 10-11-12. Η συμμετοχή των αθλητών/τριών ανερχόταν στους 1328 από 190 συλλόγους.

Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ για το θάνατο του Χρόνη Μίσσιου

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, για το θάνατο του Χρόνη Μίσσιου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: "Ο Χρόνης Μίσσιος υπήρξε ένας άνθρωπος που ήξερε καλά την αξία αλλά και το κόστος του να αναθεωρεί κανείς τις πεποιθήσεις του και να προχωράει. Με την ανθρωπιά του, την αυθεντικότητα του, και την τρυφερή ματιά του στη ζωή και τους ανθρώπους, άφησε βαθύ αποτύπωμα στη ζωή και την συγγραφή.
Καλό του ταξίδι."

Πέθανε ο συγγραφέας Χρόνης Μίσσιος

ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΩ ΟΥΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΝΑ ΜΕ ΑΛΛΑΞΕΙ
Ο συγγραφέας των αφηγημάτων Καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς, και Χαμογέλα, ρε… τι σου ζητάνε;Χρόνης Μίσσιος άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Τρίτης 20 Νοεμβρίου, χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο. Ήταν 82 ετών.