Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2025

Η ταινία ΤΟ ΘΗΡΙΟ (La Bête) στο θερινό σινεμά της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
- Τρίτη 2 και Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2025 στις 9:30μ.μ.
Ολοκληρώνουμε το καλοκαιρινό ταξίδι μας στον καλό κινηματογράφο!
Στο “Στέκι της Τέχνης” στο Μεταλλικό.
Τηλ.: 6946 253 961

ΤΟ ΘΗΡΙΟ (La Bête)

Μια παιχνιδιάρικη ταινία που βρίσκει τον σκηνοθέτη σε μεγάλα κέφια και φόρμα.

Μια ταινία που εξερευνά την περίπλοκη σχέση μεταξύ ανθρώπινων συναισθημάτων και τεχνητής νοημοσύνης μέσα από μια αφήγηση που συνδυάζει την αγάπη, τη μνήμη και την ταυτότητα.

Η Λεά Σεϊντού και ο Τζορτζ ΜακΚάι συναντιούνται σε διαφορετικούς τόπους και χρόνους, ζώντας έναν διαρκώς ανεκπλήρωτο έρωτα.

Μια κινηματογραφική εξερεύνηση που θέτει σημαντικά ηθικά ερωτήματα για το μέλλον της ανθρώπινης ταυτότητας.

· Γαλλία, Καναδάς, 2024

Σκηνοθεσία: Μπερτράν Μπονελό
Σενάριο: Μπερτράν Μπονελό, Γκιγιόμ Μπρέοντ, Μπενζαμάν Σαρμπίτ
Φωτογραφία: Ζοσέ Ντεσέ
Μουσική: Μπερτράν Μπονελό, Ανά Μπονελό
Πρωταγωνιστούν: Λέα Σεϊντού, Τζορτζ ΜακΚέι
Διάρκεια: 148 λεπτά

Στον κόσμο του Θηρίου, εν έτη 2044, την εποχή της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ),

τα συναισθήματα έχουν καταστεί εμπόδιο. Για να εξασφαλίσει μια πιο σταθερή και ελεγχόμενη ύπαρξη, η κοινωνία, έχει αναπτύξει μια διαδικασία εξαγνισμού του DNA, που επιτρέπει στους ανθρώπους να απαλλαγούν από τα συναισθηματικά τους βάρη, διαγράφοντας τις μνήμες τους από παλιά τραύματα και απογοητεύσεις. Η Λέα Σεϊντού υποδύεται τη Γαλλίδα Γκαμπριέλ, μια γυναίκα που αποφασίζει να υποβληθεί σε αυτή τη διαδικασία για να ξεφύγει από το επώδυνο παρελθόν της, και να είναι πιο ανταγωνιστική στην αγορά εργασίας.

Καθώς η Γκαμπριέλ προετοιμάζεται για τη διαδικασία, καλείται να ανακαλέσει σημαντικές στιγμές από τις προηγούμενες ζωές της σε διαφορετικές εποχές. Μέσα από αυτές τις αναδρομές, η ταινία εμβαθύνει σε διάφορες εκδοχές της ύπαρξης της Γκαμπριέλ, εξετάζοντας κάθε φορά μια διαφορετική ενσάρκωση της ψυχής της και την αδιάκοπη αναζήτηση της για αγάπη και νόημα. Αυτά τα ταξίδια στον χρόνο αποκαλύπτουν το βάθος των συναισθημάτων της και την επίμονη παρουσία μιας αινιγματικής φιγούρας, την οποία υποδύεται ο Τζορτζ ΜακΚάι, που φαίνεται να συνδέεται με τη μοίρα της μέσα στους αιώνες.

Καθώς η Γκαμπριέλ αντιμετωπίζει τις μνήμες της, αρχίζει να αμφισβητεί τη «σοφία» της διαγραφής των συναισθηματικών της εμπειριών.

Η ταινία θέτει βαθιά ερωτήματα για τη φύση της ανθρώπινης ταυτότητας και τον ρόλο των συναισθημάτων στον καθορισμό του ποιοι είμαστε.

Είναι δυνατόν να ζήσουμε πραγματικά χωρίς τον πόνο και τη χαρά που συνοδεύουν την αγάπη και την απώλεια; Ή μήπως αυτές οι εμπειρίες, όσο οδυνηρές και αν είναι, μας διαμορφώνουν.

Η σκηνοθεσία του Μπερτράν Μπονελό είναι εμπνευσμένη και η Λεά Σεϊντού παραδίδει μια δυνατή ερμηνεία που αποτυπώνει την εσωτερική σύγκρουση και την πολυπλοκότητα μιας γυναίκας που παλεύει μέσα της με την απόφαση να διαγράψει την συναισθηματική της ιστορία.

Διακρίθηκε με 10 Βραβεία και 37 υποψηφιότητες σε διάφορα Διεθνή Φεστιβάλ!

Τρίτη 2 και Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2025 στις 9:30μ.μ.
θερινό σινεμά στο “Στέκι της Τέχνης” στο Μεταλλικό,
Τηλ.: 6946 253 961
ΤΟ ΘΗΡΙΟ (La Bête)

Ολοκληρώνουμε το καλοκαιρινό ταξίδι μας στον καλό κινηματογράφο.

Με την καλύτερη συνταγή: αγαπημένες ταινίες, ποιοτικό σινεμά για όλα τα γούστα και τις προτιμήσεις και ένα οργανωμένο κυλικείο.

Με ταινίες που αγαπάμε και τη δέσμευσή μας να διατηρήσουμε ζωντανή τη μαγεία του κινηματογράφου.

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας στις επιλογές μας και την όμορφη παρέα μας που συνεχώς μεγαλώνει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.