•Απόφοιτος ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ
•Master (γήρανση και χρόνιες παθήσεις)
•Master (κινησιολογία )
Το Pilates είναι μια μοναδική μέθοδος προπόνησης, καθώς ακολουθεί έξι σημαντικές αρχές προπόνησης, που αποτελούνται από κεντράρισμα (δηλαδή ενεργοποίηση βασικών μυϊκών ομάδων), συγκέντρωση (δηλαδή γνωστική προσοχή κατά την εκτέλεση ασκήσεων), έλεγχος (δηλαδή διαχείριση ελέγχου στάσης κατά τη διάρκεια των ασκήσεων), ακρίβεια (δηλαδή ασκήσεις με λίγες επαναλήψεις αλλά ακριβείς κινήσεις, με έμφαση στην ποιότητα της άσκησης), αναπνοή (δηλαδή συντονισμός κινήσεων και αναπνοών στις ασκήσεις, προώθηση της ενεργοποίησης των μυών του κορμού) και ροή (δηλαδή ομαλότητα κατά τη διάρκεια των ασκήσεων και ρέουσα μετάβαση μεταξύ διαδοχικών ασκήσεων). Το Pilates εστιάζει στην ενεργοποίηση των μυών του βαθύ πυρήνα, στις ασκήσεις σταθεροποίησης της σπονδυλικής στήλης και στον έλεγχο της στάσης του σώματος, που με τη σειρά του ενισχύει τη μυϊκή δύναμη και την αντοχή των βαθιών μυϊκών ομάδων, αυξάνει την αλληλεπίδραση μεταξύ αυτών και ολόκληρου του μυός, μειώνει τη συμπίεση των αρθρώσεων και αλλάζει την κλίση της πυέλου, βελτιώνει τον έλεγχο της στάσης του σώματος και βελτιώνει τη σταθερότητα της σπονδυλικής στήλης, έτσι ώστε η σπονδυλική στήλη να είναι όρθια και ουδέτερη στη λεκάνη και μειώνει την αντιληπτή δύναμη της οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης στα ερεθίσματα που στέλνονται από τους υποδοχείς πόνου, επιτυγχάνοντας έτσι ανακούφιση από τον πόνο.
Επομένως, το Pilates να ανακουφίσει τον πόνο σε ασθενείς με χρόνια οσφυαλγία. Επιπλέον, το Pilates δίνει έμφαση τόσο στη σταθερότητα της σπονδυλικής στήλης όσο και στη συνολική κίνηση του σώματος, καθώς και στην ενίσχυση του νευρικού ελέγχου της μυϊκής ομάδας του πυρήνα και στην αποστολή της εκούσιας κίνησης μέσω της σπονδυλικής δέσμης για τον έλεγχο του μυοσκελετικού συστήματος. Το Pilates προάγει τη βελτίωση των λειτουργικών διαταραχών σε ασθενείς με χρόνια οσφυαλγία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.
Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.
Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.