Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024

Προμήθεια ιατροτεχνολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού για το Νοσοκομείο Κιλκίς συνολικού προϋπολογισμού 1.836.973,80 ευρώ

Δελτίο τύπου Γιώργου Γεωργαντά
Με απόφασή (ΑΔΑ: 69ΧΚ7ΛΛ-ΖΜ6) του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, η οποία υπεγράφη χθες 1η Αυγούστου 2024 οριστικοποιήθηκε η ένταξη στο πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2021-2027» για προμήθεια ιατροτεχνολογικου και ξενοδοχειακού εξοπλισμού για το Νοσοκομείο Κιλκίς συνολικού προϋπολογισμού 1.836.973,80 ευρώ.

Όπως ορίζεται από την απόφαση αντικείμενο του έργου είναι η προμήθεια εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας για την κάλυψη των αναγκών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς και του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Γουμένισσας.

Συγκεκριμένα, για το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς - Οργανική Μονάδα Κιλκίς προβλέπεται μεταξύ άλλων η προμήθεια:

-1 τηλεχειριζόμενο ψηφιακό ακτινοσκοπικό συγκρότημα, -1 φορητό ακτινοσκοπικό μηχάνημα (γενικής χρήσης), - 1 οδοντιατρική έδρα πλήρης, -1 διαγνωστική ψηφιακή μονάδα μέτρησης οστικής πυκνότητας, -1 υπέρηχος γενικής χρήσης για το τμήμα ΜΤΝ, -1 απινιδωτής, -8 πολυθρόνες αιμοκάθαρσης, -2 πολυθρόνες αιμοκάθαρσης με ενσωματωμένο ζυγό

Προμήθεια ξενοδοχειακού εξοπλισμού: -11 εξεταστικές κλίνες, - 70 κλίνες ασθενών με στρώμα κομοδίνο και τραπεζίδιο σίτισης, -36 ορθοπεδικές κλίνες ασθενών με στρώμα κλπ.

Για την Αποκεντρωμένη Οργανική Μονάδα Γουμένισσας (Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Γουμένισσας) προβλέπεται επίσης η προμήθεια σημαντικού ιατρικού εξοπλισμού.

Ο παραπάνω εξοπλισμός , ο οποίος περιλαμβάνεται στη χαρτογράφηση των αναγκών υγείας που αφορά στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς και Γουμένισσας και επισυνάπτεται στην πρόσκληση, θα συμβάλει στην ενίσχυση της επιχειρησιακής λειτουργίας, στη θωράκιση της ΠΦΥ, στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών των φορέων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς.

Με αφορμή την υπογραφή της απόφασης ο κ. Γεωργαντάς προέβη στην εξής δήλωση: «Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, ο οποίος έδειξε εμπράκτως το ενδιαφέρον του για το Κιλκίς. Επίσης όμως ευχαριστώ θερμά και τα στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας του νοσοκομείου Κιλκίς για την άρτια εργασία τους με αποτέλεσμα την απρόσκοπτη εξέλιξη της διαδικασίας. Πρόκειται για εξοπλισμό ο οποίος θα δώσει νέα πνοή στο Νοσοκομεία Κιλκίς και Γουμένισσας και θα διευκολύνει το έργο ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού αλλά κυρίως θα αναβαθμίσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες του Κιλκίς. Μαζί με τα έργα της Ενεργειακής Αναβάθμισης Κτιρίων Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, Γουμένισσας προϋπολογισμού 3.064.833,33€ για το οποίο αναμένεται η δημοπράτηση και το έργο της Αναβάθμισης- Ανακαίνισης Εκσυγχρονισμός του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΓΝ Κιλκίς προϋπολογισμού 1.845.120,00€ για το οποίο οι εργασίες ξεκινούν άμεσα θα υπάρξει μια πολύ σημαντική αναβάθμιση των υποδομών υγείας στο νομό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.