Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Ανακοίνωση για την απόφαση του Δ/κού Εφετείου για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών

Δελτίο τύπου Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Κιλκίς - Παιονίας

Συλλογικά και οργανωμένα οι νεοδιόριστοι & νεοδιόριστες απευθυνόμαστε στα Σωματεία μας και καταθέτουμε τη Συλλογική Αίτηση για τη Μονιμοποίησή μας.
Με την απόφασή του με αρ.1510/2024 το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών ακυρώνει την απόφαση της Δ.Π.Ε. Δυτικής Αττικής, που ανακάλεσε τις διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης των εκπαιδευτικών, οι οποίοι είχαν διοριστεί το 2020.

Ουσιαστικά δικαιώνονται άμεσα όλοι οι νεοδιόριστοι συνάδελφοι του 2020 που είχαν προσφύγει εναντίον της απόφασης μέσω των ΣΕΠΕ και της ΔΟΕ. Το σκεπτικό της εν λόγω απόφασης είναι σαφές και ορίζει ότι όλοι/ες οι συνάδελφοι/σσες που συμπλήρωσαν τη διετή δόκιμη υπηρεσία τους πρέπει να μονιμοποιηθούν αυτοδικαίως με βάση τα προβλεπόμενα του άρ.40 του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα.

Αιτιολογεί μάλιστα ακόμα πιο συγκεκριμένα και δίνει απάντηση στις αυθαίρετες ανακλήσεις των διαπιστωτικών πράξεων από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης (μέσα από τη σύνδεσή τους με την αξιολόγηση των νεοδιόριστων), τονίζοντας ότι μέχρι τον Αύγουστο του 2022 που εκδόθηκαν, δεν είχε ολοκληρωθεί το ρυθμιστικό περιεχόμενο υλοποίησης της εν λόγω διαδικασίας με βάση τον ν.4823/2021.

Είναι φανερό ότι αυτή η απόφαση επιβάλλει την άμεση μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων του 2020 και ανοίγει το δρόμο και για τους υπόλοιπους. Δικαιώνει τους αγώνες που δίνει ο κλάδος για πάνω από τέσσερα χρόνια. Αποτελεί ταυτόχρονα ένα ηχηρό «χαστούκι» στο ΥΠΑΙΘΑ και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, που κρατούν κυριολεκτικά σε «ομηρία» χιλιάδες συναδέλφους, που αξιοποιούν με εκβιαστικό τρόπο το νομοθετικό πλαίσιο και συνδέουν τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων με τις διαδικασίες της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης-κατηγοριοποίησης των σχολείων. Επιβεβαιώνεται η ορθή επιλογή να προχωρήσει ο κλάδος συντεταγμένα, στα πλαίσια του δύσκολου και σκληρού αγώνα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση, να κινηθούμε όλοι μαζί και με όλα τα μέσα για την υπεράσπιση του κλάδου και του δημόσιου σχολείου.

Η απόφαση αυτή είναι ένα ακόμα όπλο στα χέρια μας, βάση της οποίας, έχοντας πλήρη επίγνωση του δύσκολου δρόμου, θα συνεχίσουμε τον αγώνα με κάθε τρόπο και μέσο για τη μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων συναδέλφων του 2020, του 2021 και του 2022, που συμπληρώνουν κι αυτοί τη δοκιμαστική διετία τον Αύγουστο του 2024.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και το ΥΠΑΙΘΑ οφείλουν, άμεσα, να δώσουν πολιτική λύση στο πρόβλημα που οι ίδιοι δημιούργησαν και να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, και νομοθετικά και σε επίπεδο διοικητικό μέσω των ΔΙ.ΠΕ., προκειμένου να εκδοθούν οι διαπιστωτικές πράξεις για όλους τους νεοδιόριστους.

Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να συνεχίσουν και αυτό τον αγώνα συσπειρωμένοι στα Σωματεία μας.

Με βάση την απόφαση της ΔΟΕ στις 30/7

(βλ. αναλυτικά: https://doe.gr/%cf%84%ce%b1-%ce%b5%cf%80%cf%8c%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%b1-%ce%b2%ce%ae%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%ac-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1%cf%80%cf%8c%cf%86%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85/):

ü Κάθε συνάδελφος και συναδέλφισσα που επιθυμεί να μπει στη συλλογική αίτηση προς το ΠΥΣΠΕ Κιλκίς χρειάζεται να επικοινωνεί άμεσα με τα Δ.Σ. των ΣΕΠΕ Κιλκίς και Παιονίας και να δώσει τα εξής στοιχεία: όνομα/επώνυμο, πατρώνυμο, ΑΦΜ, ΔΟΥ και φωτοτυπία ταυτότητας, ώστε τις επόμενες ημέρες να οργανωθεί η διαδικασία της κατάθεσης των αιτήσεων.

Επίσης, στον παρακάτω σύνδεσμο μπορεί να δει αναλυτικά πληροφορίες σχετικά με τα βήματα υλοποίησης της απόφασης:

https://asepaioniaskilkis.blogspot.com/2024/08/10.html?fbclid=IwY2xjawEmms9leHRuA2FlbQIxMAABHX0U_qwdzHizgQZfJXBbi_1ICdRKnd185SHOnCRBQR1ULO3Aq_Vs0IzeSg_aem_SoDlLkspqfEObP95eA7zEQ

Ο αγώνας ενάντια στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση και την κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών είναι αγώνας για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας και της παιδαγωγικής μας υπόστασης.

Με οδηγό τις συλλογικές μας αποφάσεις, με ενότητα και αλληλεγγύη θα βγούμε νικητές/τριες!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.