Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 20 Ιουλίου 2024

Καταγγελία για εσωτερική διασπορά Covid-19, σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Κιλκίς

Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Κιλκίς
Σας ενημερώνουμε ότι αφότου έκλεισε το τμήμα Covid-19 στο Νοσοκομείο Κιλκίς, τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, στην Παθολογική κλινική, νοσηλεύτηκαν και νοσηλεύονται ασθενείς θετικοί σε Covid-19.

Από αρχές Ιουλίου μέχρι σήμερα νοσηλεύτηκαν 12 ασθενείς από τους οποίους 7 νοσηλεύονται ακόμη. Μετά από εσωτερική διασπορά και ταυτόχρονη νόσηση ασθενών με συνοδά νοσήματα και μιας νοσηλεύτριας, δυστυχώς 3 ασθενείς κατέληξαν. Η Παθολογική κλινική στεγάζεται σε κτίριο που χτίστηκε το 1938 και οι ασθενείς νοσηλεύονται στον 5ο θάλαμο που βρίσκεται στο κέντρο τους τμήματος, το οποίο ευνοεί την διασπορά και που επανειλημμένα λόγω της παλαιότητας, της διάβρωσης και της υγρασίας παρουσιάζει πτώσεις γυψοσανίδων οροφής, ευτυχώς μέχρι σήμερα χωρίς τραυματισμούς.

Οριστική πλέον είναι η κατάρρευση της Παθολογικής κλινικής λόγω της υποστελέχωσης που παρουσιάζει μετά τις συνταξιοδοτήσεις 3 παθολόγων και τις παραιτήσεις άλλων 3, ενώ έχει απομείνει μόνο η Διευθύντρια που απουσιάζει για προσωπικούς λόγους.

Τα εφημεριακά κενά καλύπτονται με μετακινήσεις ιατρών από άλλες δομές του Νομού Κιλκίς και της Θεσσαλονίκης, σε ένα Νοσοκομείο όπου ο αξονικός τομογράφος δεν λειτουργεί όλες τις ημέρες του μήνα, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο το έργο του ιατρικού προσωπικού.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.