Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

Αλέξανδρος Σεϊτανιώτης προς δήμαρχο Κιλκίς: Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι χώρος ελεύθερης έκφρασης των συμβούλων και οχι στημένων ερωτοαπαντησεων

Υπογράφει ο  
Αλέξανδρος Σεϊτανιώτης
Δημοτικός Σύμβουλος Κιλκίς

Την Πέμπτη 25 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η 2η ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής και δεν υπήρχαν ερωτήματα από την παράταξη μας ως ένδειξη διαμαρτυρίας στο τρόπο που πραγματοποιείται αυτή η συνεδρίαση, "άχαρα" όπως υποστήριξε και ο ίδιος ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Χατζηαποστολου, χωρίς κανονιστικό πλαίσιο, χώρις δικαίωμα στους δημοτικούς συμβούλους να τοποθετούνται επί των όποιων θεμάτων επιθυμούν, με έτοιμες ερωτήσεις και έγραφες έτοιμες επι πολλων σελίδων απαντήσεις.

Γίναμε θεατές αυτής της διαδικασίας στην 1η ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε Μάρτιο στην οποία φέραμε και αναδείξαμε σαν παράταξη σοβαρά θέματα που απασχολουν το Δήμο μας, όπως η ευταξια των νεκροταφιων , το έργο του ανοιχτού κέντρου εμπορίου, αλλά και την ενεργειακή αναβάθμιση κτιριακων εγκαταστάσεων του Δήμου.

Οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι χωρίς δικαίωμα λόγου και τοποθέτησης, απλοί θεατές.

Κύριε Δήμαρχε αν θέλετε να γίνει η διαδικασία αυτή παραγωγική και ουσιώδης και να αντικαταστήσει όπως λέτε την εκτός ημερήσια διάταξη των τακτικών συνεδριάσεων ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ να δίνετε πρώτα από όλα ο λόγος σε όποιον τον ζητάει και οχι περιορισμένα σε ΜΟΝΟ 7 συμβούλους της αντιπολίτευσης, θα πρέπει να γίνεται διάλογος και με σημαντικές απαντήσεις που δίνετε εσείς σαν διοίκηση αλλά και με επιπρόσθετες ερωτήσεις που μπορούν να προκύψουν από τις απαντήσεις σας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι χώρος ελεύθερης έκφρασης των συμβούλων με τοποθετήσεις προτάσεις ερωτήσεις και οχι στημένων ερωτοαπαντησεων με περιορισμούς.

Μόνο αδιάφορη δεν είναι η αντιπολίτευση και αυτό έχει αποδειχθεί ΗΔΗ στις τακτικές συνεδριάσεις και με παρουσία και με τοποθετήσεις στη πλειονότητα της παράταξής μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.