Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τετάρτη 29/5/2024, 9:12 μ.μ.


Εξιχνιάστηκαν κλοπές που έγιναν το τελευταίο διάστημα στις Σέρρες
Άμεσα συνελήφθη στις 26 Μαΐου 2024 τα ξημερώματα στις Σέρρες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ένας ημεδαπός άνδρας, για το αδίκημα της κλοπής.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, εντοπίστηκε ο προαναφερόμενος άνδρας σε κλεμμένο όχημα, που όπως διαπιστώθηκε είχε αφαιρέσει νωρίτερα μαζί με 2 ανήλικους συνεργούς του, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Από την περαιτέρω έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι, τα προαναφερόμενα άτομα, χθες τα ξημερώματα και στις 21 Μαΐου 2024, διέρρηξαν την ίδια επιχείρηση στις Σέρρες και αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 570 ευρώ.

Επίσης χθες τα ξημερώματα προσπάθησαν να αφαιρέσουν ακόμα ένα όχημα στις Σέρρες.

Το κλεμμένο όχημα αποδόθηκε στον νόμιμο κάτοχό του.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Συνελήφθησαν δύο άτομα στον Προμαχώνα για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα

Συνελήφθησαν στις 27 Μαΐου 2024 το απόγευμα στον Προμαχώνα, από αστυνομικούς της Ομάδας Αντιμετώπισης Δίωξης Λαθρεμπορίου και Διασυνοριακού Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ένας αλλοδαπός άνδρας και μία αλλοδαπή γυναίκα, για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στις αποσκευές τους διαπιστώθηκε να μεταφέρουν από κοινού συνολικά 440 πακέτα τσιγάρα, (δηλαδή 8.800 τεμάχια τσιγάρων) και 500 συσκευασίες καπνού, των 40 γραμμαρίων η καθεμία (συνολικού βάρους 2 κιλών), για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Τα παραπάνω καπνικά προϊόντα κατασχέθηκαν και θα σταλούν στην αρμόδια Τελωνειακή Αρχή για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Εξιχνιάστηκαν 13 διαρρήξεις οχημάτων που έγιναν το τελευταίο τρίμηνο στη Βέροια

Από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, εξιχνιάστηκαν συνολικά 13 περιπτώσεις διαρρήξεων οχημάτων, που έγιναν το τελευταίο τρίμηνο στην πόλη της Βέροιας.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα, για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής.

Ειδικότερα, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών, προέκυψε ότι ο προαναφερόμενος άνδρας δρώντας κυρίως κατά τις νυκτερινές ώρες, διέπραττε συστηματικά διαρρήξεις οχημάτων, σπάζοντας τα παράθυρα των οχημάτων, αφαιρώντας χρήματα και άλλα αντικείμενα.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα διαπιστώθηκε ότι από τον Μάρτιο έως τον Μάιο του 2024 διέπραξε 13 διαρρήξεις σταθμευμένων οχημάτων και αφαίρεσε από τα 11 οχήματα συνολικά το χρηματικό ποσό των 401 ευρώ, τραπεζικές κάρτες, προσωπικά έγγραφα και άλλα αντικείμενα.

Σε έρευνα που έγινε στην οικία του βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων, το οποίο και αποδόθηκε στους νόμιμους κατόχους του.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.