Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023

Περίλαμπρη πανήγυρη της Ιεράς Μονής Αγίου Νεκταρίου στο Κιλκίς (Φωτογραφίες)

«Ει εμέ εδίωξαν, και υμάς διώξουσιν·» Τη φράση αυτή του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού είχε ως οδηγό του ο Άγιος Νεκτάριος, Επίσκοπος Πενταπόλεως ο εν Αιγίνη, ο θαυματουργός, ο οποίος αν και διωκόμενος έκανε πλήρη υπακοή στο θέλημα του Θεού και γεύτηκε τη βασιλεία των Ουρανών μέσα από την αγιότητα που του πρόσφερε ο Πανάγιος Θεός.

Και η Ορθοδοξία χαίρεται και καυχάται για τον Άγιο Νεκτάριο, η Εκκλησία τιμά την ιερή του μνήμη με αισθήματα πνευματικής χαράς και προβάλλει τον Άγιο ως πρότυπο υπακοής, μετανοίας και καρτερίας.

Μέσα σε κλίμα πνευματικής κατάνυξης εόρτασε τον προστάτη της Άγιο η Ιερά Ανδρώα Μονή Αγίου Νεκταρίου Σπανού Κιλκίς, στην οποία αφ' εσπέρας, Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023, τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Λόφου Κιλκίς Αρχιμ. Αρσενίου Ιωάννου και την κυριώνυμο ημέρα, Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023, ο πανηγυρικός Όρθρος, η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και ο Αγιασμός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου, τον οποίο πλαισίωσαν ο Ηγούμενος της Μονής Παν. Αρχιμ. Επιφάνιος Θεοδωρίδης, Ιερομόναχοι εκ της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος και την Ιερά Σκήτη της Αγίας Άννης του Αγίου Όρους και οι Πατέρες της Ιεράς Μονής.

Στο θείο λόγο του ο σεπτός Ποιμενάρχης του Κιλκίς, μεταξύ των άλλων, τόνισε: "Ο Ορθόδοξος χριστιανικός κόσμος σήμερα πανηγυρίζει μία λαμπρή προσωπικότητα, η οποία στολίζει το αγιολογικό στερέωμα της Εκκλησίας μας! Η Ιερά μας Μητρόπολη ευφραίνεται και αγάλλεται διότι η σεβάσμια και Ιερά Μονή του Αγίου Νεκταρίου, η οποία αποτελεί πνευματική όαση για το Κιλκίς και την ευρύτερη περιοχή, πανηγυρίζει τον Έφορο και Προστάτη της.

Αδελφοί μου, ο Άγιος Νεκτάριος ακολουθώντας τον λόγο του Κυρίου μας «Μακάριοι οι ειρηνοποιοί ότι αυτοί υιοί Θεού κληθήσονται» σε όλη του ζωή αγωνίστηκε να έχει ιλαρότητα καρδίας, ώστε να συντηρεί την πνοή της ειρήνης και με ανάλογο τρόπο να συμπεριφέρεται σε όλες τις προκλήσεις και τους πειρασμούς της ζωής του. Ο Άγιος Νεκτάριος ως ειρηνοποιός προσπέρασε τις κακουχίες και τις συκοφαντίες της ζωής του, διότι πόθησε περισσότερο την ειρήνη του Θεού και ότι αυτή παραχωρούσε στη ζωή του. Με ανάλογο τρόπο διατήρησε ιλαρότητα στην ύπαρξη του, εις τρόπον ώστε να αναγνωρίζει την δικαιοσύνη του Θεού ως αγάπη και ως συγχωρητικότητα... Ας τον μιμηθούμε και ας παρακαλέσουμε να μεσολαβήσει από την Ουράνια Βασιλεία της αιωνιότητας του Θεού, ώστε η πολυπόθητη ειρήνη να δοθεί στους ανθρώπους, οι οποίοι ταλαιπωρούνται και από εσωτερικούς σπαραγμούς και από διεθνείς γεωπολιτικές συγκυρίες και πολέμους".

Συμπροσευχόμενοι στις Ιερές Ακολουθίες παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Ανδρέας Βεργίδης, ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτριος Κυριακίδης, ο Διοικητής της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας "Πόντος" Ταξίαρχος κ. Αναστάσιος Κυριακίδης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Κιλκίς κ. Ιωάννης Πολιτίδης, οι Αντιδήμαρχοι Κιλκίς κ.κ. Ιωάννης Χατζηαποστόλου, Κατερίνα Ζιούτα και Θεμιστοκλής Κοσμίδης, εκπρόσωποι Φορέων, κ.α.

Σε όλους τους προσκυνητές προσφέρθηκε μοναστηριακή δοχή.



























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.