Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023

Υπάρχει περίπτωση να παίξει ποτέ o Κιλκισιακός στο Champions League; (Α΄Μέρος)

Γράφει ο Παναγιώτης Γεωργιάδης
Οι παλιοί Κιλκισιώτες σίγουρα θυμάστε την παλιά θρυλική ομαδάρας μας, την Κιλκισιακάρα μας! Μιλάμε για εποχές αρχές δεκαετίας του 80! Εκείνη η ομάδα πρωταγωνιστούσε πάντα στην τότε Β΄ Εθνική και όλοι οι αντίπαλοι μας φοβόταν και μας υπολόγιζαν.

Δυστυχώς όμως, ποτέ δεν καταφέραμε να κάνουμε το μεγάλο άλμα και να κατσικωθούμε μόνιμα στα μεγάλα σαλόνια… Κι αυτό γιατί οι τότε άνθρωποι της πόλης (από τους παράγοντες, παίκτες, ακόμη και φιλάθλους) πότε δεν πίστεψαν ότι η Κιλκισιακάρα, των Σημαιοφορίδη, Χουρμούζη, Κεμπάπη, Τομπουλίδη, Χαραλαμπίδη, Σάββα Καραμπίδη Ανδριανίδη, Τσαχουρίδη, Παναγιωτίδη, Αντωνιάδη, του Λιάκου του αλανιάρη κ.α., μπορούσε και άξιζε να πάει λίγο ψηλότερα.

Στην κοινωνία του Κιλκίς δεν υπήρχε η πίστη, το όνειρο, το μεράκι, η τρέλα, το πάθος, ότι ο Κιλκισιακός μπορεί και αξίζει κάτι καλύτερο… Ακόμη και το άθλιο ξερό χωματινοτσιμεντένιο γήπεδο του Κιλκίς, ήταν από τα τελευταία χωρίς χόρτο σε όλη την Ελλάδα!

Ακόμη και το 1982 στο αξέχαστο παιχνίδι με το Μακεδονικό, που αν νικούσαμε θα βγαίναμε Α΄ Εθνική και θα άλλαζε το μέλλον της πόλης, ακόμη και τότε «κάναμε πίσω» μη πιστεύοντας στο θαύμα!

Για άλλη μια φορά «νίκησε» η κλασσική επαρχιώτικη-Κιλκισιώτικη νοοτροπία, ότι δεν μας αξίζει κάτι καλύτερο. Εκεί μόνιμα στους ουραγούς… Σούσουρο, μιζέρια, κουτσομπολιό κ.α, ότι «πουληθήκαμε» στα λεφτά του τότε μεγιστάνα Βουλινού. Ο κόσμος πείστηκε ότι κάποιοι τα τσέπωσαν και το Κιλκίς έχασε τη μεγάλη ευκαιρία σε ένα διαφορετικό και λαμπρό μέλλον… Έστω και με αφορμή το ποδόσφαιρο…

Δε βρέθηκε ένας ηγέτης να πει: « Κουφάλες, ή τώρα ή ποτέ!»

Υπάρχει περίπτωση ποτέ το Κιλκίς να ξεφύγει από τη μετριότητα και την αφάνεια;

Μια παρόμοια φιλοσοφία-νοοτροπία, επικρατεί και στην κοινωνία του Κιλκίς, τα τελευταία 50 χρόνια μέχρι και σήμερα, αν βάλουμε σαν υποθετική αφετηρία χρονικά τη μεταπολίτευση. Ελάχιστοι ήταν τότε και είναι σήμερα, αυτοί που πιστεύουν πως το Κιλκίς μπορεί να κάνει το μεγάλο άλμα και να ξεφύγει από τη μετριότητα και την αφάνεια, όπως μας χλευάζουν ειρωνικά οι ξένοι.

Ποια μεγάλα πράγματα συνέβησαν στο Κιλκίς τα τελευταία 50 χρόνια;

Ορθοπεδική, Βιομηχανική Σταυροχώρι, στρατός-Κέντρο Νεοσυλλέκτων, σιτάρι, μετανάστες, χάντμπολ.

Αν θα μιλήσετε με παλιούς Κιλκισιώτες, θα σας πουν πως τα «μεγάλα πράγματα» που συνέβησαν στο Κιλκίς ήταν:

Α. H πανελλήνια φήμη της εκπληκτικής Ορθοπεδικής Κλινικής μας, που έφερνε χιλιάδες Έλληνες στο Κιλκίς για θεραπεία.

Β. Η δημιουργία της Βιομηχανικής Σταυροχωρίου ίσως της πιο επιτυχημένης βιομηχανικής στην Ελλάδα.

Γ. Η λειτουργία του Κέντρου νεοσυλλέκτων, μαζί με πολλές στρατιωτικές μονάδες, φέρνοντας πάλι χιλιάδες παιδιά αλλά και οικογένειες αξιωματικών από κάθε γωνία της χώρας, δίνοντας ατελείωτο γλυκό ψωμί στην κοινωνία του Κιλκίς.

Δ. Μην ξεχάσουμε την υπερπαραγωγή σιταριού και γενικά της πλούσιας αγροτοκτηνοτροφικής παραγωγής.

Ε. Η συνεχόμενη εισροή επενδύσεων από τους χιλιάδες μετανάστες από Σουηδία, Γερμανία, ΗΠΑ, που έστελναν χρήμα για να χτίζουν σπίτια. Και τα αποτελέσματα φαίνονται σήμερα! Και τα ευχάριστα κλείνουν με τις επιτυχίες της ομάδας χάντμπολ της πόλης μας.

Στο επόμενο: Τι απίστευτα και αξέχαστα ζήσαμε τότε το 70, 80, 90 στην κοινωνία του Κιλκίς…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.