Της Μαρίας Δανιηλίδου
Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό που έλαβε μεγάλη έκταση στη χώρα μας, σχετικά με την κακοποίηση 7 μωρών κουταβιων από ανήλικα παιδιά ηλικίας 8 ετών, με βαριάς μορφής κακοποιητικη και βίαιη συμπεριφορά, αισθάνομαι την ηθική υποχρέωση ως άνθρωπος και ως γονιός να τοποθετηθώ.
Η κακοποίηση στη χώρα μας έχει λάβει τεράστια έκταση. Καθημερινά εξελίσσονται γεγονότα που σχετίζονται με τα βίαια ένστικτα και τις ανάρμοστες συμπεριφορές των ανθρώπων, απέναντι σε ζώα, παιδιά, συζύγους.
Και εδώ έρχομαι και αναρωτιέμαι, που βρίσκονται οι αρμόδιοι φορείς;
Γιατί δεν υπάρχουν εξειδικευμένοι άνθρωποι σε θέσεις που μπορούν να κρίνουν και να αξιολογήσουν πως μεγαλώνει ένα παιδί μέσα σε μια οικογένεια;
Γιατί δεν υπάρχει μέριμνα ώστε να αποφεύγονται αυτές οι απάνθρωπες συμπεριφορές;
Είχα διαβάσει στο παρελθόν κάτι το οποίο ασπάζομαι μέχρι και σήμερα:
"Ο πολιτισμός ενός έθνους διακρίνεται από την συμπεριφορά του απέναντι στα ζώα".
Που είναι λοιπόν ο πολιτισμός μας;
Ένας άνθρωπος που κακοποιεί και δεν σέβεται ένα ζώο, είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι στη διάρκεια της ζωής του θα έχει την ίδια συμπεριφορά απέναντι και σε έναν άνθρωπο.
Μήπως λοιπόν πρέπει να επαναπροσδιορ;iσουμε, να κοιτάξουμε βαθύτερα τους εαυτούς μας ως άνθρωποι, ως γονείς και ως λαός και να δούμε πως μπορούν να σταματήσουν αυτές οι αποτρόπαιες συμπεριφορές;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.
Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.
Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.