Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

Κινητοποίηση στην ELVIAL από το Συνδικάτο Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας

Δελτίο τύπου Συνδικάτου Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας
Σήμερα Τρίτη 28/2/23 το Συνδικάτο πραγματοποίησε παρέμβαση έξω από το εργοστάσιο της ELVIAL, με σκοπό να καταγγείλει τις απολύσεις και το κλίμα τρομοκρατίας που θέλει να επιβάλει η εργοδοσία. 

Η ανακοίνωση

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Το Συνδικάτο Μετάλλου καταγγέλλει την εργοδοσία της εταιρίας ELVIAL, που το τελευταίο διάστημα έχει προχωρήσει σε πάνω από 10 απολύσεις και ανακοίνωσε ότι θα υπάρχει και συνέχεια. Σκοπός της είναι να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και να επιβάλει «σιγή ιχθύος» ώστε να συνεχίσει ανενόχλητη να βγάζει τα κέρδη της.

Την στιγμή που η εταιρία μιλάει για πράσινη και κυκλική οικονομία, για περιβαλλοντικές πιστοποιήσεις, που έχει πάρει επιδοτήσεις πάνω από 38.000.000 ευρώ, προχώρησε στην εξαγορά της ALMACO και σε νέες εγκαταστάσεις στην Αττική. Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο βλέπουν τον μισθό τους παγωμένο εδώ και χρόνια, να τελειώνει στα μισά του μήνα και να μην φτάνει να καλύψουν ούτε τα βασικά. Δουλεύουν χωρίς επαρκή εξαερισμό, με τα εργατικά ατυχήματα να είναι καθημερινότητα και τις κάμερες να παρακολουθούν κάθε τους βήμα.

Όλα αυτά τα κάνει επειδή:

Δεν φοβάται κράτος και κυβερνήσεις, γιατί την στηρίζουν με ζεστό χρήμα και νομοθετικό πλαίσιο.

Δεν φοβάται ελεγκτικούς μηχανισμούς, γιατί αυτοί είτε λείπουν είτε κάνουν τα στραβά μάτια.

Δεν φοβάται τις παραιτήσεις, που είναι μόνιμο φαινόμενο, γιατί έχει εξασφαλίσει εργατικό δυναμικό που οι πολιτικές των κυβερνήσεων το έχουν καταντήσει φτηνό και φοβισμένο.

Αυτό που φοβάται είναι η οργάνωση των εργαζομένων στο συνδικάτο και δεν το κρύβει. Δεν διστάζει να στέλνει εξώδικα σε εργαζόμενο, ανακοινώνει ανοιχτά ότι απολύει όποιον έτυχε να περάσει δίπλα από το μέλος της Διοίκησης του Συνδικάτου και απειλεί όποιον σηκώνει κεφάλι και διεκδικεί τα αυτονόητα για την εργασία του και ασφάλεια του.

Δυνάμωσε το φόβο τους.

Δείξε τη στήριξη σου στο Συνδικάτο.

Καλούμε την εργοδοσία να σταματήσει να τρομοκρατεί τους εργαζόμενους, να μαζέψει τα μαντρόσκυλα της και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα που έχει καταθέσει το συνδικάτο, για αυξήσεις στους μισθούς, μέτρα προστασίας και να παρθούν πίσω οι απολύσεις.

Συνάδελφοι μέσα από την παρέμβαση του Συνδικάτου καταφέραμε να έχουμε κάποιες κατακτήσεις. Τώρα πρέπει να δυναμώσει ακόμα περισσότερο η οργάνωση μας μέσα από το Συνδικάτο, να διεκδικήσουμε:

· Αυξήσεις στους μισθούς με υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Αναγνώριση όλων των τριετιών στους εργαζόμενους.

· βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα.

· Ξήλωμα όλων των καμερών που παρακολουθούν κάθε κίνηση των εργαζομένων.

· Μόνιμη παρουσία γιατρού εργασίας και κατάλληλος εξοπλισμός του ιατρείου.

· Επαρκής στελέχωση των πόστων, σε κάθε μηχάνημα να δουλεύουν όσοι εργαζόμενοι χρειάζονται με βάση τις προδιαγραφές του μηχανήματος.

· Παροχή από την εταιρία κατάλληλων μέσων ατομικής προστασίας για κάθε πόστο για όλους τους εργαζόμενους σε μόνιμη βάση, καθώς και όλων των εργαλείων που απαιτούνται για κάθε εργασία.

· Πλήρης εκπαίδευση όλων των εργαζομένων για κάθε πόστο που δουλεύουν ή πρόκειται να δουλέψουν πριν αναλάβουν καθήκοντα. Η εκπαίδευση να γίνεται εντός του ωραρίου εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.