Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τετάρτη, 16/11/2022, 10:01 μ.μ.

Από το Αστυνομικό Τμήμα Μουδανιών συνελήφθη ένα άτομο σε περιοχή της Θεσσαλονίκης για διακίνηση ναρκωτικών

Συνελήφθη χθες (15 Νοεμβρίου 2022) το βράδυ σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Ομάδας Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Μουδανιών, ένας αλλοδαπός άνδρας, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, εντοπίστηκε ο προαναφερόμενος άνδρας σε περιοχή της Θεσσαλονίκης και στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία με κοκαΐνη βάρους 101,12 γραμμαρίων.

Επίσης διαπιστώθηκε στην οικία του να αποκρύπτει ακόμα 7 συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού βάρους 181,06 γραμμαρίων, οι οποίες κατασχέθηκαν, όπως και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 120 ευρώ.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Εξιχνίαση απάτης

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 6 ατόμων, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το Μάιο του 2021, άγνωστος συνεργός τους, με το πρόσχημα πώλησης αγροτικού μηχανήματος μέσω αγγελίας στο διαδίκτυο, απέσπασε από ημεδαπό άνδρα το χρηματικό ποσό των 33.600 ευρώ, τα οποία μεταφέρθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς των παραπάνω ατόμων.

Σύλληψη για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών

Συνελήφθη χθες (15 Νοεμβρίου 2022) τα ξημερώματα από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Πιερίας, ένας αλλοδαπός άνδρας, καθώς εντοπίσθηκε νωρίτερα σε περιοχή της Πιερίας από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, να μεταφέρει σε όχημα 5 ομοεθνείς του, από τους οποίους ένας ανήλικος, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την προώθησή τους στο εσωτερικό της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής. Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα που χρησιμοποίησαν, όπως επίσης 4 κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό 125 ευρώ, που βρέθηκε στην κατοχή του αλλοδαπού.

Συλλήψεις για ναρκωτικά

· Συνελήφθη χθες (15 Νοεμβρίου 2022) το μεσημέρι σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα της οικίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης βάρους 73,4 γραμμαρίων, 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, καθώς και χρηματικό ποσό 1.150 ευρώ.

· Συνελήφθη χθες (15 Νοεμβρίου 2022) το πρωί σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ημεδαπός άνδρας, διότι στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους 153 γραμμαρίων.


Αυτόφωρες συλλήψεις (29) ατόμων στο πλαίσιο ειδικών δράσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης

Στην αυτόφωρη σύλληψη είκοσι εννέα (29) ατόμων, σε διάφορες περιοχές του Νομού, προχώρησαν αστυνομικοί υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο υλοποίησης ειδικών δράσεων και στοχευμένων ελέγχων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Αναλυτικότερα , αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης, Αστυνομίας, Αλλοδαπών και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν:

( 2 ) άτομα για περιπτώσεις κλοπής.

(8) άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης και κάνναβης.

(1) άτομο για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών.

(3) άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα.

(3) άτομα για παράβαση του Νόμου περί όπλων.

(12) άτομα για παράνομη παραμονή στη χώρα.

Οι αστυνομικοί έλεγχοι συνεχίζονται συστηματικά και σε καθημερινή βάση.

Εξόρμηση αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο αστυνόμευσης του πολεοδομικού συγκροτήματος

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, την καλλιέργεια κλίματος ασφάλειας και ευρυθμίας της κοινωνικής ζωής, αναπτύσσει ένα ευρύ πλέγμα δράσεων που υποστηρίζεται από εντατικές πεζές και εποχούμενες περιπολίες.

Με συνεχείς και συστηματικούς ελέγχους , αλλά και αστυνομικές δράσεις με τη μορφή εξορμήσεων, επιλαμβάνεται σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της.

Κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί της ομάδας Παρεμπορίου πραγματοποίησαν εξόρμηση στις περιοχές Κορδελιού και Ευόσμου, ενώ ταυτόχρονα αστυνομικοί του Τμήματος Περιπολιών εξόρμησαν στο πολεοδομικό συγκρότημα. Παράλληλα, προσωπικό του ειδικού Συνεργείου Ελέγχων Καταστημάτων και του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου πραγματοποίησαν ελέγχους στις περιοχές αρμοδιότητάς τους.

Στο πλαίσιο των δράσεων:

Ελέγχθηκαν συνολικά (169) άτομα

Πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε (22) καταστήματα

Ελέγχθηκαν (17) οχήματα

Συνελήφθη (1) άτομο για ηχορύπανση

Βεβαιώθηκαν (13) παραβάσεις της αντικαπνιστικής νομοθεσίας.

Επιπρόσθετα, σχηματίστηκαν τρείς (3) δικογραφίες για παρεμπόριο και κατασχέθηκαν είδη παρεμπορίου.

Πέραν των προαναφερόμενων εξορμήσεων αμιγώς αστυνομικού χαρακτήρα, αστυνομικοί Συνεργείου Ελέγχων Covid συνέδραμαν σε ελέγχους κλιμακίου υπαλλήλων της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς και της Δημοτικής Αστυνομίας.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με την ίδια συνέπεια και σε άλλες περιοχές του Νομού.

Παρουσίαση υπόθεσης εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης τα μέλη της οποίας διέπραξαν (23) αξιόποινες πράξεις όπως ληστείες, διαρρήξεις οικιών και κλοπές κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας σε περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης και κυρίως στο Πανόραμα

Δηλώσεις του Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης Ταξιάρχου Σταύρου ΚΕΣΕΛΙΔΗ

Κυρίες και κύριοι καλησπέρα.

Κρίνεται σημαντική η παρουσία σας σήμερα εδώ, καθώς είμαστε σε θέση να σας παρουσιάσουμε την εξάρθρωση τετραμελούς εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας διέπραξαν (23) αξιόποινες πράξεις.

Μεταξύ αυτών ληστείες, διαρρήξεις οικιών και κλοπές κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας σε περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης και κυρίως στο Πανόραμα.

Στο πλαίσιο ερευνών αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι εμπλεκόμενοι ταυτοποιήθηκαν με τρείς εξ’ αυτών να εντοπίζονται χθες (15-11-2022) σε οικισμό των Διαβατών και στην περιοχή του Κορδελιού, οπότε και συνελήφθησαν.

Η δράση τους ξεκινά τουλάχιστον από 28 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους και εντοπίζεται στις περιοχές Πανοράματος, Πυλαίας, Ωραιοκάστρου, Θέρμης, Νεάπολης και Νικόπολης.

Η λεία τους ξεπερνά τις 300.000 ευρώ.

Περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση θα σας αναφέρει ο Προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Θεσσαλονίκης Α/Β’ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος.

Δηλώσεις Προϊσταμένου του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Θεσσαλονίκης Α/Β’ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Χρήστου

Ευχαριστώ κύριε Ταξίαρχε.

Καλησπέρα σας κυρίες και κύριοι.

Στην αποδόμηση τετραμελούς εγκληματικής οργάνωσης προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, όταν στο πλαίσιο εντατικής και επισταμένης έρευνας διακρίβωσαν τη δράση των μελών της που αφορά σε διάπραξη ληστειών, διαρρήξεων οικιών καθώς και κλοπών κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας κυρίως στο Πανόραμα, αλλά και σε διάφορες περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης.

Με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Επιχειρήσεων και Προστασίας Μαρτύρων, πρωινές ώρες χθες (15-11-2022), οργανώθηκε επιχείρηση, κατά την οποία εντοπίστηκαν σε οικισμό των Διαβατών και στην περιοχή του Κορδελιού τρία μέλη της εγκληματικής συμμορίας, όπου και συνελήφθησαν. Ταυτόχρονα ταυτοποιήθηκαν και τα στοιχεία του τέταρτου συνεργού τους.

Πρόκειται για ημεδαπούς άντρες 20, 19, 24 και 18 ετών, κάποιοι από τους οποίους συνδέονται με συγγενικούς δεσμούς και όπως προκύπτει από την έρευνα, τουλάχιστον από τα τέλη Οκτωβρίου 2022 έως τα μέσα Νοεμβρίου 2022, ενώθηκαν για την τέλεση των προαναφερόμενων έκνομων πράξεων, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Δρώντας στις ευρύτερες περιοχές Πανοράματος, Πυλαίας, Ωραιοκάστρου, Θέρμης, Νεάπολης και Νικόπολης διέπραξαν:(2) ληστείες
(17) διαρρήξεις οικιών και
(4) κλοπές κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας.

Χαρακτηριστικά του τρόπου δράσης τους ήταν:Η προσέγγιση των υποψήφιων στόχων τους και η διαφυγή τους από αυτούς με όχημα, στο οποίο τοποθετούσαν κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας προκειμένου να δυσχεράνουν το έργο των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό τους.Η κίνησή τους με λήψη πλήθους μέτρων αντιπαρακολούθησης, όπως η χρησιμοποίηση, επικουρικά, τριών αυτοκινήτων ιδιοκτησίας, τόσο των ιδίων, όσο και του στενού οικογενειακού τους κύκλου, ως προπομποί ή συνοδευτικά του “επιχειρησιακού” τους οχήματος καιΗ στάθμευση του “επιχειρησιακού” αυτοκινήτου σε υπαίθριο χώρο μακριά από τις οικίες τους προκειμένου να αποφύγουν πιθανή σύνδεσή τους με τον παράνομο χαρακτήρα της χρήσης του, ενώ παράλληλα θα μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να το χρησιμοποιήσουν.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των τεσσάρων μελών της συμμορίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό, κινητά τηλέφωνα, κλεμμένο όπλο, γυναικείες τσάντες και κοσμήματα η νομιμότητα κατοχής των οποίων ερευνάται. Σημειώνεται ότι, κατασχέθηκε επίσης α τζέντα όπου, μεταξύ άλλων, αναγράφονταν οι κωδικοί κλήσεων των εποχούμενων περιπολιών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης.

Σε υπαίθρια περιοχή των Διαβατών, που διατηρούσαν ως “καβάτζα”, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία τα οποία χρησιμοποιούσαν στο πλαίσιο της δράσης τους.

Η λεία τους ανέρχεται στο συνολικό ποσό των (332.000) ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.