Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022

Η πρώτη χειροτονία του Κιλκισίου Βαρθολομαίου

Μέσα σε κλίμα βαθειάς συγκινήσεως αλλά και πνευματικής χαράς στον Ιερό Ναό των Αγίων Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων, Πολιούχων και Προστατών του Κιλκίς, έλαβε χώρα η εις Διάκονον χειροτονία του Υποδιακόνου Κωνσταντίνου Παζιώτη, από τον κυριάρχη Επίσκοπο, Σεβ. Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίο, την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022.

Επελέγη η ημέρα αυτή από τον Μητροπολίτη Κιλκισίου προκειμένου να τελέσει την πρώτη του χειροτονία, καθώς σήμερα η Εκκλησία τιμά τους 318 Θεοφόρους Πατέρες που μετείχαν στην Α' Οικουμενική Σύνοδο, και ένας εξ' αυτών ήταν ο Επίσκοπος Θεόδωρος, ενός από τους Αγίους 15 Μάρτυρες που τιμούν και ευλαβούνται δεόντως οι Κιλκισιώτες.

Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε του Όρθρου και προέστη της Θείας Λειτουργίας, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσυγκελλεύοντα της Ι. Μητροπόλεως Παν. Αρχιμ. π. Επιφάνιο Θεοδωρίδη, τον Πρωτ. π. Χρήστο Μήτσιο εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, πνευματικό τέκνο του οποίου είναι ο νεοχειροτονηθείς, τον Εφημέριο του Ναού Πρωτ. π. Πολύκαρπο Κοντοζίδη, τον π. Ευάγγελο Παπαδόπουλο, καθώς και από τους Ιεροδιακόνους του.

Ο Ιερός Ναός των Πολιούχων υπερεπληρώθη από άκρου εις άκρον, τόσο από τους ενορίτες, όσο και τους συντοπίτες και φίλους του π. Κωνσταντίνου προκειμένου να μετάσχουν στις ευλογημένες στιγμές της προσωπικής του πεντηκοστής!

Να σημειωθεί ότι ο νεοχειροτονηθείς είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, έγγαμος και πατέρας δύο μικρών παιδιών.

Στην προσλαλιά του ο Υποδιάκονος Κωνσταντίνος πριν από την χειροτονία του εξέφρασε τα συναισθήματά του για το μέγα Μυστήριο της Ιερωσύνης και με έκδηλη τη συγκίνηση στο πρόσωπό του ευχαρίστησε όλους όσοι συντέλεσαν στην κατά Θεόν επίδοση και ψυχική του καλλιέργεια. Τον πνευματικό του π. Χρήστο Μήτσιο, τον Ιεροδιδάσκαλό του, Πρωτ. π. Νικόδημο Σαριγκόλη, τους γονείς του και την οικογένεια του. Θερμές ευχαριστίες απηύθυνε προς το πρόσωπο του Σεβ. Ποιμενάρχη κ. Βαρθολομαίου για τη θαλπωρή, την αγάπη και την υποστήριξή, με την οποία τον περιέβαλε.

Στην ομιλία του προς τον νέο Διάκονο της Εκκλησίας του Κιλκίς, ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρθολομαίος, απηύθυνε πατρικές νουθεσίες και πνευματικές προτροπές, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Αγαπητέ υποδιάκονε π. Κωνσταντίνε, ίδου ότι επέστη ο καιρός σήμερα, καθώς έχεις και ώριμον ηλικίαν αλλά και βεβαίαν απόφασιν να υπηρετήσεις τον Θεόν, να προσέλθεις ενώπιον της Εκκλησίας και του Επισκόπου σου, για να λάβεις τον πρώτο βαθμό της αγίας ιερωσύνης.

Σήμερα οδηγείσαι μαζί με την οικογένεια σου στη διακονία ενός μυστηρίου ζωής, από το οποίο προσφέρεται η πνευματική και αιώνια ζωή από τον δωρεοδότη Κύριο μας!

...Κατά τη διάρκεια της πορείας της διακονίας σου, θα συναντήσεις πειρασμούς και διάφορα λογής προβλήματα, αλλά θα ζήσεις πνευματικές χαρές υπερουράνιες, που θα σε κάνουν να δικαιώσεις τους κόπους και τον αγώνα σου. Γι' αυτό να μείνεις σταθερός τις επιλογές σου που έχουν τη σφραγίδα του Χριστού, την αγάπη, τον σεβασμό στην οικογένεια, την εμπιστοσύνη στην Εκκλησία. Η Θεία Χάρις που κατέρχεται στα Ιερά Μυστήρια της Εκκλησίας θα είναι η πνευματική σου δύναμη και το απάγκιο της ζωής σου, ώστε να μπορείς να ξεκινάς και να επιστρέφεις σ' αυτά, γεμάτος πεπληρωμένης καρδιάς τον Χριστό!

... Είσελθε εις την χαράν του Κυρίου, και με τη Χάρη Του να διακονείς αξίως τον Θεό και τον ευλογημένo Λαό Του!».

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει την Πέμπτη 9 Ιουνίου στον πανηγυρικό Εσπερινό και την Παρασκευή 10 Ιουνίου θα προστεί της Θείας Λειτουργίας στον Μητροπολιτικό Ναό του Κιλκίς, με την ευκαιρία των ονομαστηρίων του.





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.