Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Επανασύνδεση ρεύματος: Τα κριτήρια, οι δικαιούχοι και η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το βοήθημα


Η 
Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας δέχεται αιτήσεις σχετικά με τη χορήγηση εφάπαξ ειδικού βοηθήματος για την επανασύνδεση παροχών ηλεκτρικού ρεύματος σε καταναλωτές με χαμηλά εισοδήματα, στο πλαίσιο εφαρμογής Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/124788/2150/29.12.2021).

Ως βασικό προαπαιτούμενο για την υποβολή αίτησης ορίζεται οι αιτούντες να έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι και τις 31.12.2021 και να έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι τις 15.2.2022. Επίσης, ο λογαριασμός της ΔΕΗ να είναι είτε στο όνομα του ιδιοκτήτη ή ενοικιαστή του ακινήτου είτε στο όνομα του ή της συζύγου του και να πρόκειται για την κύρια κατοικία του νοικοκυριού.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά

-Αίτηση η οποία επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του Νόμου 1599/1986 (διατίθεται από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου)

-αντίγραφο δήλωσης εισοδήματος φυσικών προσώπων (Ε1) του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού

-αντίγραφο δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9) όλων των μελών του νοικοκυριού, εφόσον προβλέπεται η υποχρέωση υποβολής της

-αντίγραφο πράξης διοικητικού προσδιορισμού του φόρου εισοδήματος (εκκαθαριστικό) του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού

-αντίγραφο πράξης διοικητικού προσδιορισμού του ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού

-πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (τελευταίου τριμήνου)

-γνωμάτευση πιστοποίησης αναπηρίας από ΚΕ.Π.Α. για νοικοκυριό, που στη σύνθεσή του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα με αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω

-βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα ή κρατικού Νοσοκομείου, με την οποία πιστοποιείται η ανάγκη κατ' οίκον χρήσης συσκευής μηχανικής υποστήριξης, απαραίτητης για τη ζωή ατόμου ή ατόμων, που περιλαμβάνονται στην σύνθεση του νοικοκυριού

-πρόσφατος λογαριασμός της ΔΕΗ.

Οι αιτήσεις κατατίθενται αποκλειστικά στην Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας (οδός Θεσσαλονίκης 3) καθημερινά κατά τις ώρες 8:00 με 14:00.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την υπηρεσία (τηλ. επικοινωνίας 23413 52282, 283, 284) ή να αποστείλουν mail στην ηλεκτρονική της διεύθυνση (koin.prostasia@dhmoskilkis.gr).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.