Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 12 Μαρτίου 2022

Τηλεδιάσκεψη Γ. Φραγγίδη με εκπροσώπους των εργαζομένων στην 1η & 2η Υγειονομική Περιφέρεια


Τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους του Συλλόγου Εργαζομένων 1Ης και 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας είχε την Τετάρτη 9/3 ο υπεύθυνος κοινοβουλευτικού τομέα υγείας του Κινήματος Αλλαγής κ. Γιώργος Φραγγίδης.

Οι εργαζόμενοι, που εκπροσωπούν ειδικότητες επαγγελματιών υγείας όπως Νοσηλευτές, Τεχνολόγους Ιατρικών Εργαστηρίων, Τεχνολόγους Ραδιολόγους, Φυσικοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Οδοντοτεχνίτες, κ.ά., ενημέρωσαν τον κ. Φραγγίδη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος τους. Ανέλυσαν τις θέσεις και τα αιτήματά τους και αναφέρθηκαν στην εγκατάλειψη και την απαξίωση που επικρατεί στον τομέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) στην Ελλάδα, γεγονός με αρνητικές συνέπειες για τη δημόσια υγεία.

Στα αιτήματά τους ενδεικτικά συμπεριλαμβάνονται η κατάρτιση οργανογράμματος και καθηκοντολογίου, η μονιμοποίηση του προσωπικού, η αύξηση του προϋπολογισμού για την ΠΦΥ, η καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριών, η λήψη επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας από όλους, κ.ά.

Ο κ. Φραγγίδης από την πλευρά του, τόνισε την ανάγκη αναδιοργάνωσης της ΠΦΥ μέσα σε ένα πλαίσιο ευρύτερης αναμόρφωσης του ΕΣΥ. Υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητη η αναβάθμιση του ρόλου της ΠΦΥ και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της νέας εποχής ως προς την πρόληψη, την προστασία και την προαγωγή της υγείας, αλλά και την ενημέρωση και την προσβασιμότητα των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.