Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021

Η πιο αναπάντεχη κωμωδία του καλοκαιριού «Δον Χουάν Ζεύς» στην ΤΕΧΝΗ Κιλκίς


Δελτίο τύπου ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Σάββατο 28 Αυγούστου 2021 στις 8.30 το βράδυ στο Στέκι της Τέχνης στο Μεταλλικό ελάτε να απολαύσετε την πιο αναπάντεχη κωμωδία του καλοκαιριού. Μια παραγωγή βγαλμένη από τα σπλάχνα τα πόλης και της Τέχνης για όλους εσάς. 

Η παράσταση; «Δον Χουάν Ζεύς»  μετά μουσικής και χορού
Ο συγγραφέας; Νίκος Τσιφόρος
Ο μουσικός; Γιάννης Λαζαρίδης
Η ερμηνεύτρια; Μαρία Κιορπελίδου
Η σκηνοθέτιδα; Ελένη Λιαρετίδου
Οι χορευτές; Άννα Αρκούδη, Άννα-Μαρία Παναγιωτίδου, Στέλλα Τσολακίδου, Χαρούλα Χρυσουλίδου,
Οι ηθοποιοί; Γιάννης Αθαναδιάδης, Έλενα Ιωαννίδου, Σοφία Κεσίδου, Ελένη Λιαρετίδου, Βασίλης Τσερτσίδης

Γιατί;

Σε μια μικρή παρέα της Τέχνης ξεκίνησε η ιδέα «να κάνουμε μια μικρή κωμωδία, μια σάτιρα, να γελάσουμε από καρδιάς μέσα στα μαύρα που μας ζώνουν, χωρίς να τα υποτιμούμε στο ελάχιστο, χωρίς να κρυβόμαστε απ’ αυτά… κάτι όχι «βαρύ» αλλά και με άποψη, με αισθητική…»

Και η παρέα μεγάλωσε: ένας μουσικός, μια τραγουδίστρια, τέσσερις χορεύτριες, πέντε ερασιτέχνες ηθοποιοί, μέλη, φίλοι, συνεργάτες της Τέχνης Κιλκίς, της Τέχνης μας…

Ο Ν. Τσιφόρος μάς έδωσε τον λόγο μέσα από την «Ελληνική μυθολογία» του,ο λόγος εμπλουτίστηκε με δραματοποίηση, η μουσική και ο χορός ολοκλήρωσαν το εγχείρημα.

«Δον Χουάν Ζεύς» λοιπόν. Γιατί; Γιατί όχι;

Ο έρωτας, η ισχύς, η εξουσία, ο ανταγωνισμός, η αδικία, η αδυναμία, ο συμβιβασμός … πάθη, δυνάμεις, κοσμοθεωρίες, συμπεριφορές: τι άλλαξε στον άνθρωπο και στον κόσμο από εκείνη τη μακρινή αρχαιότητα; Κι αν επιλέξαμε να μιλήσουμε γι’ αυτά με λόγο αστείο, είναι γιατί χρειαζόμαστε το γέλιο που -έστω προσωρινά-ανακουφίζει χωρίς να «κοιμίζει», χρειαζόμαστε τη σάτιρα που υπενθυμίζει τα βασικά, τα άξια της ζωής μας και τα ανάξια…

Στην παρέα μας λοιπόν σας καλούμε όλες και όλους να μοιραστούμε όσα μπορεί ο λόγος, η μουσική και ο χορός να μας προσφέρει, να ακουμπήσουμε την ψυχή και τις αισθήσεις μας στη φιλόξενη για όλους τους ανθρώπους, δροσερή και συνάμα ζεστή αγκαλιά της Τέχνης, στο Στέκι μας στο Μεταλλικό.

Σάββατο 28 Αυγούστου 2021 στις 8.30 το βράδυ στο Στέκι της Τέχνης στο Μεταλλικό ελάτε να απολαύσετε την πιο αναπάντεχη κωμωδία του καλοκαιριού. Μια παραγωγή βγαλμένη από τα σπλάχνα τα πόλης και της Τέχνης για όλους εσάς.

Λίγα λόγια για το Νίκο Τσιφόρο

Ο Νίκος Τσιφόρος υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους δημοσιογράφους, θεατρικούς συγγραφείς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες της Ελλάδας, την εποχή του παλιού καλού κινηματογράφου. Γεννήθηκε το 1912 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Από τα 11 του χρόνια άρχισε να ασχολείται μανιωδώς με το γράψιμο και το 1928 έγραψε την πρώτη του επιθεώρηση. 

Από τότε μέχρι το τέλος της ζωής του μας άφησε χρυσή παρακαταθήκη πάνω από 40 θεατρικά έργα και περισσότερα από 80 σενάρια. Το έργο του «Τελευταία Αποστολή» το 1949 έφτασε στις Κάννες υποψήφιο για βραβείο σεναρίου και σκηνοθεσίας. Από πολλούς χαρακτηρίστηκε φαινόμενο για την εποχή του και όχι άδικα. Ο ευρηματικός τρόπος γραφής και το μοναδικό του χιούμορ κατάφερνε να δημιουργεί αυθεντικά κείμενα και να σατιρίζει τα κακώς κείμενα της αθηναϊκής κοινωνίας της εποχής

Η γλώσσα μόρτικη, αλλά ως τζέντλεμαν, δίνει και γλωσσάρι, για να μπορείς να τη διαβάσεις. Ηθογράφος που φέρθηκε στον "υπόκοσμο" της Αθήνας με τρόπο ντόμπρο και μ' αγνή συμπάθεια, αποδεικνύοντας πως η αργκό μπορεί να γίνει κείμενο κι ότι το χιούμορ γίνεται καλή λογοτεχνία.

Μεταξύ άλλων υπέγραψε την "Ωραία των Αθηνών", το "Θησαυρό του Μακαρίτη", τους "Τρεις Ντετέκτιβ", το "Ποντικάκι", "Άνθρωποι κι Ανθρωπάκια", τα "Παιδιά της Πιάτσας", «Ελληνική μυθολογία», «Η Πινακοθήκη των ηλιθίων», «Σταυροφορίες», «Τα παλιόπαιδα τα ατίθασα» και τον ένα και μοναδικό πραγματικό Έλληνα Τζέιμς Μποντ, το "Μίλωνα Φιρίκη".

Τιμή εισόδου πέντε (5) ευρώ. Παρακαλούμε να τηρήσετε την ώρα προσέλευσης εξαιτίας του περιορισμένου αριθμού των εισιτηρίων και της τήρησης των πρωτοκόλλων ασφαλείας λόγω covid 19.

Στην εκδήλωση θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας για την προστασία της υγείας των συμμετεχόντων και την αποφυγή της διασποράς του covid 19.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.