Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021

Ε. Αγαθοπούλου: Αφωνία της κυβέρνησης για τις νόμιμες επανεγκαταστάσεις Αφγανών προσφύγων, γυναικών και παιδιών


Δήλωση Ε. Αγαθοπούλου, αναπλ. τομεάρχισσας Δικαιοσύνης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αρμόδιας για θέματα Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Εδώ και λίγες ημέρες, η Υφυπουργός Εργασίας αρμόδια για θέματα Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, κ. Συρεγγέλα, με μπαράζ τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών της συνεντεύξεων δηλώνει την υποτιθέμενη στήριξή της στις γυναίκες του Αφγανιστάν. Είναι όμως απαράδεκτο και ενδεικτικό της κυβερνητικής υποκρισίας, να ερωτάται ακόμα και από φιλοκυβερνητικά μέσα για τη φιλοξενία γυναικών και παιδιών από το Αφγανιστάν και να αρνείται να απαντήσει.

Προτείνουμε, αντί η Κυβέρνηση να εξαντλείται σε επικοινωνιακές φιέστες στα σύνορα και να χύνει κροκοδείλια δάκρυα για τις γυναίκες και τα παιδιά του Αφγανιστάν, να πρωτοστατήσει στην προσπάθεια καθιέρωσης ενός μηχανισμού νόμιμων επανεγκαταστάσεων προσφύγων – κυρίως ευπαθών ομάδων – από τις γειτονικές στο Αφγανιστάν χώρες προς την ΕΕ, με δίκαιο επιμερισμό μεταξύ των κρατών-μελών.

Αυτή είναι η ξεκάθαρα διατυπωμένη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εδώ και μέρες, μια πρόταση που πρέπει να στηριχθεί σε επίπεδο ΟΗΕ και ΕΕ ώστε να αποθαρρύνει και τις νέες προβλεπόμενες ροές προς την περιοχή μας το επόμενο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.