Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευή 28/5/2021, 6:47 μ.μ.


Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης συνελήφθησαν 3 άτομα για διαρρήξεις οικιών

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης είχαν ως αποτέλεσμα να συλληφθούν χθες (27 Μαΐου 2021) τρία άτομα, για κλοπές από οικίες σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Πρόκειται για μία ημεδαπή γυναίκα και δύο ανήλικους ημεδαπούς, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, οι δύο ανήλικοι εντοπίστηκαν το μεσημέρι σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, να επιβαίνουν ως οδηγός και συνοδηγός σε όχημα ιδιοκτησίας της ημεδαπής γυναίκας. Σε έρευνα που έγινε στο όχημα βρέθηκαν καλά κρυμμένα σε ειδική κρύπτη στον χώρο αποσκευών του οχήματος, κοσμήματα αξίας 10.000 ευρώ, που είχαν κλαπεί νωρίτερα από διαμέρισμα σε περιοχή της Καβάλας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι προαναφερόμενοι ανήλικοι το τελευταίο χρονικό διάστημα, με τη συνδρομή και της ημεδαπής γυναίκας η οποία εντοπίστηκε χθες σε περιοχή της Πιερίας και συνελήφθη, πραγματοποιούσαν συστηματικά κλοπές από οικίες, κυρίως τις πρωινές ώρες, παραβιάζοντας την κεντρική είσοδο των οικιών.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, με τη συνδρομή και των αστυνομικών των Τμημάτων Ασφαλείας Καβάλας, Εορδαίας και Κοζάνης, διαπιστώθηκε ότι το χρονικό διάστημα από 10 έως 27 Μαΐου 2021, ενέχονται σε 10 διαρρήξεις διαμερισμάτων σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, αφαιρώντας χρήματα και κοσμήματα συνολικής αξίας 27.450 ευρώ.

Συγκεκριμένα διέπραξαν:

3 κλοπές και 2 απόπειρες κλοπής από διαμερίσματα σε περιοχές της Κοζάνης,

3 κλοπές και 1 απόπειρα κλοπής από διαμερίσματα στην Καβάλα και

1 κλοπή από διαμέρισμα στην Κατερίνη.

Σε έρευνες στις οικίες των ανήλικων σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα, περίστροφο κρότου – αερίου, αεροβόλο πιστόλι, φορητός πομποδέκτης, μικροποσότητα κάνναβης και ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Επίσης, κατασχέθηκαν μία δίκυκλη μοτοσυκλέτα με παραποιημένα στοιχεία κυκλοφορίας και το παραπάνω όχημα που χρησιμοποιούσαν.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Εκτέλεση εντάλματος σύλληψης

Συνελήφθη χθες (27 Μαΐου 2021) το απόγευμα σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Ημαθίας, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας Βέροιας, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Σύλληψη για κλοπή

Συνελήφθη χθες (27 Μαΐου 2021) το μεσημέρι σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, μία ημεδαπή γυναίκα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας, αφαίρεσε από υπόγειο οικοδομής δύο ποδήλατα αξίας 1.000 ευρώ, τα οποία εντοπίσθηκαν κοντά στην οικία της και αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτριά τους.

Σύλληψη για απόπειρα κλοπής

Συνελήφθη χθες (27 Μαΐου 2021) το απόγευμα σε περιοχή της Πέλλας,από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα, νωρίτερα την ίδια ημέρα αποπειράθηκε να διαρρήξει την οικία μίας ημεδαπής, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να αφαιρέσει οτιδήποτε.

Εξιχνίαση κλοπών

Από το Αστυνομικό Τμήμα Ηράκλειας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα και μίας ανήλικης ημεδαπής, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, προχθές (26 Μαΐου 2021) το βράδυ σε περιοχή των Σερρών, πλησίασαν ημεδαπή γυναίκα και με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν από τον λαιμό της μία χρυσή αλυσίδα με σταυρό.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Πέλλας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ανήλικου ημεδαπού, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το βράδυ της 13 προς 14 Μαΐου 2021, διέρρηξε επιχείρηση στην Πέλλα και αφαίρεσε ηλεκτρικά εργαλεία και άλλα αντικείμενα αξίας 600 ευρώ, τα οποία εντοπίστηκαν και αποδόθηκαν στο νόμιμο κάτοχό τους.

Αυτόφωρες συλλήψεις (19) ατόμων στο πλαίσιο ειδικών δράσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης

Στην αυτόφωρη σύλληψη δεκαεννιά (19) ατόμων, σε διάφορες περιοχές του Νομού, προχώρησαν αστυνομικοί υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο υλοποίησης ειδικών δράσεων και στοχευμένων ελέγχων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Αναλυτικότερα, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης, Αλλοδαπών και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν:

(4) άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης.

(1) άτομο για κλοπή

(1) άτομο για περίπτωση ληστείας

(2) άτομα για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και εμπρησμό κατά συναυτουργία.
 Πρόκειται για νεαρούς άντρες, οι οποίοι ξημερώματα χθες (27-05-2021), προκάλεσαν φθορές σε σχολικό συγκρότημα στην περιοχή Χαριλάου, ενώ έθεσαν φωτιά σε κάδο απορριμμάτων και διάφορα αντικείμενα που βρισκόταν σε εσωτερικούς χώρους. Σημειώνεται ότι, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός ακόμη εμπλεκομένου στην υπόθεση.

(9) άτομα για παράνομη παραμονή στην ελληνική επικράτεια

(2) άτομα, καθώς, σε έλεγχο που τους έγινε, ως προσωπικό εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, δεν έφεραν το προβλεπόμενο από το Νόμο δελτίο ταυτότητας εργαζομένου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Πέμπτη 27 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 57.865 έλεγχοι, από τους οποίους οι 21.061 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 199 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 2 συλλήψεις, ως ακολούθως:

163 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 162 πρόστιμα των 300 ευρώ και 1 πρόστιμοτων 150 ευρώ, ως ακολούθως:

33 στο Βόρειο Αιγαίο,
22 στα Ιόνια Νησιά,
18 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
15 στην Κρήτη,
12 στη Στερεά Ελλάδα,
12 στο Νότιο Αιγαίο,
11 στην Πελοπόννησο,
10 στη Θεσσαλονίκη,
9 στην Ήπειρο,
8 στη Κεντρική Μακεδονία,
6 στην Αττική,
4 στη Δυτική Μακεδονία
2 στη Δυτική Ελλάδα και
1 στη Θεσσαλία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 56.086 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 53.990 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.096 των 150 ευρώ.

29 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

5 στη Δυτική Ελλάδα,
4 στην Θεσσαλονίκη,
4 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
4 στην Κρήτη,
3 στο Νότιο Αιγαίο,
2 στην Αττική,
2 στη Κεντρική Μακεδονία,
2 στη Θεσσαλία,
1 στο Βόρειο Αιγαίο,
1 στην Πελοπόννησο και
1 στη Δυτική Μακεδονία

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 192.402 ομοειδείς παραβάσεις.

7 παραβάσεις και 2 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στη Δυτική Ελλάδα,

- σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για παραβίαση απαγόρευσης μουσικής.

- 3.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας.

Στην Αττική, σύλληψη και 4.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη μπαρ για εξυπηρέτηση πελατών στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος και παραβίαση απαγόρευσης μουσικής.

Στην Κρήτη, 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφενείου για παραβίαση αναστολής λειτουργίας.

Στη Δυτική Μακεδονία, 5.000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο, για μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδό του στην χώρα.

Στην Πελοπόννησο, 5.000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο για παραβίαση του μέτρου του κατ’ οίκον περιορισμού.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 6.443 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 1.995 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.