Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τετάρτη, 24/2/2021, 7:58 μ.μ.

Εξιχνίαση κλοπών
Από το Τμήμα Ασφάλειας Πέλλας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπής γυναίκας και ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, χθες (23 Φεβρουαρίου 2021) το πρωί η προαναφερόμενη γυναίκα, πλησίασε ηλικιωμένη ημεδαπή σε περιοχή της Πέλλας και με τη μέθοδο του εναγκαλισμού, της αφαίρεσε μία χρυσή αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό της αξίας 300 ευρώ, διαφεύγοντας στη συνέχεια με όχημα στο οποίο την ανέμενε ο συνεργός της.

Επίσης από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το χρονικό διάστημα από τον Ιούνιο του 2020 έως και τον Ιανουάριο του 2021, διέπραξε κλοπές από 4 καταστήματα στην πόλη των Σερρών, αφαιρώντας χρηματικό ποσό και κινητά τηλέφωνα, συνολικής αξίας 2.400 ευρώ. Επίσης το Νοέμβριο του2020, αφαίρεσε από Ιερό Ναό στις Σέρρες ένα δαχτυλίδι αφιερωμένο σε τάμα.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Τρίτη 23 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (66.694) έλεγχοι, από τους οποίους οι (5.431) στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά (1.526) παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν (8) συλλήψεις, ως ακολούθως:

(1.166) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

(287) στην Αττική,
(149) στη Δυτική Ελλάδα,
(130) στη Θεσσαλονίκη,
(98) στην Κρήτη,
(93) στην Κεντρική Μακεδονία,
(73) στη Στερεά Ελλάδα,
(65) στην Πελοπόννησο,
(61) στην Ήπειρο,
(47) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(43) στα Ιόνια Νησιά,
(39) στη Θεσσαλία,
(35) στο Βόρειο Αιγαίο,
(31) στο Νότιο Αιγαίο και
(15) στη Δυτική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (124.143) ομοειδείς παραβάσεις.

(321) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (302) πρόστιμα των 300 ευρώ και(19) πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

(64) στην Αττική,
(40) στο Βόρειο Αιγαίο,
(38) στην Κεντρική Μακεδονία,
(26) στα Ιόνια Νησιά,
(26) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(23) στη Στερεά Ελλάδα,
(19) στη Δυτική Ελλάδα,
(18) στην Πελοπόννησο,
(16) στην Ήπειρο,
(14) στην Κρήτη,
(13) στη Θεσσαλονίκη,
(13) στη Θεσσαλία,
(6) στο Νότιο Αιγαίο και
(5) στη Δυτική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά (38.958) ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (37.240) διοικητικά πρόστιμα των (300) ευρώ και (1.718) των (150) ευρώ.

(39) παραβάσεις και (8) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτρια μεζεδοπωλείου, ενώ σε (3) πελάτες επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των(300) ευρώ για μη τήρηση υγειονομικών μέτρων,

σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα περιποίησης νυχιών και επιβολή προστίμου των 300 ευρώ σε παρευρισκόμενη, για παραβίαση περιορισμού κίνησης,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη φροντιστηρίου, ενώ σε (6) παρευρισκόμενους επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των (300) ευρώ για μη τήρηση υγειονομικών μέτρων.

Στην Ήπειρο, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφετέριας για μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας, ενώ σε (2) πελάτες επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των (300) ευρώ για μη τήρηση υγειονομικών μέτρων.

Στην Στερεά Ελλάδα,

σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε καφενείο, για εξυπηρέτηση τριών καθήμενων πελατών, στους οποίους επιβλήθηκεπρόστιμο των 300 ευρώ,

300 ευρώ πρόστιμο σε πρατήριο άρτου, για μη ανάρτηση του μέγιστου αριθμού πελατών εντός του καταστήματος.

Στην Κρήτη,

σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη ξενοδοχείου,

10.000 ευρώ πρόστιμο και 15ημερη αναστολή λειτουργίας σε μίνι μάρκετ-καφέ για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας.

Επιπλέον για ιδιωτικές συναθροίσεις και λοιπές συναφείς παραβάσεις:

Στην Κεντρική Μακεδονία, 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιώτη για διοργάνωση συνάθροισης και επιβολή σε (2) συμμετέχοντες ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στην Αττική, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε διοργανώτρια ιδιωτικής συνάθροισης σε οικία και επιβολή σε (4) συμμετέχοντες ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στη Θεσσαλονίκη, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο για διοργάνωση ιδιωτικής συνάθροισης σε οικία και επιβολή σε (7) συμμετέχοντες ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις τα πρόστιμα αφορούσαν σε παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (άσκοπη μετακίνηση, μη χρήση μάσκας κ.λπ.)

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (2.730) ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (1.334) άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων και σχηματισμοί δικογραφιών για κλοπές και περίπτωση ληστείας

Με γνώμονα την προληπτική αστυνόμευση και απώτερο σκοπό την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και ευνομίας, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης υλοποιεί ένα ευρύ πλέγμα αστυνομικών δράσεων, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη διενέργεια εντατικών πεζών και εποχούμενων περιπολιών.

Πέραν όμως της συστηματικής αστυνόμευσης με καθημερινούς ελέγχους και στοχευμένες δράσεις που οδηγούν σε αυτόφωρες συλλήψεις για διάφορα αδικήματα, συνεχίζονται οι έρευνες σχετικά με υποθέσεις κλοπών που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι δράστες και να αποδοθούν τα κλοπιμαία στους νόμιμους κατόχους τους.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας, Άμεσης Δράσης και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης προχώρησαν σε αυτόφωρες συλλήψεις τεσσάρων (4) ατόμων για περιπτώσεις κλοπών.

Επίσης , κατά τις συνεχιζόμενες έρευνες για την ταυτοποίηση δραστών οι οποίοι ενέχονται σε υποθέσεις ληστειών και κλοπών που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου εξιχνίασαν δέκα (10) περιπτώσεις κλοπών και μία περίπτωση ληστείας σχηματίζοντας σχετικές δικογραφίες σε βάρος δέκα (10) συνολικά ατόμων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι περιπολίες για την αστυνόμευση του Νομού και οι έρευνες για την ταυτοποίηση δραστών διαφόρων αδικημάτων θα συνεχιστούν.

Έλεγχοι σε ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου με τη συμμετοχή συναρμόδιων φορέων

Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στο ζήτημα της προστασίας των ζώων, δίνει βαρύτητα στην εφαρμογή τήρησης της νομοθεσίας περί δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου με τη συμμετοχή υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης και της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, μεσημεριανές – βραδινές ώρες χθες (23-02-2021), στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν συνολικά είκοσι τρεις (23) ελέγχους σε ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς, σχετικά με τις υποχρεώσεις τους, που απορρέουν από την ισχύουσα νομοθεσία (νόμιμη κατοχή, ηλεκτρονική ταυτότητα, υποχρεώσεις ιδιοκτητών, τήρηση κανόνων ευζωίας κ.α.) και βεβαίωσαν τρεις (3) παραβάσεις για «περίπατο ζώου άνευ οδηγού (λουρί)».

Στόχος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης είναι η συνέχιση υλοποίησης παρόμοιων δράσεων και η επέκταση αυτών σε χώρους στους οποίους παρατηρείται αυξημένη προσέλευση ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων, για την αποτελεσματική ενημέρωση των πολιτών, την τήρηση της νομιμότητας και την εξασφάλιση της ευζωίας των ζώων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.