Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου
Την Τρίτη 20/10/2020, συνεδρίασε στη Βουλή η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, με θέμα «Ενεργητικές πολιτικές για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού». Τα μέλη της επιτροπής ενημέρωσε ο Διοικητής του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).
Η κ. Αγαθοπούλου ξεκίνησε την τοποθέτησή της διαπιστώνοντας ότι είναι σημαντικό που ο Πρόεδρος του ΟΑΕΔ παραδέχεται ότι σε περιόδους μεγάλης κρίσης η πολιτεία οφείλει να χορηγεί επιδόματα στους πιο αδύναμους, θέμα για το οποίο λοιδορήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια. Επίσης, όπως ανέφερε η βουλεύτρια, είναι θετικό ότι η Κυβέρνηση επιτέλους αποφασίζει να επιδοτήσει την εργασία σε αντίθεση με την έως σήμερα πολιτική της που επιδοτούσε την ανεργία μέσω του προγράμματος «Συνεργασία».
Στη συνέχεια παρέπεμψε σε δεδομένα απασχόλησης τονίζοντας ότι «σήμερα έχουμε περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανέργους από τους οποίους το 34,% είναι άνδρες και το 65,4% είναι γυναίκες», καθώς και ότι «οι γυναίκες εκτός των άλλων επλήγησαν περισσότερο και από την απλήρωτη αόρατη εργασία» ενώ είναι αυτές οι οποίες ανέλαβαν πολλαπλές ευθύνες όπως τη φροντίδα των παιδιών και των ηλικιωμένων. Για τον λόγο αυτό ρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΟΑΕΔ εάν έχει σκοπό να δημιουργήσει προγράμματα με ποσόστωση φύλου, όπως συνέβη στο παρελθόν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και προγράμματα με βαρύτητα στην συμφιλίωση Οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής.
Κλείνοντας αναφέρθηκε σε ερώτηση που κατέθεσε πριν λίγες μέρες η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα την απαξίωση και την συρρίκνωση του προϋπολογισμού του ΟΑΕΔ, τονίζοντας ότι αν η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, προέλθει αποκλειστικά από τις εισφορές υπέρ ΟΑΕΔ περιορίζονται σημαντικά τα έσοδα του φορέα και άρα η δυνατότητά του να υλοποιεί προγράμματα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.
Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.
Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.