Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

Θρησκευτική κατάνυξη στο πανηγύρι του Προφήτη Ηλία Κιλκίς


Με ευλάβεια και μέσα σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης, εκατοντάδες Κιλκισιώτες τίμησαν και φέτος, τον Άγιο ένδοξο Προφήτη Ηλία τον Θεσβίτη, παραμονή της εορτής του, στο μικρό και όμορφο πανηγυρίζον Ιερό Παρεκκλήσιο του λίγο έξω από την πόλη του Κιλκίς.

Προσήλθαν ομοθυμαδόν, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, για να αντλήσουν δύναμη από τη δύναμη του Προφήτη της Π. Διαθήκης και να αποκτήσουν πίστη από την πίστη του και ζήλο από τον ζήλο του.

Το Ιερό Παρεκκλήσιο του Προφήτη Ηλία (περιοχή Σαλάτς) αποτελεί σημείο αναφοράς για τους Κιλκισιώτες καθώς είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την έλευση των πρώτων προσφύγων στην πόλη, χτισμένο την δεκαετία του 1920.

Του Αρχιερατικού πανηγυρικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Παν. Αρχίμ. π. Επιφάνιο Θεοδωρίδη, τους Ιερείς της πόλεως και τους Διακόνους της Ι. Μητροπόλεως.

Παρόντες ανάμεσα στους ευσεβείς πιστούς ήταν ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, ο Βουλευτής ν. Κιλκίς κ. Γεώργιος Φραγγίδης, ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτριος Κυριακίδης, οι Αντιδήμαρχοι Κιλκίς κ.κ. Γεώργιος Μπαλάσκας, Θέμης Κοσμίδης και Κωνσταντίνος Πουντζουκίδης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κιλκίς και Εκκλησιαστικός Επίτροπος κ. Αθανάσιος Καριοφύλλης και τα μέλη κα Μαρία Δαγκλή και κ. Ιωάννης Καλατζίδης, κ.α.

Ο Σεβασμιώτατος στην προσλαλιά του αναφέρθηκε στην μαρτυρία του Αγίου ενδόξου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου εκατοντάδες χρόνια πριν τον ερχομό του Μεσσία.

Προέτρεψε τους πιστούς να αγαπούν με όλη τη δύναμη της καρδιάς τους τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό και να μην απομακρύνονται από κοντά Του, δείχνοντας έμπρακτη μετάνοια και ειλικρινή ταπείνωση.

Οι εργασίες ανακαίνισης και αποκατάστασης του αύλειου χώρου του Ιερού Παρεκκλησίου συνεχίζονται, αποκτώντας και πάλι την αίγλη που είχε στην αρχική του μορφή, χάρη στην ευσέβεια των πιστών που αγαπούν το ιστορικό Παρεκκλήσιο της Ιεράς Μητροπόλεως. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, όπως ανακοίνωσε προ της απόλυσης ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Επιφάνιος και υπεύθυνος των Μητροπολιτικών Παρεκκλησίων, τοποθετήθηκαν οι Ιερές Εικόνες στο τέμπλο του Παρεκκλησίου, με δωρεές πιστών, κάνοντας την αρχή και δίνοντας το καλό παράδειγμα ο Δήμαρχος κ. Κυριακίδης.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέστηκε πανηγυρική Θ. Λειτουργία στον αύλειο χώρο του Παρεκκλησίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.