Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 20 Ιουνίου 2020

Tablets σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Κιλκίς

Δελτίο τύπου Δήμου Κιλκίς 
Η Δημοτική Αρχή υπό το Δημήτρη Κυριακίδη, δεκτική σε καινοτόμες παρεμβάσεις που ανοίγουν νέους ορίζοντες στην εκπαίδευση, ενισχύει το ψηφιακό σχολείο.

Με ενέργειες της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου αγοράστηκαν σαράντα επτά φορητοί υπολογιστές οι οποίοι διετέθησαν σήμερα στα Δημοτικά Σχολεία της πόλης του Κιλκίς και στα Σχολεία της Περιφέρειας για την εξυπηρέτηση των αναγκών της εξ αποστάσεως διδασκαλίας από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, εφόσον αυτή απαιτηθεί από μια ενδεχόμενη αναζωπύρωση της υγειονομικής κρίσης του Covid -19.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς διένειμε σήμερα σε Διευθυντές σχολικών μονάδων τα tablets (τρία σε κάθε Δημοτικό Σχολείο της πόλης και ένα σε κάθε Δημοτικό Σχολείο της Περιφέρειας με κριτήριο την πληθυσμιακή δυναμικότητα των σχολικών τάξεων) ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε διαδοχικά το 4ο, 7ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Γιάννη Καραϊτη. 

Στην επικοινωνία του με τους Διευθυντές, εκπαιδευτικούς και μαθητές ο κ. Κυριακίδης τόνισε ότι η αυτοδιοίκηση συμπορεύεται με την εκπαίδευση στην ψηφιακή εποχή και της δίνει τα απαραίτητα εφόδια που θα διευκολύνουν το μαθητή και τον εκπαιδευτικό υποστηρίζοντας το εκπαιδευτικό έργο. ‘’ Επιθυμία όλων μας είναι ο προσφερόμενος ψηφιακός εξοπλισμός να αξιοποιηθεί για τη μαθησιακή διαδικασία μέσα σε συνθήκες σχολικής κανονικότητας και να μη χρειαστεί να ξανακλείσουν έστω και προσωρινά τα σχολεία λόγω νέας πανδημίας του κορονοϊού ’’ τόνισε.

Tablets προμηθεύθηκαν τα Δημοτικά Σχολεία του Κιλκίς, το Ειδικό Σχολείο καθώς και όλα τα Δημοτικά Σχολεία της Περιφέρειας του Δήμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι άλλα πενήντα tablets διατέθηκαν σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Κιλκίς κατά την επανέναρξη της λειτουργίας τους τον περασμένο Μάιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.