Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

41 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην Ε.Ε.

Δελτίο τύπου Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας νομού Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας
...«Η Ελλάς προσέρχεται στην Ευρώπη με την βεβαιότητα, ότι στα πλαίσια της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης εμπεδώνεται για όλα τα μέρη η εθνική ανεξαρτησία, κατοχυρώνονται οι δημοκρατικές ελευθερίες, επιτυγχάνεται η οικονομική ανάπτυξη και γίνεται με την συνεργασία όλων κοινός καρπός η κοινωνική και οικονομική πρόοδος».

Σαράντα ένα (41) χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημερομηνία – ορόσημο για την Ελλάδα καθώς στις 28 Μαΐου 1979, το απόγευμα, στο Ζάππειο Μέγαρο της Αθήνας υπεγράφη η Πράξη / Συμφωνία ένταξης της Πατρίδας μας στην τότε Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (Ε. Ο. Κ.) σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε. Ε.).

Ο Ελληνας Πρωθυπουργός ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, φιλοξενώντας στην Aθήνα τους αρχηγούς-εκπροσώπους των εννέα τότε χωρών – μελών και με κάθε επισημότητα όπως αρμόζει σε ανάλογες περιπτώσεις, προσφωνεί την ιστορική ομιλία προσχώρησης της Ελλάδας ως δέκατου μέλους στην Ε.Ο.Κ. μετά από πολύχρονες διαπραγματεύσεις (από την υποβολή αίτησης το 1959 και τη Συμφωνία σύνδεσης το 1961 και την αναγκαστική επτάχρονη διακοπή 1967-1974 στρατιωτική δικτατορία). 

Kάνοντας πράξη το μεγάλο - και κομβικό όπως αποδείχθηκε εκ των πραγμάτων - Οραμα του, την ένταξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή οικογένεια και για το οποίο του απονεμήθηκε το βραβείο Καρλομάγνου.

Στις 19:18 ο Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής, o Υπουργός Εξωτερικών Γεώργιος Ράλλης και ο Υφυπουργός Αρμόδιος για θέματα Ε.Ο.Κ. Γεώργιος Κοντογεώργης υπέγραψαν καταχειροκροτούμενοι την Πράξη προσχώρησης στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα της Πατρίδας μας (η οποία και επισήμως έγινε τρία χρόνια αργότερα την 1η Ιανουαρίου 1981 βάσει των σχετικών κανονισμών της Ενωσης).

Oι στιγμές εκείνες ήταν όντως ιστορικές όπως πολύ σωστά είχε πει αμέσως μετά το πέρας της τελετής υπογραφής της Συμφωνίας ο Γ. Ράλλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.