Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2019

Τι λέει η Ε. Αγαθοπούλου για την κάλυψη των ολιγομελών στο νομό Κιλκίς

Υπογράφει η Ε. Αγαθοπούλου
Βουλεύτρια νομού Κιλκίς
Κυκλοφόρησε σήμερα δημοσίευμα ότι "μετά από προσωπικές ενέργειες τοπικού άρχοντα, λύθηκε το θέμα των ολιγομελών τμημάτων του Κιλκίς". (Σ.Γ.: Δείτε ΕΔΩ)


Χριστουγεννιάτικος μπουναμάς, λοιπόν, στους μαθητές και μαθήτριες η κάλυψη θέσεων των ολιγομελών τμημάτων των σχολείων του νομού Κιλκίς και μάλιστα μετά από τις εδώ και αρκετές εβδομάδες και αρκετούς μήνες παρεμβάσεις και ερωτήσεις βουλευτών, κινητοποιήσεις μαθητών και διεκδικήσεις συλλόγων γονέων και εκπαιδευτικών!

Χαιρόμαστε για την -έστω και με αυτήν την καθυστέρηση- εξαγγελία διευθέτησης του θέματος από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, όμως επί της ουσίας τίποτε δεν έχει αλλάξει, οι μαθητές έχουν χάσει ήδη τρεις μήνες από τα μαθήματά τους και ακόμη αναμένουν.

Και θέτουμε το ερώτημα: Γιατί, άραγε θα έπρεπε να χρειάζονται οι εξ άνωθεν παρεμβάσεις;

Δεν θεωρείται αναφαίρετο δικαίωμα όλων των μαθητών να έχουν από την αρχή της σχολικής τους χρονιάς όλους τους απαραίτητους εκπαιδευτικούς; Γιατί άργησε φέτος τόσο πολύ να ομαλοποιηθεί η φοίτηση των παιδιών και πόση ακόμα ταλαιπωρία προβλέπεται για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου με τις αλλαγές που πρόκειται να συμβούν (ενδεχομένως κι αυτές τελευταία στιγμή); Με την εκπαίδευση δεν παίζουμε και δεν τη θυσιάζουμε στο βωμό των κομματικών παιγνίων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου