Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019

ΚΔΑΠ Kinesis: Ταξιδεύουμε στην Ελλάδα, γνωρίζουμε την ιστορία της

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis
Άλλη μια δημιουργική εβδομάδα έφτασε στο τέλος της για τις τρεις δομές μας ΚΔΑΠ Kinesis for Kids, Kinesis for Juniors και Kinesis Kids Athletics, με τη θεματολογία μας να ποικίλει. Αρχικά, μιλώντας για τη κουκουβάγια, γνωρίσαμε από που προέρχεται ο θρύλος της σοφία της, ενώ κατασκευάσαμε τη δική μας κουκουβάγια η οποία μας καλωσορίζει καθημερινά στο ΚΔΑΠ μας.

Με αφορμή αυτήν, αναρωτηθήκαμε πως θα μπορούσαν να έχουν εξελιχθεί δύο αγαπημένα μας παραμύθια, η Κοκκινοσκουφίτσα και τα τρία γουρουνάκια, αναπαριστώντας την ώρα του θεατρικού παιχνιδιού τις δικές μας διασκεδαστικές εκδοχές τους.

Μία άλλη θεματική ενότητα που μας συντρόφευσε την εβδομάδα αυτή ήταν η γεωγραφία. Οι μικροί μας καλλιτέχνες αφού συζήτησαν και παρατήρησαν αρκετούς χάρτες, δημιούργησαν το δικό τους παγκόσμιο χάρτη με πολύ μεράκι και ενθουσιασμό. 

Παράλληλα την ώρα των αγγλικών έπαιξαν με τα χρώματα και τις σημαίες. Έτσι, αφού πρώτα έμαθαν να προφέρουν σωστά το όνομα κάθε χώρας, την αντιστοίχισαν με τη σωστή σημαία, ενώ συγκέντρωσαν τις δημιουργίες τους αυτές για να κατασκευάσουν ένα αερόστατο από σημαίες, γεμάτο με παιδιά από όλο τον κόσμο.

Ολοκληρώνοντας το θέμα της γεωγραφίας δε θα μπορούσαμε παρά να κατασκευάσουμε και ένα χάρτη της χώρας μας. Έτσι, αφού σχεδιάσαμε και χρωματίσαμε σε γαλάζιους και πράσινους τόνους την Ελλάδα, κόψαμε και κολλήσαμε κάποια από τα βασικά χαρακτηριστικά της, όπως το λάδι, οι αρχαίοι ναοί και διάφορα άλλα αξιοθέατα, διακοσμώντας τον όμορφο χάρτη μας.

Ακόμη, εμπνεόμενοι από τον όμορφο ήλιο της χώρας μας που έλουζε αυτή την εβδομάδα το ΚΔΑΠ μας, φτιάξαμε την ώρα της ζωγραφικής ένα ηλιοτρόπιο. Σχηματίσαμε το βλαστό του λουλουδιού και τα φύλλα χρησιμοποιώντας τέμπερες, ενώ για τα πέταλα κολλήσαμε μακαρόνια, κάτι που ενθουσίασε τους μικρούς μας φίλους.

Ο ίστρος της δημιουργίας μας επεκτάθηκε και την ώρα των αγγλικών, στην οποία γνωρίσαμε τις μέρες της εβδομάδας. Με αυτές κατασκευάσαμε μία πολύχρωμη μικρή τρισδιάστατη σαρανταποδαρούσα πάνω στην οποία αναγράφονται οι μέρες της εβδομάδας, τόσο στα αγγλικά όσο και στα ελληνικά.

Αυτή την εβδομάδα δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε και την επέτειο της 17 Νοέμβρη. Παρακολουθήσαμε λοιπόν με τα παιδιά μας εκπαιδευτικά βίντεο σχετικά με αυτή και συνεχίσαμε με κατασκευές αφιερωμένες στους αγώνες κατά της χούντας. Μεταξύ αυτών φτιάξαμε τανκς, αναπαριστώντας την ιστορική στιγμή της εισόδου τους στο πολυτεχνείο, μεγάφωνα τα οποία χρησιμοποιούσαν οι φοιτητές διαδίδοντας παντού το σύνθημα «ψωμί, παιδεία, ελευθερία», ενώ θέλοντας να τιμήσουμε τους πεσόντες φτιάξαμε μια αναμνηστική κάρτα μαζί με ένα γαρίφαλο προς τιμήν τους.

Τα μαθήματα ρομποτικής αυτής της εβδομάδας μας δίδαξαν τον τρόπο που μπορεί να βοηθήσει η τεχνολογία τη ζωή και τις εξερευνήσεις των ανθρώπων. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και οι κινητές γέφυρες, οι οποίες προσφέρουν τη δυνατότητα διέλευσης σε μεγάλα και μικρά πλοία. Ολοκληρώνοντας την κατασκευή της γέφυράς μας, προχωρήσαμε στον προγραμματισμό της. Συγκεκριμένα, η δική μας γέφυρα άνοιγε και έκλεινε ανάλογα με το έργο που είχε να ολοκληρώσει.

Αλμυρά ήταν τα εδέσματα αυτής της εβδομάδας με τους μικρούς μας σεφ να φτιάχνουν λουκανοπιτάκια και αλμυρά κουλουράκια. Ανάμειξαν λοιπόν τα υλικά τους, ζύμωσαν και έπλασαν με τα μικρά χεράκια τους όμορφα και νόστιμα κουλουράκια σε διάφορα σχήματα. Έπειτα, συνέχισαν με τη ζύμη για τα λουκανοπιτάκια πλάθοντας μικρές μπαλίτσες και τοποθετώντας στο κέντρο τα λουκανικάκια. Οι δημιουργίες μας μπήκαν στο φούρνο και πολύ γρήγορα ο χώρος μας μοσχομύρισε.

Τέλος, ο χορός είναι πλέον μία από της αγαπημένες δραστηριότητες των παιδιών, η οποία ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα και στην καινούρια μας δομή, ΚΔΑΠ Kinesis Kids Athletics. Οι μικρές μας χορεύτριες, ενθουσιασμένες για το νέο μας αυτό ξεκίνημα, ανυπομονούσαν να μάθουν νέες χορογραφίες. Έτσι, αφού έκαναν ζέσταμα, άρχισαν να μαθαίνουν τις πρώτες χορευτικές τους κινήσεις. Πολύ σύντομα η χορογραφία τους θα μας εντυπωσιάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.