Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

Δήμαρχε Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη, όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα, ετοιμάσου και για το δικό σου…

Γράφει ο Πάνος Μαύρος
Αγαπητέ Δήμαρχε Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη, από τις πρώτες κινήσεις σου φαίνεται πως τα πας πολύ καλά σε ότι αφορά την πόλη μας το Κιλκίς. Μακάρι να συνεχίσεις έτσι και να βελτιώσεις ακόμη περισσότερο τη δύσμοιρη αυτή πόλη. Πάμε όμως τώρα στα δύσκολα που έρχονται…

Δικηγόρος είσαι και ξέρεις πολύ καλά πως οι γιατροί συμφωνούν με τους αρχαίους ημών προγόνους και τον Ιπποκράτη που έλεγε: «Κάλλιον του θεραπεύειν το προλαµβάνειν». Ή πιο απλά « ότι προλάβεις και σώσεις από πριν δήμαρχε». Ναι σωστά κατάλαβες, μιλάμε για ένα από τα μεγαλύτερα «αγγούρια» που ίσως γευτούμε σύντομα στο Κιλκίς και αφορά το λαθρομεταναστευτικό πρόβλημα. Το προσφυγικό ξέχαστο, τελείωσε. 

Η «καραμέλα» για αλληλεγγύη, ανοιχτά σύνορα και δικαίωμα του καθένα να μετακινείται και να λιάζεται όπου και όπως γουστάρει, ευτυχώς μας τελείωσε στα λόγια. Όχι όμως στις πράξεις, αφού δυστυχώς ζούμε και θα ζήσουμε πολλά στο μέλλον από τις εγκληματικές πολιτικές επιλογές του παρελθόντος και παρόντος για ανοιχτά σύνορα σε όλους.

Δυστυχώς δεν κινδυνολογούμε ούτε συνωμοσιολογούμε, αλλά κρίνουμε ψύχραιμα και με ρεαλισμό τη σημερινή κατάσταση. Δήμαρχε το πρόβλημα δεν είναι απλά έξω από την πόρτα μας αλλά ήδη μέσα στο σπίτι μας. Κάποια γειτονικά σπίτια ήδη «καίγονται» και το ξέρεις πολύ καλά ( Λέσβος, Σάμος, Κως, Σύμη κτλ). Και όπως λέει και η παροιμία του πάνσοφου λαού μας, «όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα, ετοιμάσου και για το δικό σου…».

Μικροκοινωνίες σαν τη δική μας βιώνουν αναταραχή, διχασμό, προβληματισμό για το πώς πρέπει να αντιδράσουν. Σε ένα πρόβλημα που δεν έχουν καμιά απολύτως ευθύνη. Και πρέπει να λογοδοτήσουν ζητώντας τους στους ευθύνες κι από πάνω! Το ακόμη χειρότερο πως αυτοί που μας κυβερνούν δείχνουν πελαγωμένοι και ανήμποροι να αντιδράσουν δυναμικά στη λαίλαπα που έρχεται. Ίσως και να είναι το παιχνίδι ήδη πουλημένο από ψηλά… θα δείξει.

Δήμαρχε Κιλκίς έξυπνος είσαι και βλέπεις πως ήδη τα «όργανα, οι λύρες, τα νταούλια και οι ζουρνάδες ξεκίνησαν». Και δεν χορεύουν κότσαρι οι άλλοι αλλά εμείς. Αρκετές κοινωνίες της χώρας μας, σαν του Κιλκίς ένα πράγμα ξεσηκώνονται και αντιδρούν, ίσως και με λανθασμένο τρόπο. 

Χάνοντας το δίκιο τους και δίνοντας τροφή στους πονηρούς ότι εμείς οι Έλληνες ήμαστε αφιλόξενοι, ρατσιστές, φαρισαίοι που υποκρινόμαστε τους καλούς χριστιανούς αλλά αντίθετα ήμαστε σκατάνθρωποι κτλ. Πονηριές και λάσπη ξένων και «Ελλήνων» που μισούν τους άλλους Έλληνες και οτιδήποτε Ελληνικό ή χριστιανικό. Κυριακή κοντή γιορτή για να δούμε ποιος φώναζε δίκαια ή άδικα… Το ισλάμ είναι ήδη εδώ και θα μείνει…

Το ερώτημα προς εσένα αλλά και όλο το δημοτικό συμβούλιο της πόλης είναι: Έχετε συζητήσει, μελετήσει, προπαρασκευάσει τις κινήσεις σας αν τυχόν έρθουν τα στίφη και στο Κιλκίς; Έχετε προαποφασίσει πως θα αντιδράσετε ( αν φυσικά αντιδράσετε;) Είναι βαθιά νυχτωμένος όποιος πιστεύει ότι «βγάλαμε την υποχρέωση» σαν νομός με το hot spot Νέας Καβάλας, μια OMNES και μερικές φιλήσυχες οικογένειες προσφύγων που νοικιάζουν στην πόλη μας χωρίς προβλήματα.

 Είναι αφελής ή πονηρός, όποιος νομίζει ότι έρχονται μόνο κακόμοιρες μανάδες με μωράκια, τα οποία χρήζουν άμεσα την αγάπη μας και τη φροντίδα μας χωρίς συζήτηση. Υπάρχει όμως και ένα διαφορετικό γιουρούσι που ήδη ξεκίνησε. Με Αφγανούς, Μαροκινούς, Πακιστανούς, Αλγερινούς και κάθε φυλή που είδε «κόκκινο φωτάκι» έξω από την Ελλάδα μας και είπε να μπει μέσα ώστε να μας συνουσιάσει παρά τη θέλησή μας. Δήμαρχε γνωρίζεις αν υπάρχει περίπτωση να δούμε νέες καταστάσεις στην πόλη μας;

Δήμαρχε Δημήτρη Κυριακίδη είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα…;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.