Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019

Η ταινία “Νύχτα βρικολάκων” στο δημοτικό σινεμά Κιλκίς


Δελτίο τύπου Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Παρασκευή 2 Αυγούστου, στις 11.00 το βράδυ σας περιμένουμε με κόκκινα σφηνάκια και χοτντογκ για μια βραδιά αλλιώτικη από τις άλλες, μια κωμική νύχτα βρικολάκων.

Η “Νύχτα βρικολάκων” είναι μία από τις απολαυστικότερες ταινίες του Ρομάν Πολάνσκι, ίσως η ταινία που συνδυάζει τα περισσότερα βαμπίρ με το λιγότερο αίμα. Ακόμα και οι τρυπούλες που αφήνουν οι κυνόδοντες του Κόμη Φον Krolock στο λαιμό των θυμάτων είναι τόσο κομψά αναίμακτες.

Ο καθηγητής Αμβρόσιος πηγαίνει στην Τρανσυλβανία για να εξοντώσει τους βρυκόλακες της περιοχής, μαζί με τον χαζούλη βοηθό του Άλμπερτ. Ο τελευταίος, που τρέμει τα βαμπίρ, θα ερωτευτεί τη ζουμερή κόρη του πανδοχέα που τους φιλοξενεί. Ο κόμης Φον Κρόλοκ, όμως, θα τον προλάβει και θα την απαγάγει στον πύργο του. Οι δυο βαμπιροκυνηγοί, οπλισμένοι με σταυρούς, σκόρδα και πασσάλους θα μπουν λαθραία στον πύργο. Όταν αρχίσει να σουρουπώνει, έρχεται η νύχτα των βρικολάκων και όλα είναι πιθανά να συμβούν.

Ο Roman Polanski μιλώντας για την «Νύχτα των Βρικολάκων» λέει:
"Ήθελα να γυρίσω μια κωμωδία για βρικόλακες, ένα θέμα ιδωμένο από την αστεία πλευρά του. Πρόθεσή μου δεν ήταν η παρωδία αλλά το στοιχείο του παραμυθιού, κάτι που μας φοβίζει, αλλά είναι ευχάριστο ταυτόχρονα. Και τα δυο αποτελούν την ατμόσφαιρα που ήθελα να δημιουργήσω. Αυτή την παιδική ανάγκη να φοβηθούμε ακίνδυνα και να γελάσουμε με τον ίδιο μας το φόβο…” –

Συντελεστές 


Σενάριο: Ρόμαν Πολάνσκι, Τζέραρντ Μπραχ 

Σκηνοθεσία: Ρόμαν Πολάνσκι 

Ηθοποιοί: Άλφι Μπας, Ίεν Κουόριερ, Ρόμαν Πολάνσκι, Σάρον Τέιτ, Τέρι Ντάουνς, Τζακ Μακγκάουραν, Τζέσι Ρόμπινς, Φέρντι Μέιν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.