Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019

Επίσκεψη Ε. Αγαθοπούλου, Α. Καπνίδη στο Νοσοκομείο Κιλκίς

Δελτίο τύπου υποψ. βουλεύτριας Ειρήνης Αγαθοπούλου
Το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς επισκέφθηκε την Τετάρτη 19/6 η υπ. Βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς Ειρήνη Αγαθοπούλου, με τον συνυποψήφιό της Καπνίδη Αναστάσιο και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς. Ξεναγήθηκαν στους χώρους του νοσοκομείου και συνομίλησαν με εργαζόμενους, ασθενείς και τους συνοδούς τους. 


Η καθολική πρόσβαση των πολιτών στη Δημόσια Υγεία και η ενίσχυση του ΕΣΥ με προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό αποτέλεσαν δύο από τους βασικούς πυλώνες της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ την τελευταία τετραετία.


 Η κατάργηση του εισιτηρίου των 5 ευρώ στα νοσοκομεία, η ίδρυση νέων δημόσιων νοσοκομείων, η μείωση της συμμετοχής των ασθενών στα φάρμακα, καθώς και η παροχή δωρεάν οδοντιατρικής φροντίδας για 800.000 παιδιά Δημοτικού είναι μοναχά κάποιες από τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ που έγιναν πράξη την τελευταία τετραετία.

Όσον αφορά συγκεκριμένα το νοσοκομείο του Κιλκίς, είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η προηγούμενη διοίκηση παρέδωσε ετήσιο προϋπολογισμό 3εκ.€ το 2016 και σήμερα ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου ξεπερνά τα 5εκ.€ το χρόνο. Επιπλέον, περισσότερα από 5εκ.€ δαπανήθηκαν για τη βελτίωση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του νοσοκομείου την τελευταία τριετία, προσλήφθηκαν 10 άτομα μόνιμο προσωπικό και εκκρεμούν άλλες 6 προσλήψεις, καθώς επίσης και περισσότερα από 35 άτομα εργάστηκαν στο νοσοκομείο από προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, μακροχρόνια άνεργοι, ΙΔΟΧ και επικουρικό προσωπικό. 

Πολύ σημαντική τομή για το νομό μας είναι επίσης η δωρεάν παροχή οδοντιατρικής φροντίδας, από το νοσοκομείο Κιλκίς, σε παιδιά και ενήλικες και η θέσπιση προληπτικών οδοντιατρικών ελέγχων στα σχολεία, από το προσωπικό της κλινικής.

Όλα τα παραπάνω έγιναν πράξη, μέσα από σκληρή δουλειά και εξοικονόμηση πόρων, προς όφελος της δημόσιας υγείας. Για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, βασικές δεσμεύσεις του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στον τομέα της Υγείας αποτελούν η περαιτέρω ενδυνάμωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, ο πολυετής προγραμματισμός προσλήψεων (10.000 γιατροί-νοσηλευτές-λοιπό προσωπικό για το 2019-2022 ), η ανανέωση των υποδομών και του εξοπλισμού του ΕΣΥ και τέλος, οι δαπάνες για την υγεία στο τέλος της τετραετίας να ανέρχονται στο 6% του ΑΕΠ, δηλαδή στον ευρωπαϊκό μέσο όρο. 

Για το νοσοκομείο του Κιλκίς οφείλουμε να διεκδικήσουμε επιπλέον ιατρικό προσωπικό, καθώς και τη στελέχωση των τεχνικών και διοικητικών υπηρεσιών.

Δεν θα επιτρέψουμε τον εξευτελισμό και την απαξίωση της δημόσιας υγείας της περιόδου υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη και Ανδρέα Λοβέρδου. Στις 7 Ιουλίου ψηφίζουμε για τη δωρεάν πρόσβαση όλων των πολιτών στη δημόσια υγεία! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου