Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019

Πετυχημένη η γιορτή λήξης σχολικού έτους 2018-19, του 5ου Δημοτικού Κιλκίς


Δελτίο τύπου 5ου Δημοτικού Κιλκίς
Με μεγάλη επιτυχία έγινε η φετινή γιορτή λήξης του 5ου Δημοτικού Κιλκίς, την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019. Για πρώτη φορά η εκδήλωση παρουσιάστηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του δήμου Κιλκίς, όπου υπήρξε το αδιαχώρητο, σε μια πρωτοφανή προσέλευση γονέων, κηδεμόνων και φίλων του Σχολείου. 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, κ. Αριστείδης Παπαδόπουλος και ο Συντονιστής Εκπαίδευσης ΠΕ70, από το 4ο ΠΕΚΕΣ κ. Παύλος Εφραιμίδης, που απεύθυναν από έναν σύντομο χαιρετισμό.

Αποφασίσαμε να παρουσιάσουμε την φετινή μας γιορτή στο Συνεδριακό κέντρο για να μπορέσουμε να έχουμε μια ποιοτική, καθ’ όλα, εκδήλωση και να μπορέσουμε να δώσουμε μια, έστω και μικρή, γεύση από τα πολλά και θαυμαστά, που λαμβάνουν χώρα στο σχολείο μας. Έτσι, η εκδήλωσή μας είχε τίτλο «Ένα σχολείο ανοιχτό στην Κοινωνία», κάτι το οποίο υποστηρίζουμε με πράξεις εδώ και πολλά χρόνια. Η θεματολογία των παρουσιάσεων είχε να κάνει με προγράμματα που υλοποίησαν τα τμήματα όλη τη χρονιά.

Το Α1 με την κα Μαίρη Πραξιγά ανέλαβε το έργο της Μετάβασης από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό, αφού υποδέχτηκε με βιωματικές συνεργατικές δράσεις, τα πέντε (!) νηπιαγωγεία που μας επισκέφτηκαν φέτος. Ακόμη τα παιδιά δημιούργησαν κάρτες με μηνύματα αγάπης για τα «αδέρφια» τους της ΣΤ’, που αποχαιρετούν το δημοτικό, στο πλαίσιο του προγράμματος «Γίνε βοηθός μου, μεγάλος αδερφός μου», που υλοποίησε φέτος η Α’ με την ΣΤ’.

Το Α2 με την κα Σοφία Ελευθεριάδου παρουσίασε ένα μουσικοχορευτικό δρώμενο, με τίτλο «Καταιγίδα» στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος για το Νερό, που υλοποίησε φέτος. Έφτιαξαν κι αυτοί κάρτες για τα «αδέρφια» τους της ΣΤ’.

Το Β1 με την κα Έλλη Κεσίδου, παρουσίασε το «Βρωμοχώρι» της Σοφίας Ζαραμπούκα, που σχετίζεται με περιβαλλοντικό πρόγραμμα που υλοποίησε φέτος. Τα σκηνικά του έργου κατασκεύασαν η κα Κυριακή Νικολαΐδη, η καθηγήτρια των Εικαστικών μας, με τη συμμετοχή του Υποδιευθυντή του Σχολείου κ. Κώστα Σακελλαρίου.

Το Β2 με τον κ. Γιώργο Τερζιάδη, παρουσίασε δρώμενο από το βιβλίο «Το Δέντρο που έδινε» του Σελ Σίλβερστάιν, στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος για το Δάσος, που υλοποίησε φέτος. Ο κ. Τερζιάδης μάλιστα κατασκεύασε και τα σκηνικά του έργου.

Το Γ1 με την κα Νατάσα Λαζίδου, σε συνεργασία με την καθηγήτρια Θεατρικής Αγωγής του Σχολείου κα Μαρίτα Τσαλκιτζόγλου, παρουσίασε δρώμενο με θέμα το έθιμο της Περπερούνας. Το έθιμο για την ανομβρία σχετίζεται με το περιβαλλοντικό πρόγραμμα για το «Νερό στη Ζωή μας», που υλοποίησε φέτος.

Το Γ2, με την κα Μαργαρίτα Βλάχου, σε συνεργασία με την καθηγήτρια Θεατρικής Αγωγής του Σχολείου κα Μαρίτα Τσαλκιτζόγλου, παρουσίασε το τραγούδι «Σωκράτη εσύ σουπερστάρ», που εκπροσώπησε την Ελλάδα στον διαγωνισμό της Γιουροβίζιον 1979. Μια διαφορετική νότα στην εκδήλωση, που προκάλεσε ενθουσιασμό. Συσχετίστηκε με πολιτιστικό πρόγραμμα κι έγιναν αναφορές στον φιλόσοφο Σωκράτη, τη ζωή και το έργο του.

Τα δυο τμήματα της Δ’, με τις κες Ιωάννα Ευθυμιάδου, Γεωργία Σιωπίδου και Γεωργία Μπλάτση, αναφέρθηκαν στα προγράμματα που υλοποίησαν φέτος, ένα Περιβαλλοντικό για το Νερό κι ένα Αγωγής Υγείας για την Κυκλοφορικαή Αγωγή και την Πρόληψη των Ατυχημάτων. Στη συνέχεια παρουσίασαν δυο δραματοποιημένα τραγούδια, που σχετίζονταν με τα προγράμματά τους.

Η Ε’ τάξη, με τον κ. Μιχάλη Μηλιόγλου σε συνεργασία με τον κ. Θεόδωρο Γιαννακό στην διδασκαλία του ποντιακού τραγουδιού, παρουσίασε δρώμενο για τα 100 χρόνια από την Γενοκτονία των Ποντίων. Γονείς και κηδεμόνες της τάξης επιμελήθηκαν και τον μπουφέ με τα ποντιακά εδέσματα.

Η ΣΤ’ τάξη τέλος, παρουσίασε δυο θεατρικά δρώμενα σχετικά με το πρόγραμμα «Παίζοντας με τα Πρωτόνια» και το διεθνές πρόγραμμα OSOS (open schools - open societies), για την προώθηση της εφαρμογής της εκπαιδευτικής προσέγγισης STEM, που υλοποίησε τα τελευταία δύο χρόνια.

Με αφορμή τα 50 χρόνια από την Προσελήνωση του Ανθρώπου, παρουσιάστηκε ένα δρώμενο με τους πρώτους αστροναύτες στη Σελήνη. Στη συνέχεια, η μαθήτρια Βασιλική Δεβετζή έκανε την εισαγωγή στο θεατρικό «Οι πλανήτες και το ηλιακό μας σύστημα»τραγουδώντας υπέροχα «Το τραγούδι των Πλανητών» με τη συνοδεία του Φάνη Μπουφίδη στο αρμόνιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παιδιά μελέτησαν το τραγούδι στο διαδίκτυο και το προσάρμοσαν οι ίδιοι! Το δεύτερο δρώμενο ήταν «Η Ενέργεια». Οι εκπαιδευτικοί Κατερίνα Μπόσκου, Αφροδίτη Ντίνου και Νίκη Παυλίδου συνεργάστηκαν για την ΣΤ’.

Η γιορτή έκλεισε με τον αποχαιρετισμό της ΣΤ’. Τα «αδερφάκια» τους της Α΄ , τους παρέδωσαν τις κάρτες που ετοίμασαν, αλλά και τα αναμνηστικά που τους χάρισε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων. Όλοι μαζί παρακολουθήσαμε, σε κλίμα συγκίνησης, το αποχαιρετιστήριο βίντεο με τα « Έργα και Ημέρες» των αποφοίτων 2018-19.

Την ψηφιακή υποστήριξη ανέλαβε η Διευθύντρια του Σχολείου κα Αφροδίτη Ντίνου, ενώ την επιμέλεια φωτισμού και ήχου ανέλαβε ο Θανάσης Ντέμκο.

Θερμές ευχαριστίες απευθύνουμε από καρδιάς στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, που δούλεψε ακούραστα για να έχουμε ό, τι χρειαστούμε, διακριτικά και ουσιαστικά. Φρόντισε για τα εδέσματα της γιορτής, αλλά και για το σερβίρισμά τους.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες επίσης, στους γονείς και κηδεμόνες της Ε’ τάξης για τη συμβολή τους στην προσφορά ποντιακών εδεσμάτων.

Ακόμη, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Νίκο Κριεζή (ΚΡΙΕΖΗΣ travel), για την προσφορά των αναψυκτικών, αλλά και για την άψογη συνεργασία σε εκπαιδευτικές επισκέψεις του Σχολείου.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους συντελεστές της γιορτής, μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς, όχι μόνο για τα επιτεύγματα, όχι μόνο για τη δουλειά στο μαθησιακό και παιδαγωγικό κομμάτι, αλλά και για τη σύμπνοια, τη συνέργια και την αλληλοϋποστήριξη που έδειξαν, αναδεικνύοντας αυτές τις αρετές σε βασικό παράγοντα επιτυχίας σε ό, τι επιχειρεί το Σχολείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.