Πέμπτη, 30 Μαΐου 2019

Έλεγχος και εφαρμογή Αντικαπνιστικής Νομοθεσίας

Δελτίο τύπου Επιμελητηρίου Κιλκίς
Οι Ν. 3868/2010 και 4412/2016 προβλέπουν μέτρα ολικής απαγόρευσης του καπνίσματος σε δημόσιους, ιδιωτικούς εργασιακούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων εστίασης και αναψυχής, για την ολοκληρωμένη προστασία της δημόσιας υγείας.


Προκειμένου να εφαρμοστούν οι αντικαπνιστικοί νόμοι το Υπουργείο Υγείας με δύο πρόσφατες εγκυκλίους του, ορίζει τις απαγορεύσεις, τα όργανα διαδικασίας τήρησης και εφαρμογής των νόμων, τον έλεγχο και την επιβολή κυρώσεων στους παραβάτες.

Διευκρινίζεται ότι πρόστιμα επιβάλλονται τόσο στους υπεύθυνους εφαρμογής των διατάξεων (έως και 10.000,00 ευρώ), όσο και στον παραβάτη καπνιστή ή χρήστη προϊόντων καπνού, νέων προϊόντων καπνού, ηλεκτρονικού τσιγάρου και φυτικών προϊόντων για κάπνισμα (έως και 500,00 ευρώ).

Ενόψει της έναρξης της θερινής περιόδου και με αφορμή δημοσιεύματα στα διάφορα ΜΜΕ, το Επιμελητήριο Κιλκίς ενημερώνει τα μέλη του και τους εφιστά την προσοχή, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην εφαρμογή και τήρηση της Αντικαπνιστικής Νομοθεσίας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου