Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

"Υποψήφιε Δήμαρχε Κιλκίς ο εμπορικός κόσμος αναστενάζει" - Ποια είναι η δική σου πρόταση; Οέο;

Την ερώτηση υποβάλλει ο Πανίκας ασό Πείκοβον
Στο πλαίσιο εκλογής (Μάιος 2019) αυτών που θα μας εκπροσωπήσουν σαν Κιλκισιώτες, η Γνώμη Κιλκίς ξεκίνησε να θέτει ερωτήματα στους υποψηφίους σχετικά με την καθημερινότητα των Κιλκισιωτών.


Έχουμε μεγάλη περιέργεια να δούμε τι θα απαντήσουν. Η προηγούμενη ερώτηση αφορούσε ένα δύσκολο θέμα και αυτό ήταν τα «σκουπίδια». Σήμερα θα ασχοληθούμε με την αγορά και τον εμπορικό κόσμο της πόλης μας. Ωραία η εξουσία, αλλά η αγορά του Κιλκίς βογκάει κύριοι.

Σε όλο τον κόσμο, λίγο-πολύ όλοι οι υπεύθυνοι φορείς κάνουν κάτι ώστε να δυναμώσουν τις αγορές τους. Προσπαθούν, σκέφτονται, ρωτάνε, συζητάνε, αναλύουν, σχεδιάζουν, πειραματίζονται, εκμεταλλεύονται αναπτυξιακά προγράμματα ώστε να φέρουν χρήματα και νέες θέσεις θέσεις εργασίας στον τόπο τους.


Στο Κιλκίς η απόλυτη παρακμή. Όσοι επιχειρηματίες και έμποροι δεν κλείνουν τα μαγαζιά τους παλεύουν σε έναν άνισο αγώνα. Χαμηλή εμπορική κίνηση, υψηλή φορολογία. Το κέντρο της πόλης είναι άσχημο, δύσκολα προσβάσιμο, χωρίς μεγάλους πεζόδρομους ώστε να προσελκύσει μικρούς και μεγάλους. 

Οι Δίδυμες αποθήκες του στρατού ρημάζουν εδώ και 20-25 χρόνια, ενώ θα μπορούν να γίνουν κέντρο πολιτιστικού και οικονομικού ενδιαφέροντος. Στο παζάρι επικρατούν συνθήκες Μπαγκλαντές. Σε γενικές γραμμές θλίψη και απογοήτευση.

Το ερώτημα: Υποψήφιε Δήμαρχε Κιλκίς, ο εμπορικός κόσμος αναστενάζει, βογκάει, «ματώνει». 

Όλοι τρέχουν Θεσσαλονίκη, Γευγελή, Βουλγαρία, ενώ της μόδα είναι και οι αγορές από το ίντερνετ.

Ποιες κινήσεις έχεις στο μυαλό σου;

Να ελπίζουμε; 

Να κάνουμε υπομονή; 

Έχεις κάτι στο μυαλό σου για να αλλάξει η κατάσταση; 

Θα προσπαθήσεις να κάνεις επιτέλους το Κιλκίς όμορφο; 

Εσύ θα εκλεγείς και θα βολευτείς μαζί και οι «δικοί σου» (γνωστό από αιώνες στην Ελλάδα). Εμείς να το «κλείσουμε μήπως το μαγαζί» και να πάμε για ψώνια αλλού;

1 σχόλιο:

  1. Έχουμε κανέναν μάγο ή θαυματοποιό υποψήφιο δήμαρχο, ώστε να έχουμε και ελπίδες για κάτι καλύτερο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.