Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Η τοιχοσφαίριση στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς

Δελτίο τύπου 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς 
Στο 5ο Δ. Σ. Κιλκίς δεν εφησυχάζουμε ποτέ, αντιθέτως είμαστε ανοιχτοί σε κάθε τι νέο, σύγχρονο, καινοτόμο, διαφορετικό. Ούτε το μάθημα της Φυσικής Αγωγής θα μπορούσε να διαφέρει από αυτή τη λογική, οπότε… Τοιχοσφαίριση!

Τα παιδιά των Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξεων, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα καινούριο άθλημα: την Τοιχοσφαίριση ή Wallball ή Chinese Handball (στην Αμερική). Η δράση έλαβε χώρα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του ΚΔΑΠ Kinesis, απέναντι από το σχολείο. H πρωτοβουλία ανήκει στην εκπαιδευτικό Φυσικής αγωγής και Δ/ντρια του Σχολείου, Αφροδίτη Ντίνου και καθοδηγητής μας ήταν ο Αντώνης Γιαννακίδης, πρεσβευτής –θα λέγαμε- του αθλήματος στο Κιλκίς.

Τα παιδιά, κατά τμήματα, ενημερώθηκαν για το άθλημα και τους κανονισμούς του και μετά είχαν την ευκαιρία να εμπλακούν βιωματικά και να παίξουν. Πρώτα μόνοι τους για να εξοικειωθούν με τη μπάλα και μετά έπαιξαν αγώνες ανά δυο. Εκτός του ότι όλοι το χάρηκαν ιδιαιτέρως και εκδήλωσαν την επιθυμία να ξαναπαίξουν, κάποιοι έδειξαν και ιδιαίτερες ικανότητες, που μας εντυπωσίασαν. Σκεφτόμαστε σοβαρά με τον κ. Γιαννακίδη, την διοργάνωση ενός τουρνουά για την διάδοση του αθλήματος.

Σε γενικές γραμμές το άθλημα θυμίζει σκουός, αλλά παίζεται χωρίς ρακέτα. Βασικά με το χέρι (εξ’ ου και η ονομασία handball στην Αμερική), αλλά επιτρέπεται ο παίκτης να χρησιμοποιήσει και κάθε άλλο μέρος του σώματος. Μεταξύ των χτυπημάτων των παικτών μεσολαβεί ο τοίχος και αποκρούεται η μπάλα εναλλάξ.

Οι ταχύτητες που αναπτύσσονται είναι μεγάλες και απαιτούνται εξαιρετικά αντανακλαστικά. Και μόνο σαν παιχνίδι να το πάρει κανείς, αποτελεί μια εξαιρετική άσκηση για όλο το σώμα, ενώ διασκεδάζεις κιόλας. Όσο για τα έξοδα, αυτά είναι ελάχιστα, καθώς αρκεί ένας τοίχος και μια μικρή (ειδική) μπάλα (μέγεθος τένις περίπου). 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.