Δελτίο τύπου Χ. Χατζησάββα
«Έντονη ανησυχία της κοινωνίας στο νομό Κιλκίς για την εκ νέου αύξηση του αριθμού λαθρομεταναστών»
Το θέμα της εκ νέου αύξησης του αριθμού των λαθρομεταναστών οι οποίοι διαμένουν στο νομό Κιλκίς και κυρίως στον Δήμο Παιονίας, οι παραβατικές συμπεριφορές και τα περιστατικά βίας στα οποία εμπλέκονται αυτοί και τα οποία καταγράφονται καθημερινώς, αλλά και το ενδεχόμενο περαιτέρω αύξησης του αριθμού τους το οποίο καθίσταται ολοένα και περισσότερο ορατό, απασχολεί εντονότατα την ελληνική κοινωνία στο νομό Κιλκίς, τα περιθώρια ανεκτικότητας της οποίας απέναντι στην κατάσταση αυτή πλέον έχουν εξαντληθεί.
Σύμφωνα με αναφορές από τοπικούς φορείς στον καταυλισμό της Νέας Καβάλας στον Δήμο Παιονίας, διαμένουν αυτή την χρονική περίοδο σε σταθερή βάση 830 άτομα και επιπλέον 200 μετακινούμενοι κατά περιόδους, άλλοι 214 διαμένουν εντός του αστικού ιστού του Πολυκάστρου, ενώ εκτιμάται πως περίπου 1000 ακόμη λαθρομετανάστες περιφέρονται στην περιοχή της συνοριακής γραμμής με το κρατίδιο των Σκοπίων.
Αποτελεί ύψιστη πρόκληση προς τον πενόμενο Έλληνα και Ελληνίδα του Κιλκίς να αντικρίζει την διακίνηση στην περιοχή και την διαχείριση τεραστίων κονδυλίων μέσω των πολυάριθμων Μ.Κ.Ο., παράλληλα να πληροφορείται εσχάτως από τον Τύπο για διαχείριση ποσού ύψους 1,6 δισεκατομμυρίων ευρώ από την συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ., να διαπιστώνει την ασύστολη χρηματοδότηση και παροχή επιδομάτων σε λαθρομετανάστες για στέγη και τροφή και από την άλλη πλευρά αυτοί οι ίδιοι να βιώνουν καταστάσεις οικονομικής εξαθλίωσης.
Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:
Το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί εκ νέου μια κατάσταση ανάλογη εκείνης των δραματικών ημερών του 2016, όταν στον καταυλισμό της Ειδομένης είχαν βρεθεί περί τους 20.000 λαθρομετανάστες καθίσταται και πάλι ορατό. Τι προτίθεται να πράξει σχετικά η Πολιτεία;
Πως σκοπεύει το αρμόδιο Υπουργείο να αποκαταστήσει τις ζημιές οι οποίες έχουν προκληθεί από την πολύμηνη παραμονή των λαθρομεταναστών, τόσο στις δημόσιες υποδομές της περιοχής όσο και στις περιουσίες των κατοίκων και επιπλέον να αποζημιώσει την διατάραξη της οικονομικής δραστηριότητας και της αγροτικής παραγωγής της περιοχής;
«Δίωξη σε βάρος Ιερέα στην Ρόδο γιατί κατέκρινε την προδοσία της Μακεδονίας μας»
Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο, έγγραφες εξηγήσεις στο Αστυνομικό Τμήμα Ρόδου και στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης προς διακρίβωση τελέσεως του αδικήματος της εκ προθέσεως διέγερσης σε διάπραξη πλημμελήματος ή κακουργήματος, το οποίο τυποποιείται ως άδικη πράξη και προβλέπεται στον ελληνικό Ποινικό Κώδικα και στο άρθρο 184, έδωσε την 9η Οκτωβρίου 2018, ο πατήρ Χρήστος Σιάνας, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Ρόδου.
Ο εν λόγω Ιερέας, σύμφωνα με πληροφορίες στον Τύπο οι οποίες απεικονίζουν της απόψεις της τοπικής κοινωνίας, έχει χαρακτηριστεί ως «ο προστάτης των φτωχών», διότι επί σειρά ετών έχει αναλώσει την ζωή του, βοηθώντας τους πάσχοντες συνανθρώπους μας στο νησί της Ρόδου, ενώ και η Ενορία του έχει ταυτιστεί με την φιλανθρωπία, καθώς δεν περνά μέρα, που να μην πλημμυρίζει από συνανθρώπους μας οι οποίοι «δεν έχουν, πού την κεφαλήν κλίναι».
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η προκαταρκτική εξέταση παραγγέλθηκε κατόπιν και με βάση αναφορά του κ. Μιχαήλ Κόκκινου, κυβερνητικού στελέχους και συγκεκριμένα Γραμματέα Αποδήμου Ελληνισμού στο Υπουργείο Εξωτερικών, ο οποίος μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Εισαγγελέα Υπηρεσίας, απέστειλε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου σύνδεσμο από ανάρτηση στο διαδίκτυο καθώς και απομαγνητοφωνημένο κείμενο του σχετικού οπτικοακουστικού υλικού.
Η ελεγχόμενη από την Δικαιοσύνη πράξη του Ιερέα, συνίσταται στα λεχθέντα από αυτόν κατά την διάρκεια Θείας Λειτουργίας και του κηρύγματος του Ιερέα τον Ιούνιο του 2018, όταν και κατέκρινε εντόνως και με πύρινο λόγο την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών και καταλόγισε τις εθνικές και ιστορικές ευθύνες στους υπόλογους αυτών έναντι του ελληνικού έθνους.
Να υπενθυμίσω εδώ την ανάλογη περίπτωση, από ποινικής αξιολογήσεως, απαλλαγής του νυν Υπουργού Εθνικής Άμυνας από την ίδια κατηγορία, περί προτροπής σε τέλεση αδικήματος κατ’ άρθρο 184 του Ποινικού Κώδικα και δη λυντσαρίσματος του πρώην Δημάρχου Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής Χρήστου Πάχτα, με απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης την Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018.
Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:
Με ποια ιδιότητα ενήργησε στην προκειμένη περίπτωση και ειδικότερα στην επαφή με τις Δικαστικές Αρχές ο κ. Κόκκινος Μιχαήλ και πιο συγκεκριμένα ενήργησε ως ιδιώτης ή ως δημόσιο πρόσωπο και στέλεχος της κυβέρνησης;
Πως απαντά η κυβέρνηση στην διαμορφωθείσα άποψη πως όσα πρόσωπα κατέχουν δημόσιο λόγο, ακόμη και ή ιδίως Ιερείς και προβαίνουν δημοσίως σε δυσμενείς κρίσεις για τα γενικότερα πεπραγμένα της συγκυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. και ειδικά επί του θέματος της προδοσίας της Μακεδονίας μας με την Συμφωνία των Πρεσπών, υφίστανται επιλεκτικώς κατασταλτικές συνέπειες ακόμη και ποινικές διώξεις;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.
Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.
Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.