Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018

Εκπροσώπηση του 2ου ΓεΛ Κιλκίς στην Βουλή των Εφήβων

Ανακοίνωση 2ου ΓεΛ Κιλκίς
Ολοκληρώθηκε στις 18-4-2018 η ανάδειξη των 300 «εφήβων βουλευτών» που θα συμμετάσχουν από 2 έως 6 Ιουλίου 2018 στις εργασίες της ΚΓ΄ Συνόδου της Βουλής των Εφήβων, ύστερα από ηλεκτρονική κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων. Η μαθήτρια Δέσποινα Χατσικίδου της Β’ Λυκείου του 2ου ΓεΛ Κιλκίς θα είναι μία από τους/τις εφήβους βουλευτές του νομού Κιλκίς.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος της Βουλής οργανώνεται φέτος για 23η χρονιά και έχει ως θέμα «Ένα σχολείο να μας χωράει: κάνουμε like στη διαφορά», θέμα το οποίο συνδιαμορφώθηκε με μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, συμπυκνώνοντας τους προβληματισμούς τους γύρω από το ζήτημα της αποδοχής της διαφορετικότητας, τις διαστάσεις και τις εκφράσεις της, καθώς και τα όρια αποδοχής του ‘διαφορετικού’.

Συνολικά στο πρόγραμμα έλαβαν μέρος 18.708 μαθητές και μαθήτριες, από 910 σχολεία (844 σχολεία από την Ελλάδα, 54 από την Κύπρο, 12 ελληνικά σχολεία του εξωτερικού). Οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να εκφραστούν ελεύθερα, να παίξουν, να ερευνήσουν, να δημιουργήσουν μέσω ειδικών διαδικτυακών εφαρμογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου