Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Προκήρυξη 7ου Ημιμαραθώνιου Πάικου για την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017 θα διεξαχθεί ο 7ος ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΠΑΪΚΟΥ στο όρος Πάικο του Νομού Κιλκίς. Ο αγώνας και φέτος θα είναι αφιερωμένος στον αγώνα των κατοίκων της περιοχής για την προστασία των νερών του Πάικου. 
Η δημιουργία 18 «μικρών» υδροηλεκτρικών σταθμών στα ρέματα της περιοχής με μοναδικό γνώμονα το ιδιωτικό κέρδος μας βρίσκει κάθετα αντίθετους. Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα και κανένας δεν μπορεί να καταστρέφει τον φυσικό πλούτο της περιοχής για να κερδοσκοπεί. 

Ο Ημιμαραθώνιος Πάικου είναι αδελφοποιημένος με τον αγώνα ΞεσκουριαΖΩ της Μεγάλης Παναγιάς και για μια ακόμα φορά εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στους κατοίκους της περιοχής που προσπαθούν να αποτρέψουν τις καταστροφικές εξορύξεις στον Κάκκαβο.

ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ: 08.00’ π.μ.

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 10.30’ π.μ.

ΛΗΞΗ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΩΝ: 14.30’ μ.μ.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ:12:30’ μ.μ.

Τα χρονικά όρια τερματισμού και κλεισίματος του κεντρικού σταθμού, ενδέχεται να αυξηθούν αν οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν και η κατάσταση των μονοπατιών το απαιτούν.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ: 14.30 μ.μ.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Προφήτης Ηλίας Καστανερής.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:
Ορεινή διαδρομή απόστασης περίπου 20 χιλιομέτρων σε μονοπάτια (15km) και δασικούς δρόμους (5 km).Το υψόμετρο που θα κινηθεί ο αγώνας θα είναι από 900μ εως 1350μ, ενώ η συνολική υψομετρική κάλυψη είναι 1100μ. Η διαδρομή έχει σημαντικές απαιτήσεις αντοχής και εμπειρίας κίνησης σε ορεινό πεδίο. 

Σε ορισμένα σημεία απαιτείται ιδιαίτερη προσοχήκαθώς τα μονοπάτια είναι ορειβατικά και κινούνται σε απότομες πλαγιές. Στη διαδρομή θα υπάρχει λάσπη, νερό και ενδεχομένως χιόνι. Επίσης ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί, κατά μήκος του μονοπατιού, σε λάστιχα ποτίσματος που παρεμποδίζουν και δεν ήταν δυνατή η απομάκρυνση τους. Σημαντικά χρήσιμη θα ήταν η προηγούμενη εμπειρία σε ορεινούς αγώνες.

Το μονοπάτι περνάει μέσα από παρθένα κομμάτια του βουνού, τα οποία δεν έχουν μέχρι σήμερα δεχτεί ανθρώπινη παρέμβαση. Οι αθλούμενοι πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή και σεβασμό.Η οργανωτική επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείσει από τον αγώνα αθλητή που δεν σεβάστηκε το όρος Πάικο. 

Ανάλογα με το ποσοστό κάλυψης των συμμετοχών και με τις καιρικές συνθήκες που προβλέπεται να επικρατήσουν την ημέρα του αγώνα, ενδέχεται να ακολουθηθεί αντίθετη φορά από το χλμ 2,5 για αποφυγή ατυχημάτων. Σε αυτήν την περίπτωση θα προηγηθεί ανακοίνωση με αναλυτική περιγραφή και οδηγίες προς τους αθλητές.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Στον αγώνα μπορούν να συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Θα υπάρχουν οι εξής κατηγορίες για τους άνδρες 18-30,31-50,51+. Στις γυναίκες οι κατηγορίες θα διαμορφωθούν βάσει του αριθμού των συμμετοχών. Για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα ο μέγιστος αριθμός συμμετοχών που θα δεχθεί η διοργάνωση θα είναι 250 αθλητές. 

Σε περιπτώσεις ανηλίκων αθλητών που θέλουν να συμμετάσχουν απαιτείται υπεύθυνη δήλωση γονέα ή κηδεμόνα και συνοδεία ενήλικα αθλητή. Η απουσία συνοδείας επιφέρει άμεσα τον αποκλεισμό του αθλητή από τον αγώνα. Ο συνοδός έχει την ευθύνη να παρακολουθεί και να συμπορεύεται με τον ανήλικο καθ όλη την διάρκεια του αγώνα

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ:
Οι αθλητές συμμετέχουν με δική τους πρωτοβουλία και ευθύνη και θα πρέπει να έχουν πρόσφατα υποβληθεί σε κατάλληλες ιατρικές εξετάσεις.Μετέχουν στον αγώνα με δική τους ευθύνη, για το οποίο θα υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται μέσω του website www.ospeg.gr από την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017 και θα πρέπει να περιλαμβάνουν απαραίτητα τα παρακάτω στοιχεία: Ονοματεπώνυμο, Όνομα Πατρός, Φύλο, Χρονολογία γέννησης, Τηλέφωνα επικοινωνίας, Email επικοινωνίας, Σύλλογο. 

Θα υπάρχει σύστημα ηλεκτρονικής χρονομέτρησης. Την ημέρα του αγώνα θα υπάρχει δυνατότητα εγγραφής για περιορισμένο αριθμό αθλητών οι οποίοι όμως δεν θα συμπεριληφθούν στο ομαδικό ασφαλιστήριο ατυχήματος που θα καλύπτει όσους εγγραφούν εμπρόθεσμα. Η επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα αποκλεισμού αθλητή σε περίπτωση μη ορθής καταχώρησης των στοιχείων του.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Το κόστος συμμετοχής για τους αθλητές/τριες είναι 20 ευρώ και θα καταβάλλεται στηνAlphaBank(πρώην Εμπορική Τράπεζα) στον αριθμό λογαριασμού 66350975(ΙΒΑΝ:GR97 0120 5190 0000 0006 6350 975) ως δικαιούχος ορίζεται ο Ορειβατικός Σύλλογος Περιηγητών Γουμένισσας.

Στην κατάθεση πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του καταθέτη για να καταχωρείται το όνομα του στη λίστα συμμετεχόντων. Στην τιμή περιλαμβάνονται: δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα, τροφοδοσία και υποστήριξη, ασφάλιση ατυχήματος, ηλεκτρονική χρονομέτρηση, αναμνηστικά (μετάλλιο, μπλουζάκι του αγώνα, δενδράκι για μεταφύτευση, αναμνηστικά δώρα), και μπουφές στον τερματισμό.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΡΙΘΜΩΝ:
Την ημέρα του αγώνα Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017, 08:00 - 10:15 από την γραμματεία του αγώνα στο χώρο της εκκίνησης.

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ:
Οι αθλητές του αγώνα θα καλυφθούν με ασφάλεια ατυχήματος και το κόστος ασφάλισης συμπεριλαμβάνεται στο αντίτιμο συμμετοχής.

ΕΠΑΘΛΑ:
Μετάλλιο για όλους τους αθλητές, δώρα για τους τρεις πρώτους άντρες κάθε κατηγορίας και τις τρεις πρώτες γυναίκες (ανάλογα με τις κατηγορίες), τιμητική διάκριση για τον μεγαλύτερο και μικρότερο σε ηλικία αθλητή ή αθλήτρια που θα τερματίσουν εμπρόθεσμα.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ: Οι σταθμοί τροφοδοσίας θα είναι τρείς και θα βρίσκονται περίπου ανά πέντε χιλιόμετρα. Επιπλέον η διαδρομή περνάει από ρεματιές και πηγές, προτείνεται όμως οι αθλητές να χρησιμοποιήσουν το νερό των σταθμών.

Σταθμός 1 «ΠΕΝΤΕΛΑΣ» (KM6,7) : Νερό και Ισοτονικό

Σταθμός 2 «ΣΤΡΑΒΟΠΟΤΑΜΟΣ» (KM11) : Νερό, Ισοτονικό, Ενεργειακό Gel και σνακ

Σταθμός 3 «ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ» (KM16) : Νερό

ΣΗΜΑΝΣΗ: Η διαδρομή θα σημανθεί σε όλες τις διασταυρώσεις και θα υπάρχουν δείκτες στα δύσκολα σημεία.

ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ:
Ερχόμενοι από Εγνατία, (Ανατολική Μακεδονία και Θράκη)ακολουθείτε την ταμπέλα Έδεσσα στο ύψος του Τιτάνα, στη συνέχει ακολουθείτε ταμπέλα για Έδεσσα/Γιαννιτσά και εν συνέχεια στον Άγιο Αθανάσιο ακολουθείτε ταμπέλες για Εύζωνους/Πολύκαστρο. 

Μέσω Πολυκάστρου τις ταμπέλες για Γουμένισσα και στη συνέχεια Γρίβα και Καστανερή. Περνάμε στα αριστερά μας τη Καστανερή και ένα χιλιόμετρο μετά φτάνουμε στην τοποθεσία Προφήτης Ηλίας Καστανερή όπου και θα είναι η έναρξη και ο τερματισμός του αγώνα.

Ερχόμενοι από τον περιφερειακό της Θεσσαλονίκης ακολουθείτε την κατεύθυνση προς Έδεσσα, στη συνέχεια στον Αγιο Αθανάσιο ακολουθείτε ταμπέλες για Εύζωνους/Πολύκαστρο. Μέσω Πολυκάστρου τις ταμπέλες για Γουμένισσα και στη συνέχεια Γρίβα και Καστανερή. Περνάμε στα αριστερά μας τη Καστανερή και ένα χιλιόμετρο μετά φτάνουμε στην τοποθεσία Προφήτης Ηλίας Καστανερή όπου και θα είναι η έναρξη και ο τερματισμός του αγώνα.

Ερχόμενοι από Οδό Μοναστηρίου της Θεσσαλονίκης στον Άγιο Αθανάσιο ακολουθείτε ταμπέλες για Εύζωνους/Πολύκαστρο. Μέσω Πολυκάστρου τις ταμπέλες για Γουμένισσα και στη συνέχεια Γρίβα και Καστανερή. Περνάμε στα αριστερά μας τη Καστανερή και ένα χιλιόμετρο μετά φτάνουμε στην τοποθεσία Προφήτης Ηλίας Καστανερής όπου και θα είναι η έναρξη και ο τερματισμός του αγώνα.

Ερχόμενοι από Νότια Ελλάδαμετά το σταθμό των διοδίων Μαλγάρων, ακολουθούμε αριστερή έξοδο για Ευζώνους. Μετά από 40χλμ περίπου δεξιά έξοδος Πολυκάστρου. Μέσω Πολυκάστρου τις ταμπέλες για Γουμένισσα και στη συνέχεια Γρίβα και Καστανερή. Περνάμε στα αριστερά μας τη Καστανερή και ένα χιλιόμετρο μετά φτάνουμε στην τοποθεσία Προφήτης Ηλίας Καστανερής όπου και θα είναι η έναρξη και ο τερματισμός του αγώνα.

Ερχόμενοι από Δυτική Ελλάδα μέσω Εγνατίας, έξοδος στον κόμβο της Αλεξάνδρειας, ακολουθείτε τις ταμπέλες για Γιαννιτσά,τη ταμπέλα για Νοσοκομείο Γιαννιτσών και στη συνέχεια τις ταμπέλες για Γουμένισσα.Μέσα από τη Γουμένισσα, ακολουθούμε τις ταμπέλες προς Γρίβα, Καστανερή. Περνάμε στα αριστερά μας τη Καστανερή και ένα χιλιόμετρο μετά φτάνουμε στην τοποθεσία Προφήτης Ηλίας Καστανερής όπου και θα είναι η έναρξη και ο τερματισμός του αγώνα.

Διοργάνωση:
Ορειβατικός Σύλλογος Περιηγητών Γουμένισσας
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.