Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Μπράβο στις ΜΚΟ: Αναλαμβάνουν να δενδροφυτεύσουν όλο το λόφο του Άη Γιώργη!

(Το σατιρικό αυτό άρθρο είναι πως λέμε, "Και μετά ξύπνησα")
Του απεσταλμένου: Μαχμούτ Αμπάς
Τώρα είστε ευχαριστημένοι κακόψυχοι και κομπλεξικοί Κιλκισιώτες; Τώρα τι έχετε να πείτε ρατσιστές Κιλκισιώτες; Μόνο γκρίνια, εσωστρέφεια, συντηρητισμός και φανατίλα για οτιδήποτε ξένο και διαφορετικό. Όλα σας πειράζουν γκρινιάρηδες Κιλκισιώτες. Δείτε τώρα τι αποφάσισαν να κάνουν οι φιλοξενούμενοι και βουλώστε το επιτέλους.
Με μια θαυμάσια πρωτοβουλία οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο νομό Κιλκίς, και μαζί με χιλιάδες μετανάστες των Hot Spot του νομού, αλλά και αυτών που διαμένουν ήδη σε διαμερίσματα της πόλης, θα αναλάβουν να δενδροφυτεύσουν όλο το λόφο του Άη Γιώργη, ενώ οι ευχάριστες εκπλήξεις δεν τελειώνουν εδώ!

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος δέκα ΜΚΟ του Κιλκίς:
"Ήταν κάτι που το χρωστούσαμε στον υπέροχο Κιλκισιώτικο λαό, ο οποίος μας δέχθηκε με μνημειώδη αγάπη και αλληλεγγύη. 

Χιλιάδες πονεμένοι βρήκαν επιτέλους έναν τόπο με εξαιρετικά φιλόξενους ανθρώπους, σε ένα ήρεμο και ανθρώπινο περιβάλλον. Το εκπληκτικό Κιλκίς! 

Την ώρα που Σκοπιανοί και Ούγγροι ύψωναν συρματοπλέγματα, την ώρα που όλη η Ευρώπη έχτιζε τείχη να απομακρύνει χιλιάδες απελπισμένους, μόνο το Κιλκίς, άνοιξε την αγκαλιά του. 

Για αυτό τώρα, ήρθε η ώρα και εμείς να ανταποδώσουμε στο ελάχιστο την εκπληκτική Κιλκισιώτικη φιλοξενία. Τόσα εκατομμύρια διαχειριζόμαστε, τόσο χρήμα διακινείται, εμείς βολευτήκαμε και έχουμε τη δουλειά μας κι ας ήρθαμε από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Βερολίνο και το Άμστερνταμ.

Ενώ οι καημένοι οι Kιλκισιώτες; Ανεργία, φόροι και απελπισία. Έτσι με κάποια από αυτά τα χρήματα που διαχειριζόμαστε (ψίχουλα δηλαδή), θα αγοραστούν 100.000 δενδρύλλια διαφόρων ειδών αποκλειστικά από Ελληνικά φυτώρια για να δώσουμε και δουλειά στους Έλληνες επιχειρηματίες και παραγωγούς. 

Επιπλέον είμαστε σε επαφή και με παραγωγούς "Χριστουγεννιάτικου ελάτου" του Χολομώντα Χαλκιδικής, ώστε να μετατρέψουμε το Κιλκίς από καταραμένο ξερότοπο, σε έναν καταπράσινο παραδεισένιο τόπο!"
και συνέχισε ο εκπρόσωπος των ΜΚΟ 

"Όταν το προτείναμε, όλοι οι μετανάστες ενθουσιάστηκαν με την ιδέα ώστε επιτέλους θα τους δοθεί η ευκαιρία να δείξουν την ευγνωμοσύνη τους στον Κιλκισιώτικο λαό, τονίζοντας πως επιπλέον θα περνάει και λίγο δημιουργικά η μέρα τους, αφού καθημερινά είναι άνευ εργασίας".

Όπως είπε και κάποιος μετανάστης: " Βαρεθήκαμε να καθόμαστε άπραγοι τόσους μήνες. Αφήσαμε βίαια τις πατρίδες μας, αλλά τώρα βρήκαμε μια νέα πραγματική πατρίδα και αυτή είναι το λατρεμένο Κιλκίς! 

Θα αποδείξουμε πως δεν είμαστε τεμπέληδες, βρωμιάρηδες, φονταμενταλιστές, φανατικοί στη θρησκεία κτλ. Σεβόμαστε και τιμούμε και το μοναδικό τόπο που μας δέχθηκε τόσο ανοιχτά! Όλοι στο Κιλκίς μας προσέχουν, μας δίνουν φαγητό, διαμονή, ρούχα, παρέχουν εκπαίδευση και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις στα παιδιά μας, περίθαλψη στα νοσοκομεία σας κι ας έχετε τόσες ελλείψεις κ.τ.λ. 

Κι εμείς δεν πρέπει να δείξουμε ότι εκτιμούμε τον Κιλκισιώτικο λαό που περνά ήδη κι αυτός άσχημα; Για αυτό και εμείς και με την αρωγή των ΜΚΟ, θα αναλάβουμε να δενδροφυτεύσουμε όχι μόνο το λόφο Αγίου Γεωργίου του οποίο τιμούμε τη χάρη κι ας είναι αλλόθρησκος, αλλά όπου αλλού χρειάζεται θα αλλάξουμε την πόλη ".

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της CNN Γνώμης Κιλκίς, οι επόμενες δράσεις από τις ΜΚΟ και τους μετανάστες περιλαμβάνουν: Εθελοντικό καθαρισμό όλων των δημόσιων πάρκων Κιλκίς και περιχώρων, επιπλέον δενδροφυτεύσεις, μάζεμα σκουπιδιών, βάψιμο δημόσιων χώρων, ενώ στο πανηγύρι του Κιλκίς οι μετανάστες θα μαγειρέψουν συνταγές της χώρας τους προς τιμήν των Κιλκισιωτών, αλλά και θα πραγματοποιήσουν ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις με θέατρο, μουσική, χορό κ.α. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.