Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Thessaloniki Comic Convention: Επιστρέφει φέτος ακόμη μεγαλύτερο


Tο Thessaloniki Comic Convention, το απόλυτο φεστιβάλ για τους εντός και εκτός συνόρων φίλους των κόμικς, του animation και όλων όσα σχετίζονται με τις συγκεκριμένες μορφές τέχνης, επιστρέφει φέτος ακόμη μεγαλύτερο.
Για τρεις ολόκληρες ημέρες (05-07 Μαΐου 2017), στους γνώριμους και αγαπημένους χώρους (Αποθήκη Γ’ και Αποθήκη 1 του λιμανιού τής Θεσσαλονίκης και στον κινηματογράφο «Ολύμπιον», στην πλατεία Αριστοτέλους), το «The Comic Con 3» έρχεται να συγκεντρώσει όλους τους επαγγελματίες και τους λάτρεις των κόμικς και του animation στη χώρα μας: το κοινό θα έρθει σε επαφή με διάσημους δημιουργούς και cosplayers από ολόκληρο τον κόσμο, ενώ παράλληλα το περιμένουν πολλές εκπλήξεις, μοναδικά events, workshops και masterclasses, διαγωνισμοί, χάπενινγκς και απίστευτα δώρα.

Famous guests@The Comic Con

Ο Λούκι Λουκ στη Θεσσαλονίκη. Έργο του Achdé ειδικά για το Thessaloniki Comic Convention.

Το «παρών» στη φετινή διοργάνωση θα δώσουν περισσότεροι από 100 έλληνες και ξένοι δημιουργοί, μεταξύ των οποίων καλλιτέχνες παγκόσμιας εμβέλειας. Συγκεκριμένα:

Hervé Darmenton (Achdé)
Είναι ο σχεδιαστής του Λούκι Λουκ τα τελευταία 14 χρόνια. Στη Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσει την τελευταία περιπέτεια του αγαπημένου κάουμπόι, τους αδελφούς Ντάλτον, ενώ θα φάει κι ένα κομματάκι τούρτας από τα 71α γενέθλια του αγαπημένου χάρτινου ήρωα.

Dave McKean
Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της 9ης (και όχι μόνο) τέχνης. Έχει σχεδιάσει μερικά από τα σημαντικότερα κόμικς όλων των εποχών, όπως τα «Arkham Asylum: A Serious House on Serious Earth», «Cages», «Hellblazer», «The Sandman», «Black Orchid», «Violent Cases» κ.ά. Έχει σκηνοθετήσει ταινίες, έχει εκδώσει βιβλία φωτογραφίας και παιδικά παραμύθια, ενώ διαθέτει ακόμη και τη δική του δισκογραφική εταιρεία!

Cristian Cordella
Γόνος μεγάλης ιταλικής οικογένειας σχεδιαστών ενδυμάτων (πρόγονοί του έραψαν άμφια ακόμη και για πάπες τής Ρώμης!), προτίμησε να «λοξοδρομήσει» και να ασχοληθεί με τα κοστούμια ταινιών τού Hollywood. Ο
παγκοσμίου φήμης illustrator έχει εργαστεί για ταινίες που έσπασαν το box office, όπως οι «Star Trek Beyond», «Civil War», «Captain America – The Winter Soldier», «300, Rise of an Empire», «Dawn of the Planet of the Apes», «Oblivion», «The Hunger Games» - και πολλές ακόμη

Nicolas Keramidas
Ο (ελληνικής καταγωγής) γάλλος σχεδιαστής, που ζει στη Γκρενόμπλ τής Γαλλίας, είναι γνωστός για τη δουλειά του στο κόμικ «Luuna», ενώ έχει εργαστεί και για το τμήμα animation της Disney στη Γαλλία. Στη Θεσσαλονίκη θα αναφερθεί (και) στη συνεργασία του με τον Lewis Trondheim στο«Mickey’s craziest adventures», μια περιπέτεια που έχει αγαπηθεί από το κοινό σε ολόκληρο τον κόσμο.

William Simpson
O storyboard artist τής δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς «Game of Thrones» θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη (σε συνεργασία τού «The Comic Con» με το ΙΕΚ ΑΚΜΗ), για να πραγματοποιήσει masteclass όσον αφορά τον τρόπο που δημιουργείται το storyboard, αποκαλύπτοντάς μας (όσο του επιτρέπει το συμβόλαιό του…) τι θα συμβεί στον επερχόμενο, 7ο κύκλο τής τηλεοπτικής σειράς, που θα προβληθεί αυτό το καλοκαίρι αποκλειστικάαπό τα κανάλια τής Nova.

Yildiray Cinar
Ο πιο γνωστός τούρκος δημιουργός σήμερα έρχεται στη Θεσσαλονίκη, για να μιλήσει για τη δουλειά του στη Marvel και στη DC.

Lorenzo Pastrovicchio
Ο ιταλός σχεδιαστής των ιστοριών τής Disney φέρνει μαζί του στη Θεσσαλονίκη τον Φάντομ Ντακ, για να προστατέψουν μαζί την πόλη από το έγκλημα.

Giada Perissinotto
Η σχεδιάστρια του εφηβικού κόμικ «Witch» έρχεται στο «The Comic Con 3», για να εξιστορήσει τις περιπέτειες των πέντε εφήβων που επιλέχθηκαν για να προστατεύσουν το κέντρο του σύμπαντος. Παράλληλα, η αγαπημένη καλλιτέχνις θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 06.05.2017, σε συνεργασία με τη διεύθυνση Πολιτισμού-Τουρισμού τού δήμου Θεσσαλονίκης, ειδικό σεμινάριο αποκλειστικά για τους μικρούς μας φίλους, όπου θα απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις τους για τα μικρά και μεγάλα μυστικά τής τέχνης της, δίνοντάς τους ταυτόχρονα την ευκαιρία να δοκιμάσουν στην πράξη το δικό τους ταλέντο. Το σεμινάριο θα φιλοξενηθεί σε ειδικό χώρο της Αποθήκης Γ', με δωρεάν συμμετοχή.

Leonardo Manco
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αργεντινή. Με το σκοτεινό και «βρόμικο» στιλ του, γρήγορα βρήκε τον δρόμο για μεγάλες συνεργασίες με εταιρίες-κολοσσούς τού χώρου, αποτέλεσμα των οποίων ήταν κόμικς όπως τα «Hellstorm», «Blaze of Glory», «Apache Skies» και «Deathlok».

Shappi workshop
Η φημισμένη πολωνή cosplayer θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη, για να δείξει στους φίλους τού cosplay τον τρόπο εργασίας της, τις νέες στολές που δημιούργησε αποκλειστικά για τους επισκέπτες τού «The Comic Con 3», αλλά και για να μας αποκαλύψει τα μελλοντικά της σχέδια.


Free Comics@The Comic Con


Σκίτσο του Butch Hartman για την Free Comic Book Day 2017. 

Για ακόμη μία χρονιά, το «The Comic Con» συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάν Κόμικς. Στην περσινή, δεύτερη διοργάνωση καταρρίψαμε ένα πανελλήνιο ρεκόρ: διοργανώσαμε τη μεγαλύτερη Free Comic Book Day που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στη χώρα μας, χαρίζοντας στους επισκέπτες περισσότερα από 8.000 κόμικς. Το Σάββατο 06.05.2017 θα επιχειρήσουμε να σπάσουμε αυτό το ρεκόρ,μοιράζοντας δωρεάν περισσότερα από 10.000 τεύχη των μεγαλύτερων αμερικανικών εταιρειών κόμικς! Θα μας βοηθήσετε;


The Comic Con@The Μovies
Καρέ από την ταινία "Η κόκκινη χελώνα".
Από τη φετινή διοργάνωση δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το παράλληλο κινηματογραφικό φεστιβάλ animation που τόσο αγαπήσατε στην περσινή, παρθενική του εμφάνιση - πάντα με την υποστήριξη και με την εγκυρότητα του μεγαλύτερου φεστιβάλ κινηματογράφου στη χώρα: τουΦεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Οκτώ ταινίες-αριστουργήματα του είδους (όπως η υποψήφια για Όσκαρ Κινουμένων Σχεδίων«Κόκκινη Χελώνα» του Μίκαελ Ντούντοκ ντε Βιτ ή το «Τρίο της Μπελβίλ» τού Σιλβέ Σομέι) θα ικανοποιήσουν μικρούς και μεγάλους, σε προβολές που θα πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου, τόσο τις πρωινές όσο και τις βραδινές ώρες – και μάλιστα με εισιτήριο μόλις στα 3 ευρώ! Ποτέ άλλοτε δεν είχατε την ευκαιρία να απολαύσετε αριστουργήματα της 7ης τέχνης σε τέτοια τιμή.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΒΟΛΩΝ


> ΠΑ 05/05/2017

«Princess»
Στις 22.15, στην Αποθήκη 1 (αίθουσα «Σταύρος Τορνές»).
Σκηνοθεσία: Άντερς Μόργκεντάλερ.
Σενάριο: Μετ Χινό, Άντερς Μόργκεντάλερ.


Με αφορμή τον θάνατο της αδελφής του, ο Όγκαστ αναγκάζεται να παρατήσει το ιεραποστολικό έργο και να επιστρέψει στο σπίτι του. Η αδελφή του, η περίφημη πορνοστάρ «Princess» («Πριγκίπισσα»), έζησε όλη την πορεία από τη δόξα στην παρακμή και, στο τέλος, στον θάνατο μετά από χρόνια χρήση ναρκωτικών. Πίσω της άφησε την πεντάχρονη κόρη της, Μία, την οποία ο Όγκαστ αποφασίζει να θέσει υπό την προστασία του. Αποφασίζει να εκδικηθεί τον θάνατο της αδελφής του και να καταστρέψει όλο το πορνογραφικό υλικό στο οποίο εκείνη πρωταγωνιστούσε. Η προσπάθεια αυτή αποδεικνύεται δυσκολότερη απ’ ό,τι θα μπορούσε να φανταστεί...
 Info  Η ταινία είναι αυστηρώς ακατάλληλη για θεατές κάτω των 18 χρόνων.


> ΣΑ 06.05.2017

«Ο Κούμπο και οι δύο χορδές»
(«Kubo and the two strings»)
Στις 12.00, στο «Ολύμπιον».
Σκηνοθεσία: Τράβις Νάιτ.
Σενάριο: Μαρκ Χέιμς, Κρις Μπάτλερ.


Όταν η μητέρα του πεθαίνει, για να τον προστατεύσει από ένα κακό πνεύμα, ο νεαρός Κούμπο ενώνει τις δυνάμεις του με μια μαϊμού κι ένα σκαθάρι και ξεκινά την αναζήτηση της μαγικής πανοπλίας τού σαμουράι πατέρα του. Με τη βοήθεια του μαγικού μουσικού οργάνου του, ο Κούμπο θα πρέπει να παλέψει με θεούς και τέρατα.
 Info  Η ταινία είναι φτιαγμένη με την τεχνική τού stop motion και απευθύνεται σε θεατές κάθε ηλικίας.

«Το τρίο τής Μπελβίλ»
(«Les triplettes de Belleville»)
Στις 20.00, στην Αποθήκη 1 (αίθουσα «Σταύρος Τορνές»).
Σκηνοθεσία-σενάριο: Σιλβέν Σομέ.

Όταν ο εγγονός τής Τσάμπιον απάγεται κατά τη διάρκεια του «Tour de France», η Μαντάμ Σούζα και το αγαπημένο της σκυλί, ο Μπουτς, αποφασίζουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Τον αναζητούν στη μυθική πόλη Μπελβίλ. Εκεί βρίσκουν αναπάντεχη βοήθεια από τρεις εκκεντρικές μεσήλικες κυρίες, πρώην σταρ τού μιούζικχολ.
 Info  Εκπληκτικό σκίτσο, πανέμορφη ατμόσφαιρα και μελαγχολικό, ευρωπαϊκό χιούμορ.
 
«Βαλς με τον Μπασίρ»
(«Vals Im Bashir»)
Στις 22.15, στην Αποθήκη 1 (αίθουσα «Σταύρος Τορνές»).
Σκηνοθεσία-σενάριο: Άρι Φόρμαν.

Ο Άρι, ένας ισραηλινός σκηνοθέτης, υπηρέτησε στον στρατό στις αρχές τής δεκαετίας τού 1980. Αρκετά χρόνια αργότερα βασανίζεται από εφιάλτες που έχουν να κάνουν με τον πόλεμο στον Λίβανο. Αδυνατώντας να θυμηθεί τα γεγονότα τής εποχής, αρχίζει να αναζητά τους παλιούς συμπολεμιστές του, για να μάθει όσα –ακούσια– διέγραψε από τη μνήμη του.
 Info  Πρωτότυπος συνδυασμός κινούμενου σκίτσου και ντοκιμαντέρ, αυτό το αυτοβιογραφικό φιλμ τού Άρι Φόλμαν αποτελεί μια πραγματική αντιπολεμική ελεγεία.


> ΚΥ 07.05.2017

«Βαϊάνα»
(«Μοάνα»)
Στις 12.00, στο «Ολύμπιον».
Σκηνοθεσία: Ρον Κλέμεντς, Τζον Μάσκερ.
Σενάριο: Τζάρεντ Μπους, Ρόν Κλέμεντς.


Μια αρχαία κατάρα απειλεί να καταστρέψει το νησί τής Βαϊάνα, στην Πολυνησία. Η νεαρή κόρη τού τοπικού φύλαρχου ακούει το κάλεσμα του ωκεανού και ξεκινά μια θαλάσσια περιπέτεια, για να λύσει τα μάγια.
 Info  Χιούμορ, αγωνία και πολλά χρώματα και τραγούδια περιλαμβάνει η νέα παραγωγή τής Disney. Η ταινία ήταν υποψήφια για δύο Όσκαρ.

«Η κόκκινη χελώνα»
(«La tortue rouge»)
Στις 20.00, στην Αποθήκη 1 (αίθουσα «Σταύρος Τορνές»).
Σκηνοθεσία-σενάριο: Μίκαελ Ντούντοκ ντε Βιτ.

Ένας ναυαγός ξεβράζεται από τη θάλασσα σε ένα τροπικό νησί, όπου κατοικούν μόνο καβούρια και πουλιά. Κατασκευάζοντας μια σχεδία, προσπαθεί να επιστρέψει στον πολιτισμό. Κάθε φορά, ωστόσο, παρεμποδίζεται από μια γιγάντια κόκκινη χελώνα.
 Info  Το λιτό, συγκινητικό και συμβολικό παραμύθι χωρίς λόγια είναι γεμάτο ποιητικές, πανέμορφες εικόνες και απλά διατυπωμένες, βαθυστόχαστες φιλοσοφικές ιδέες.

«Fear(s) of the dark»
[«Peur(s) du noir»]
Στις 22.15, στην Αποθήκη 1 (αίθουσα «Σταύρος Τορνές»).
Την ταινία σκηνοθετούν έξι σκηνοθέτες και γράφουν ισάριθμοι σεναριογράφοι.

Ασπρόμαυρη ταινία τρόμου, που αποτελείται από έξι διαφορετικές ιστορίες. Κεντρικό θέμα τους, ο ανθρώπινος φόβος. Πρωταγωνιστής είναι το σκοτάδι. Τι κρύβεται πίσω απ’ αυτό;
 Info  Μια ομάδα από καταξιωμένους σκηνοθέτες και σεναριογράφους δημιουργεί ιστορίες που θα σας κάνουν να κοιμάστε με τα φώτα αναμμένα για αρκετό καιρό.


Join the games@The Comic Con

Το «The Comic Con 3» έρχεται να προσκαλέσει τους λάτρεις των κόμικς και του animation σε ένα μεγάλο παιχνίδι γνώσεων, που θα πραγματοποιηθεί μέσα σε μία κινηματογραφική αίθουσα! Ούτε ένας ούτε δύο, αλλά 230(!) παίκτες θα αγωνιστούν ταυτόχρονα, σε έναν διαγωνισμό που αναμένεται να αφήσει εποχή. Παρουσιαστής της βραδιάς θα είναι ο Χρήστος Φερεντίνος.


Hollywood@The Comic Con



Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί ο παγκοσμίου φήμης ιταλός illustrator Christian Cordella (photo credits: Sakis Lalas).

Η διεύθυνση Πολιτισμού-Τουρισμού τού δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Thessaloniki Comic Convention, φέρνουν το Χόλιγουντ στη Νέα Παραλία!

Από την 1η ώς τις 7 Μαΐου, στο γυάλινο περίπτερο στον Κήπο του Απογευματινού Ήλιου, θα φιλοξενηθεί έκθεση με costume illustrations τού παγκόσμιας φήμης καλλιτέχνη Christian Cordella. Οι επισκέπτες θα μπορέσουν να απολαύσουν από κοντά σχέδια ενδυμάτων διά χειρός τού φημισμένου ιταλού δημιουργού, στα οποία στηρίχθηκαν τα κοστούμια ορισμένων από τις πιο συναρπαστικές ταινίες δράσης, αλλά και αρκετώντηλεοπτικών σειρών. Μεταξύ άλλων, θα θαυμάσει τα σχέδια για τα κοστούμια τού Nick Fury και του Steve Rogers από την ταινία «Captain America», του «Flash» και της «Supergirl» από τις ομώνυμες τηλεοπτικές σειρές, του Captain Kirk και της Jaylah από το «Star Trek Beyond»και πολλά ακόμη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.


Το "The Comic Con" στηρίζει την "Ελπίδα"

Το «The Comic Con» έχει και φέτος, όπως κάθε χρονιά, έντονο τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Έτσι, μέρος των εσόδων τής φετινής διοργάνωσης θα διατεθεί στον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα», ο οποίος ήδη από το 1990 στέκεται δίπλα στα καρκινοπαθή παιδιά και στις οικογένειές τους, μέσω της μονάδας μεταμόσχευσης μυελού των οστών στο νοσοκομείο παίδων «Αγία Σοφία» της Αθήνας, του ξενώνα του συλλόγου «Ελπίδα» για τη φιλοξενία παιδιών από την ελληνική περιφέρεια (και των οικογενειών τους) που χρειάζεται να διαμείνουν στην Αθήνα για όσο διάστημα διαρκεί η θεραπεία τους, αλλά και του πρώτου παιδιατρικού ογκολογικού νοσοκομείου στη χώρα μας.


Στις 5, 6 και 7 Μαΐου, όλος ο κόσμος των κόμικς θα (ξανα)ζωντανέψει στις Αποθήκες Γ’ και 1 του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης και στο "Ολύμπιον" της πλατείας Αριστοτέλους. Εσείς, θα απουσιάζετε;

INFO:
«The Comic Con 3» - Thessaloniki Comic Convention
Ώρες λειτουργίας (Αποθήκη Γ'): 10.00-21.00. Για τις προβολές στην Αποθήκη 1 του ΟΛΘ και στο "Ολύμπιον" συμβουλευτείτε το σχετικό πρόγραμμα.

Εισιτήρια:
€6 (εισιτήριο ημέρας ενηλίκων).
€10 (μειωμένο εισιτήριο τριημέρου – προπώληση).
€12 (εισιτήριο τριημέρου).
Παιδιά ηλικίας έως 12 χρόνων δικαιούνται δωρεάν είσοδο, εφόσον συνοδεύονται από ενήλικα (ένα παιδί ανά ενήλικα). Εισιτήριο για κάθε επιπλέον παιδί ηλικίας έως 12 ετών: €3.
€3 (γενική είσοδος για τις προβολές στο The Comic Con@The Movies).


Δείτε το event στο Facebook και εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας.
Stay tuned στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης (www.thecomiccon.gr) και στη σελίδα μας στο Facebook (www.facebook.com/thecomiccon).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.