Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Κάτω τα χέρια από το κτίριο Τ.Ε.Ι. Κιλκίς.

Υπογράφει ο Νίκος Τατίδης
Πολιτευτής ΑΝ.ΕΛ. νομού Κιλκίς
Αναδείχτηκε το μεγάλο πρόβλημα των σχολικών κτιρίων στο Κιλκίς. Μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια αποδείχτηκε για άλλη μία φορά, η ανευθυνότητα των υπηρεσιών των κυβερνήσεων που πέρασαν από αυτόν τον τόπο. Το κτίριο ουσιαστικά ήταν ακατάλληλο από την κατασκευή του.

Ευτύχημα είναι, πως από τον έλεγχο των μηχανικών του δήμου Κιλκίς αναδείχτηκε το θαμμένο πρόβλημα των σχολικών κτιρίων. Αποτέλεσμα οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ, να πεταχτούν έξω από το σχολείο τους και να βρεθούν κυριολεκτικά άστεγοι, το πρόβλημα να χάσουν την χρονιά τους ορατό.

Έρχονται πάλι κάποιοι ανεύθυνοι χωρίς πολύ σκέψη, θέλοντας να δείξουν το ανάξιο ενδιαφέρον τους για την πόλη μας, να υποδείξουν για λύση το νέο κτίριο του ΤΕΙ για την λύση του προβλήματος στέγασης των μαθητών του ΕΠΑΛ.

Αυτό δεν μπορεί να γίνει και δεν γίνεται, ΟΥΤΕ πρέπει να υπάρχει τέτοια πρόταση διότι:

· Η κατασκευή του κτιρίου συγχρηματοδοτήθηκε από Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΕΣΠΑ για κατασκευή κτιρίου φοιτητών Τ.Ε.Ι., να στεγάσει μόνο φοιτητές. Σε κάθε ανάγκη έλλειψης κτιρίου κάποια μάτια δείχνουν το κτίριο Τ.Ε.Ι., κάποια στιγμή προτάθηκε για την μετακίνηση εκεί των αδέσποτων σκύλων, κάποτε κάποιος δημοσιογράφος το υπέδειξε για χώρο φιλοξενίας λαθρομεταναστών, προσφύγων, τώρα για στέγαση του ΕΠΑΛ. Σε περίπτωση ελέγχου θα υπάρξει πρόβλημα. Να σταματήσουμε για δήθεν λύση των προβλημάτων μας να παρανομούμε με διαφορετική λύση από αυτή που προβλέφτηκε η κατασκευή του κτιρίου.

· Δεν μπορούν να συστεγαστούν παιδιά ηλικιών 15 ετών, μαθητές της πρώτης τάξης λυκείου, και 20 με 25 ετών φοιτητών, ο κάθε υπεύθυνος άνθρωπος το καταλαβαίνει.

· Η προσωρινή λύση θα γίνει και μόνιμη, διότι αφού θα λυθεί το πρόβλημα έστω και προσωρινά ποιος θα ενδιαφερθεί μετά να εργαστεί για την ουσιαστική και μόνιμη λύση.

· Για την βελτίωση της οικονομίας, για την βελτίωση της ανάπτυξης της πόλης μας, δραστηριοποιούμεθα προς ένα αυτόνομο Τ.Ε.Ι. μεταφέροντας άλλα δύο νέα τμήματα στο Τ.Ε.Ι Κιλκίς. Ποιος μπορεί λοιπόν να δυναμιτίσει αυτή την προσπάθεια, χρησιμοποιώντας το κτίριο για άλλους σκοπούς, στεγάζοντας μαθητές λυκείου.

· Με αφορμή του στεγαστικού προβλήματος του ΕΠΑΛ πρέπει να πιέσουμε προς την σύντομη μετακίνηση των φοιτητών στο νέο κτίριο, να αδειάσει το κτίριο που τους φιλοξενεί εδώ και είκοσι χρόνια. Αυτό το κτίριο να δοθεί για την στέγαση του 2ου ΕΠΑΛ, και είναι η καλύτερη λύση. Αν κινηθούμε σε αυτή την κατεύθυνση θα κερδίσουμε και τα δύο, αυτόνομο ΤΕΙ και στέγαση του ΕΠΑΛ σε ασφαλές κτίριο.

Λύσεις υπάρχουν, αν θέλουμε βρίσκουμε τις σωστές λύσεις, όπως αναφέρθηκα από τους πρώτους, στην έναρξη του θέματος

Συμπερασματικά δεν μπορεί να υπάρξει η λύση στέγασης ή συστέγασης μαθητών του ΕΠΑΛ με φοιτητές του Τ.Ε.Ι..

Οποιαδήποτε ιδέα, περί αλλοίωσης αυτονομίας του Τ.Ε.Ι., περί χρήσης του κτιρίου για άλλους οποιοσδήποτε σκοπούς πέρα από φοιτητές Τ.Ε.Ι., ή το νέο Α.Τ.Ε.Ι. η όπως αλλιώς μπορεί να ονομασθεί, θα είμαι απέναντι τους. Ας σκεφτούμε υπεύθυνα για αυτή την πόλη, για την πόλη ΚΙΛΚΙΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.