Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας σε Μύκονο, Σαντορίνη, Πάρο και Χαλκιδική

- Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβάσεων φορολογικής, ασφαλιστικής νομοθεσίας σε τουριστικές περιοχές
- Από 10 έως και 14 Αυγούστου έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Μύκονο, Σαντορίνη, Πάρο και Χαλκιδική
- Στοχευμένες δράσεις υλοποιεί η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, για τη διαπίστωση παραβάσεων φορολογικής, ασφαλιστικής νομοθεσίας.


Το πενταήμερο 10-8-2016 έως και 14-8-2016 πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε τουριστικές περιοχές της Μυκόνου, της Σαντορίνης της Πάρου και της Χαλκιδικής.

Πιο αναλυτικά, διαπιστώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας:

· Σε εστιατόριο-καφέ-μπαρ, διαπιστώθηκαν παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

· Σε καφέ-μπαρ, κατελήφθη να απασχολείται εργαζόμενος ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού και διαπιστώθηκαν τρεις παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

· Σε σνακ-μπαρ, διαπιστώθηκε παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

· Σε εστιατόριο-καφέ-μπαρ, διαπιστώθηκαν έξι παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

· Σε εστιατόριο – ψησταριά, διαπιστώθηκαν τέσσερις παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

· Σε εστιατόριο – ψαροταβέρνα, διαπιστώθηκαν τρεις παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

· Σε εστιατόριο κατελήφθη να απασχολείται αλλοδαπή εργαζόμενη, η οποία δεν ήταν καταχωρημένη στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού και διαπιστώθηκαν εννιά παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας. Η ανωτέρω εργαζόμενη συνελήφθη καθώς όπως διαπιστώθηκε διέμενε παρανόμως στη χώρα και στερούνταν πιστοποιητικού υγείας. Επίσης συνελήφθη ο προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος.

· Σε πιτσαρία κατελήφθη να απασχολείται μία αλλοδαπή εργαζόμενη, η οποία δεν ήταν καταχωρημένη στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού και διαπιστώθηκαν επτά παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας. Η ανωτέρω εργαζόμενη συνελήφθη καθώς όπως διαπιστώθηκε στερούνταν πιστοποιητικού υγείας ενώ συνελήφθη επίσης και η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης.

· Σε καφέ - ζαχαροπλαστείο διαπιστώθηκε παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας καθώς και η λειτουργία της επιχείρησης χωρίς άδεια λειτουργίας.

· Σε καφέ - αναψυκτήριο, διαπιστώθηκαν δύο παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

· Σε καφέ-εστιατόριο, διαπιστώθηκαν έξι παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Για τις ως άνω περιπτώσεις, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.