Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Στους δρόμους σήμερα οι επαγγελματίες υγείας για το ασφαλιστικό

Γράφει η Μαρίνα Σαουλίδου
Την αρχή σε μία σειρά δράσεων διαμαρτυρίας απέναντι στο νέο ασφαλιστικό που προωθεί η Κυβέρνηση κάνουν σήμερα γιατροί, φαρμακοποιοί, οδοντίατροι και λοιποί επαγγελματίες του χώρου της υγείας.

Έχοντας ήδη αποφασίσει να συμπορευθούν προκειμένου "να οργανώσουν τον αγώνα κατά των προθέσεων της Κυβέρνησης", οι επιστήμονες- ελεύθεροι επαγγελματίες του ΕΤΑΑ συμμετέχουν σήμερα, Πέμπτη, στην κοινή πορεία που έχει προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι, προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων (σημείο εκκίνησης τα γραφεία του ΔΣΑ, Ακαδημίας 60).

Πιο συγκεκριμένα, στην πορεία έχουν ανακοινώσει πως θα λάουν μέρος τα μέλη του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, ενώ χθες και ο ΙΣΑ κάλεσε τα μέλη του να συμμετέχουν στην κοινή πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας, απορρίπτοντας το προσχέδιο νόμου της Κυβέρνησης που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και μάλιστα χωρία καν την προηγούμενη συζήτηση με τους κοινωνικούς φορείς.

Συλλαλητήριο το Σάββατο
Οι κινητοποιήσεις πάντως θα συνεχιστούν και το Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, οπότε και η ΑΔΕΔΥ διοργανώνει συλλαλητήριο (12 το μεσημέρι) στην Ομόνοια. Την κινητοποίηση έχουν ήδη γνωστοποιήσει πως θα στηρίξουν τόσο οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), όσο και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ (ΠΟΣΕΥΠΕΟΠΥΥ- ΠΕΔΥ).

Σημειώνεται πως την Παρασκευή, σε νέα συνάντησή τους οι φορείς του ΕΤΑΑ θα επανεξετάσουν τη στάση τους με βάση τα δεδομένα που θα προκύψουν (ώρα 11.00 π.μ στα γραφεία του ΤΕΕ), ενώ την ίδια ώρα η ΕΙΝΑΠ καλεί σε Γενικές Συνελεύσεις ανά νοσοκομείο σε συνεργασία με τα τοπικά σωματεία αλλά και σε συγκέντρωση συγκέντρωση υγειονομικών σωματείων έξω από το Υπουργείο Εργασίας (4:30) την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου.

Αδιέξοδο
Την ίδια ώρα, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΙΣ ανακοίνωσε πως θα συνεδριάσει την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016, προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση του μετά και τη δίωρη συνάντηση που είχε το πρωί της Τετάρτης με τον Υπουργό Εργασίας κ. Γιώργο Κατρούγκαλο και τους Προέδρους των υπόλοιπων επιστημονικών φορέων.

Όπως έγινε γνωστό μετά το πέρας της συνάντησης, ο υπουργός ανακοίνωσε τη δημιουργία τεχνικής επιτροπής επεξεργασίας των ρυθμίσεων του σχεδίου, η οποία θα αρχίσει να συνεδριάζει από την προσεχή εβδομάδα με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των Επιστημονικών Φορέων.

Από την πλευρά του πάντως, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, κ. Μιχαήλ Βλασταράκος επανέλαβε πως για τον ΠΙΣ, το προσχέδιο για το ασφαλιστικό, έτσι όπως έχει παρουσιαστεί, αποτελματώνει κάθε ατομική δραστηριότητα και οδηγεί τον ιατρικό κόσμο σε υπαλληλοποίηση, σε μετανάστευση και τους στερεί τη δυνατότητα πληρωμής των εισφορών και άλλων υποχρεώσεων τους".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.