Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Τα «μαζεύει» το ΥΠ.ΕΣ. τα περί ιδιωτικοποίησης της Καθαριότητας στους Δήμους

Ορθή... επανάληψη εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, μετά το σάλο που ξεσήκωσε στις τάξεις των εργαζομένων στις Υπηρεσίες Καθαριότητας των Δήμων και όχι μόνο..., η αναφορά του πως, ένα από τα ζητήματα που συζητήθηκαν μεταξύ του Υπουργού ΕΣ.Δ.Α.,
Παναγιώτη Κουρουμπλή και του Κύπριου ομολόγου του, Σωκράτη Χάσικου, κατά τη συνάντηση του Σαββάτου, «ήταν και εκείνο των συμβάσεων με τους ιδιώτες (όπως επί παραδείγματι στον τομέα της καθαριότητας), όπου η Κυπριακή Δημοκρατία κατάφερε να πετύχει καλύτερους και πιο συμφέροντες οικονομικούς όρους για το Κράτος και όπου η ανταλλαγή εμπειριών θα είναι εξαιρετικά ωφέλιμη για την Ελληνική πλευρά», όπως αυτολεξεί αναφερόταν στο αρχικό δελτίο Τύπου του Υπουργείου, θέμα που ανέδειξε, άμεσα, το epoli.gr.

Στην... ορθή επανάληψη, απουσιάζουν οι λέξεις «ιδιώτες», «τομέας καθαριότητας», οι «καλύτεροι οικονομικοί όροι» αντικαταστάθηκαν από το «καλύτερους όρους διαπραγμάτευσης» και προστέθηκε το «διαπραγμάτευση με υπάρχοντες παρόχους»...

«Ένα άλλο θέμα που τέθηκε κατά την συζήτηση, ήταν οι συμβάσεις που υπέγραψε η Κυπριακή Δημοκρατία την προηγούμενη 5ετία πετυχαίνοντας καλύτερους όρους επαναδιαπραγμάτευσης προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος, κάτι που μπορεί να χρησιμεύσει ως εμπειρία για την ελληνική πλευρά σε ο,τι αφορά την διαπραγμάτευση με υπάρχοντες παρόχους για επίτευξη επωφελέστερων για το δημόσιο συμφωνιών, που επίσης ήδη υπάρχουν», τονίζει, συγκεκριμένα, επί το... ορθόν το ΥΠ.ΕΣ.Δ.Α.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.