Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Ξεκινά σήμερα το 1ο Thessaloniki Animation Festival (TAF)

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Κέντρο Πολιτισμού της ΠΚΜ, σε συνεργασία με την AddArt, παρουσιάζει το 1ο Thessaloniki Animation Festival (TAF), που περιλαμβάνει ολοήμερες συνεχείς προβολές από όλο τον κόσμο για το κοινό της Θεσσαλονίκης.

Το 1ο Thessaloniki Animation Festival διοργανώνεται στο κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1, Θεσσαλονίκη), από αύριο Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015 μέχρι και την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015 και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Επίτιμος καλεσμένος του TAF για το 2015 θα είναι ο Rony Oren ένας ειδήμονας του είδους και πρύτανης του τμήματος animation του Bezalel Academy of Fine Arts & Design Jerusalem, ο οποίος θα δώσει τα… φώτα του σε σεμινάρια (masterclass) για stop motion animation.

Επίσης έχουν προσκληθεί και καλλιτέχνες της Θεσσαλονίκης για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα με ενδιαφέρον εργαστήρια πάνω στην τέχνη του animation. Στο πρόγραμμα του 1ου TAF περιλαμβάνονται επίσης ομιλίες και πάνελ με θέμα το animation και τις εφαρμογές του, αλλά και για τις ευκαιρίες που υπάρχουν στον χώρο του animation στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο του 1ου TAF θα διεξαχθεί διαγωνισμός ταινιών animation μικρού μήκους και θα υπάρξουν βραβεύσεις σε διάφορες κατηγορίες. Οι υπεύθυνοι του TAF έχουν ήδη συλλέξει πάνω από οχτώ ώρες διαγωνιστικό υλικό από όλο τον κόσμο.

Στο πλαίσιο του 1ου TAF περιλαμβάνονται και αφιερώματα, που θα συνοδεύουν το διαγωνιστικό κομμάτι του φεστιβάλ:

1.Το Thessaloniki Animation Festival θα παρουσιάσει αφιέρωμα της ASIFA (Association Internationale du Film d’Animation) 1945 – 2015: 70 χρόνια Ελληνικό Animation. Στο αφιέρωμα θα προβληθούν ελληνικά animation που μας κέρδισαν όλα αυτά τα χρόνια. Αυτή η προσπάθεια γίνεται για να γνωρίσει το κοινό του φεστιβάλ ότι η Ελληνική παραγωγή animation υπάρχει και είναι δυναμική.

2.Στο TAF επίσης θα προβάλει τα καλύτερα επιλεγμένα animation των τελευταίων ετών το «Be There Corfu Animation Festival». Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στην Κέρκυρα. Το «Be There Corfu Animation Festival» θα ταξιδέψει το κοινό και σε παλαιότερες χρονιές, ώστε να θυμίσει πόσο όμορφη και διαχρονική είναι αυτή η τέχνη.

3.Στο πλαίσιο των αφιερωμάτων του 1ου TAF ο Rony Oren υπεύθυνος του τμήματος animation στο πανεπιστήμιο καλών τεχνών Bezalel της Ιερουσαλήμ θα παρουσιάσει της ταινίες animation μικρού μήκους που δημιουργήθηκαν στο τμήμα του. Μια σειρά φοιτητικών ταινιών animation που εντυπωσιάζουν για τις φρέσκες ιδέες τους.

Το 1ο Thessaloniki Animation Festival περιλαμβάνει επίσης και σειρά παράλληλων δράσεων:

-Πάρτι έναρξης στο Bord-De-LEau (Εγνατίας 45, Θεσσαλονίκη).

-Πάρτι λήξης στον πολυχώρο WE (Λεωφόρος Γ’ Σεπτεμβρίου & Γρ. Λαμπράκη), με μουσικές από ταινίες, σειρές ,animation και games με DJ sets των Hiro, Kerrara, Taf.

-Ένα από τα παράλληλα events είναι η παρουσία του «The Mindtrap», το οποίο θα μεταφέρει δωμάτιο απόδρασης στον κινηματογράφο «Αλέξανδρος».

-Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα γίνεται συλλογή τροφίμων μακράς διάρκειας, ειδών προσωπικής υγιεινής, χαρτικών και απορρυπαντικών, για τις οικογένειες που στηρίζει η «ΑΡΩΓΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ».

Το αναλυτικό πρόγραμμα του 1ου Thessaloniki Animation Festival είναι:

Παρασκευή 23/10/2015
18:00-19:00 Έναρξη φεστιβάλ

19:00-20:30 Αφιέρωμα στο Ελληνικό Animation 1945-2015 70 χρόνια (ASIFA)

21:00-22:30 1ο Διαγωνιστικό πακέτο ταινιών animation μικρού μήκους

22:30 Πάρτι έναρξης

Σαββάτο 24/10/2015
11:00-13:00 Masterclass Character Design με τον Γιάννη Τεξή

17:00-18:00 Masterclass Stop Motion με τον Rony Oren

18:00-19:00 QnA του Rony Oren Ο master του Stop Motion στη διάθεση του κοινού για να απαντήσει σε ερωτήσεις

19:30-23:30 2ο Διαγωνιστικό πακέτο ταινιών animation μικρού μήκους

Κυριακή 25/10/2015
11:00-13:00 Masterclass Storytelling με τον Δημήτρη Σαββαΐδη

16:00-17:00 Best Of from Be there Corfu Animation Festival

17:15-18:30 Αφιέρωμα Σπουδαστικών Ταινιών Bezalel University of Jerusalem παρουσιάζει ο Rony Oren

19:00-21:00 3ο Διαγωνιστικό πακέτο ταινιών animation μικρού μήκους

21:15 22:00 Τελετή λήξης - Ανακοίνωση νικητών - Βράβευση

22:30 Πάρτι λήξης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.