Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Ο Πάνος Άσπρος, απαντά στον Πάνο Μαύρο

Απάντηση - σχόλιο στο άρθρο του Πάνου Μαύρου "Μεγάλος ιδιωτικός όμιλος στον τομέα της υγείας, επενδύει στο Κιλκίς με αφορμή τη φημισμένη Ορθοπεδική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς "
Του αναγνώστη της Γνώμης Π. Α.
Καλό και πρωτοποριακό, αν και λίγο ατελές στη δομή του το κείμενο σαν σκεπτικό, με αφορμή τη φημισμένη ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου Κιλκίς. Ποια κλινική; Την α’ με τον Παπαδόπουλο και τον Ζάχο, την β’ με τον Μάτσο και τον Κρυστάλλη ή την συγχωνευμένη τώρα με τον Καρανικόλα;

Ο μεγάλος ιδιωτικός όμιλος στον τομέα της υγείας που θα θελήσει να επενδύσει στο νοσοκομείο Κιλκίς, παρά τη φήμη (αξία-αέρας του εμπορίου) της ορθοπεδικής κλινικής θα έχει σαν όρους:

  1. επωνυμία α.ε. και όχι την ολέθρια λανθασμένη επωνυμία ν.π.δ.δ.
  2. όχι κρατικούς γιατρούς
  3. όχι κρατικούς νοσηλευτές
  4. όχι κομματικό κρατικό διοικητή
  5. όχι κρατική διεύθυνση νοσηλευτικής υπηρεσίας
  6. όχι κρατικές διοικητικές υπηρεσίες με μεταταγμένους νοσηλευτές.
  7. όχι κρατικές τεχνικές υπηρεσίες
  8. όχι κρατικούς εκαβίτες και δωρεάν κρατικά ασθενοφόρα
  9. όχι σωματείο εργαζομένων
  10. όχι ένωση νοσοκομειακών ιατρών ενικ
  11. ατομικές συμβάσεις έργου με εξατομικευμένες αμοιβές (απολύονται άπαντες)
  12. όχι 11 χειρουργικές αίθουσες εκ των οποίων λειτουργούν οι 5
  13. όχι 220 κρεβάτια ασθενών εκ των οποίων πιασμένα τα 100
  14. όχι εξοπλισμούς με ευρωπαϊκά προγράμματα και λίντερ που γεμίζουν τους χώρους και απλά σκεπάζονται με σεντόνια ή ξεσκονίζονται
  15. όχι δωρεάν πρόσβαση ασθενών ή έστω μόνο με ένα 5ευρω
  16. όχι νοσηλεία ασθενών με τις υπάρχουσες κρατικές τιμές
  17. όχι αρχιτεκτονικό σχέδιο «καρό ξεκολλημένο πλακάκι»
  18. προγράμματα ιατρικού τουρισμού (ταβέρνες, φολκλόρ (το πρωί νοσηλευτής-το βράδυ χορευτής), μουσεία, πισίνες, μασάζ, και ο,τι άλλο προκύψει για καλές αναμνήσεις).
Ο μεγάλος ιδιωτικός όμιλος στον τομέα της υγείας δεν θα έρθει σε κάποια διαπραγμάτευση με τους τώρα υπάρχοντες κομματικούς κρατικούς φορείς.

Το τούρμπο-ταιπεδ θα φροντίσει σε μια παραμονή μεγάλης γιορτής, ενώ εσύ γλεντάς την παραμονή στο παναϊρι του χωριού σου, την επομένη προσεύχεσαι στην Pαναγία και τη μεθεπομένη κοιμάσαι για να συνέλκεις από τα μεθύσια, να σε παραδώσει σαν υλικοτεχνική υποδομή και ανθρώπινο δυναμικό στα πλαίσια των ισοδύναμων μέτρων για τα άλλα μετρα που έτσι κι αλλιώς δεν βγαίνουν.

Έτσι ξεχάστε αμέσως ότι το νοσοκομείο είναι δικό σας, επειδή το πρώτο κτίριο το χτίσανε οι παππούδες σας (οι δεξιοί το είπαν πρoσφορά εργασίας και οι αριστεροί επίταξη εργασίας), ξεχνάτε το λάθος ότι είναι προέκταση της αυλής του σπιτιού σας, όπως επίσης ότι είναι ένα καλό ψηφοθηρικό μαγαζί και η εκάστου κομματική κρατική διοίκηση ρυθμίζεται με τηλέφωνα και στα ζάρια του φεύγα, της πόρτας και του πλακωτού.

Αυτό, εκτός από το τούρμπο-ταιπεδ, μπορεί επίσης να γίνει όταν η περιοχή ανακηρυχθεί σε εοζ - ειδική οικονομική ζώνη - και χορηγηθεί στη διακυβέρνηση των δανειστών με μεροκάματα Ρουμανίας, Βουλγαρίας και Σκοπίων, μια και ήδη έγινε συζήτηση από τη Γερμανία ότι σαν βαλκάνιο σου φτάνουν τα 300 και πολλά σου είναι. Πως οι άλλοι βαλκάνιοι μπορούν;

Μη ξεχνάτε ότι στην είσοδο της πόλης συνεχίζει να υπάρχει ακόμα και με την ταμπέλα του το εργοστάσιο του Ρίκερ, ίσως για πιθανή επαναλειτουργία του από τους κληρονόμους του τέως αφεντικού. Παρεμπιπτόντως, ο ομοεθνής αρχιεργάτης του, όταν προσπάθησε να βάλει τους εργαζόμενους στα βαρέα και ανθυγιεινά λόγω της βυσσίνωσης των πνευμόνων των εργαζομένων, απολύθηκε από τον αφεντικό, παντρεύτηκε στο Κιλκίς, άνοιξε ένα μίνι-μάρκετ θάφτηκε εδώ, αλλά κανένα στεφάνι στη μνήμη των εργατικών αγώνων του δεν έχει κατατεθεί, ούτε κάποιος δρόμος πηρέ το όνομα του.

Μήπως στην παραχώρηση των 14 αεροδρομίων στην fraport αντέδρασε κάποιος δήμαρχος, νομάρχης ή βουλευτής; Το ίδιο θα γίνει όταν εκχωρηθεί στην ΑΕ η ορθοπεδική και κάθε άλλη κλινική του νοσοκομείου. Τσιμουδιά, ή κάποια νάζια στην αρχή με το δικαιολογητικό το παλαίψαμε αλλά τι να κάνουμε, δεν θα χάσουμε και τις δικές μας θέσεις. Στο κάτω-κάτω όλα γίνονται για τη σωτηρία της πατρίδας και όποιος θα αντιδράσει ή θα πάει μέσα ή θα φορέσει βραχιόλι με την ποινή της εσχάτης προδοσίας και αντίστασης κατά των δανειστών. Μη ξεχνάτε τη Βάρκιζα, που μετά την κατάθεση των όπλων, κάθε αριστερός ήταν εχθρός του καθεστώτος και έπρεπε να υπογράψει το χαρτί της μεταμέλειας για να μη καταλήξει στην εξορία της Μακρονήσου και του Αι-Στράτη.

Αλλά αντί να πάμε στη Βάρκιζα, ας πάμε στις συνθήκες Βαϊμάρης, που ούτε οι επιτροπές της βουλής ολοκλήρωσαν το έργο τους για το ατμ (αριστερό τρίτο μνημόνιο), ούτε οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του λάου άρθρωσαν κουβέντα και ταχύτατα, επειδή «τα πράγματα είναι απλά, στο eurogroup πήγε η ελληνική κυβέρνηση με ψηφισμένη τη συμφωνία και με τη δανειακή σύμβαση. Αν δεν υπάρχουν αυτά μαζί με τις τροπολογίες και με τα προαπαιτούμενα και δεν θα υπάρχει απόφαση, τότε θα πάμε στο δάνειο γέφυρα, είναι τόσο απλό. Αν δεν υπάρξει αυτό τότε θα πρέπει η κυβέρνηση να ξεκινήσει συζήτηση για τα προαπαιτούμενα για το δάνειο-γέφυρα» ψέκασαν, σκούπισαν και τέλειωσαν. Τέλειωσαν άραγε ή τα τζάμια θόλωσαν ακόμα παραπάνω;

Έτσι ο μεγάλος ιδιωτικός όμιλος στον τομέα της υγείας θα επενδύσει στο νοσοκομείο Κιλκίς. και μακάρι να γίνει έτσι γιατί μόνο έτσι θα σωθεί το νοσοκομείο εξ αιτίας και μόνο της φήμης του. του εμπορικού αέρα. Είναι ο αέρας ικανός να τραβήξει μια επένδυση; Μόνο με ξεπάτωμα των υπαρχόντων υλικοτεχνικών υποδομών και των εργαζομένων μπορεί να γίνει η επένδυση. Και υπέρ ποιου άραγε οφέλους θα γίνει η επένδυση; Απλά για να μη κλείσει το νοσοκομείο; Δεν είναι πειστικό το επιχείρημα.

Πιστεύω να μη σοβαρολογείς Πάνε Μαύρε.

Φιλικά από τον Πάνο Άσπρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.