Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Η ταινία "Το τούνελ-Der Tunnel" στην "Ανοικτή οθόνη" Κιλκίς

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΙΛΚΙΣ «ΑΝΟΙΚΤΗ ΟΘΟΝΗ»
Προβολή: Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014
Αίθουσα Επιμελητηρίου Κιλκίς – 8.30μμ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: «ΝΕΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΚΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ, μέρος 2ο»
Ταινία: Το τούνελ-Der Tunnel (Γερμανία, 2001)-Διάρκεια 150΄
Σκηνοθεσία: Roland Suso Richter
Παίζουν: Heino Ferch, Nicolette Krebitz, Sebastian Koch, Alexandra Maria Lara, Claudia Michelsen
Υπόθεση:


Το «Τούνελ» δημιουργήθηκε για τηλεοπτικούς σκοπούς και ολοκληρώθηκε σε δύο μέρη για τη γερμανική τηλεόραση. Αρχικά είχε διάρκεια 3 ώρες, αλλά οι εμπορικές ανάγκες την περιόρισαν στις 2 ώρες και 47 λεπτά. Αν κα μιλάμε ουσιαστικά για τηλεοπτική παραγωγή, εντούτοις η ποιότητά της είναι καθαρά κινηματογραφική. 


Η υπόθεση εξελίσσεται στο Βερολίνο ανάμεσα στο 1961 και το 1962 χρονιές που σημαδεύτηκαν από την ανόρθωση του τοίχους του Βερολίνου. Ένας πρωταθλητής κολύμβησης της Ανατολικής Γερμανίας, που ήταν ενάντια στο ανατολικό καθεστώς, διαφεύγει στο δυτικό Βερολίνο και θέτει ως στόχο ζωής να φέρει μαζί του την αδελφή του, η οποία έχει ξεμείνει με την οικογένειά της απέναντι. Στο δυτικό Βερολίνο συναντά φίλους με κοινό σκοπό και αποφασίζουν από κοινού να δημιουργήσουν ένα τούνελ με το οποίο θα έσπαγαν τον αποκλεισμό. 

Σίγουρα μιλάμε για μία ταινία με πολύ και διαρκή ένταση που καθηλώνει τον θεατή. Σε αυτό συμβάλει και το γεγονός ότι η ταινία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα.

Με την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας του Επιμελητηρίου Κιλκίς και την παραχώρηση της ταινίας από το εργαστήρι υποτιτλισμού καθηγητών γερμανικής γλώσσας μέσης εκπαίδευσης

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.