Η κ. Πατουλίδου, παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, αναφέρθηκε στις προσπάθειες κλοπής από τους Σκοπιανούς του ονόματος Μακεδονία, κλοπή που «συνιστά άμεση απειλή κατά της ακεραιότητας της χώρας» και «κίνδυνο νέας μικρασιατικής καταστροφής και ομαδικής εκρίζωσης του Μακεδονικού πληθυσμού από τα ιερά μας χώματα. Όπως ακριβώς έχουμε τις 200000 προσφύγων στην Κύπρο, με 8000 νεκρούς και 2000 χιλιάδες αγνοούμενους».
Η κ. Αντιπεριφερειάρχης, τιμώντας τη μνήμη των Μακεδόνων οπλαρχηγών, επισήμανε πως «σήμερα επιβάλλεται να γίνουμε ξανά Μακεδονομάχοι, διότι σλαβοβούλγαροι νομάδες απειλούν εκ νέου την Μακεδονία», ενώ αναφερόμενη στα σχέδια που βρίσκουν το φως της δημοσιότητας για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό δήλωσε πως «καμιά χώρα στον πλανήτη δεν έχει το όνομα μιας άλλης χώρας. Τον Χορτιάτη ποιος τον ονόμασε Χορτιάτη; Τον Θερμαϊκό ποιος τον ονόμασε Θερμαϊκό; Γεωγραφία είναι όλα αυτά. Οι άνθρωποι που κατοικούν στον Χορτιάτη τον ονόμασαν Χορτιάτη. Ο ποταμός ονόμασε τον εαυτό του Αξιό; Οι κοινότητες των κατοίκων τον ονόμασαν. Μια τέτοια ονομασία είναι μόνο μια σύνθετη ονομασία με πολιτικό προσδιορισμό. Δεν μπορεί να υπάρξει ποτέ γεωγραφική ονομασία. Επομένως, η αποδοχή αυτών των σχεδίων εκφράζει την υποχωρητικότητά μας και τη διακινδύνευση της ακεραιότητας της χώρας μας».
Κλείνοντας την ομιλία της η κ. Πατουλίδου έκανε ιδιαίτερη μνεία στην επιστολή που έστειλαν το 1992 έξι Έλληνες άνθρωποι του πνεύματος, προς τους υπουργούς εξωτερικών της Ε.Ο.Κ. και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζακ Ντελόρ, στην οποία επιστολή εξηγούσαν τους λόγους για τους οποίους η Ε.ΟΚ. δεν πρέπει να αναγνωρίσει το κράτος των Σκοπίων με την ονομασία Μακεδονία, υπενθυμίζοντας πως «Το όνομά μας είναι η ψυχή μας. Όποιος παραχωρεί όνομα, παραχωρεί έδαφος».
Μετά το τέλος της ομιλίας τελέστηκε τρισάγιο στο ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού όπου η κ. Πατουλίδου κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των πεσόντων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.
Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.
Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.