Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Οι Γερμανοί ξανάρχονται στο Κιλκίς. Για να μαζέψουν Ελληνικές ελιές !

Μην τρομάζετε ! Οι Γερμανοί δεν έρχονται με κακό σκοπό για να πάρουν τις ελιές μας.. Ήρθαν για να βοηθήσουν την Ελληνίδα φίλη τους που ζει στη Γερμανία, αλλά έχει δέντρα με ελιές στον τόπο καταγωγής της.
Η Μαρία Λιόλιου γεννήθηκε στη Γερμανία, έχοντας Έλληνα πατέρα και Γερμανίδα μητέρα. Ο πατέρας με καταγωγή το μικρό χωριό Πλαγιά στο Κιλκίς, αν και «έστησε» τη ζωή του στη Γερμανία, πάντα διατηρούσε σχέσεις με το χωριό του. Έτσι πριν 20 χρόνια, φύτεψε περίπου 500 δεντράκια από ελιές.

Με το θάνατο του πατέρα, τη συντήρηση και μάζεμα των καρπών αναλαμβάνει η μητέρα και η κόρη. Έτσι φτάνουμε στο σήμερα, όπου αρωγοί τους είναι κάποιοι συγγενείς αλλά και φίλοι τους από τη Γερμανία, οι οποίοι τους ακολουθούν στην Ελλάδα1-2 φορές το χρόνο, και για 10-15 ημέρες κάθε φορά.

Η μετάβασή τους γίνεται αεροπορικώς μέχρι Θεσσαλονίκη και μετά έχουν ένα βαν για τις μετακινήσεις τους. Μένουν όλοι μαζί στο πατρικό αγροτόσπιτο στο χωριό και δουλεύουν αρκετές ώρες στο χωράφι !

Όπως είπαν στα Omorfa Taxidia, δεν το βλέπουν σαν τουρισμό, αλλά σαν βοήθεια σε φίλους, κάνοντας κάτι διαφορετικό, δημιουργικό και κυρίως απολαμβάνοντας όλη τη χρονιά στο σπίτι τους, το εξαιρετικό ποιοτικά και γευστικά Ελληνικό λάδι και τις ελιές. Κάποιοι είναι συνταξιούχοι, άλλος ξυλουργός, άλλος ιδιωτικός υπάλληλος.

Μας είπαν επίσης, ότι πριν έρθουν στην Ελλάδα αλλά και τώρα, είχαν και έχουν μόνο θετικές απόψεις και εικόνες, και οι κάτοικοι του χωριού τους βλέπουν σαν φίλους.

Στην ερώτησή μας, στη μητέρα της Μαρίας, κ. Ilse Patzel, για το αν θα μπορούσε αυτή τους η εθελοντική κίνηση, να γίνει πιο οργανωμένα με τουριστικά οφέλη για την περιοχή, μας είπε: «Στη Γερμανία υπάρχει ένα είδος αγροτουρισμού με την ονομασία «Urlaub auf dem Bauernhof», όπου οικογένειες, ή νέοι, κτλ, μπορούν να φιλοξενηθούν σε αγροτικές περιοχές, να εργαστούν σαν αγρότες ή κτηνοτρόφοι, να διαμείνουν εκεί, αλλά και να πάρουν μέρος της παραγωγής, ενώ πρόσθεσε :« Σε ολόκληρη τη. Β. Ελλάδα υπάρχουν τεράστιες εκτάσεις αλλά και οπωρώνες, που πολλές φορές τα φρούτα πέφτουν, χωρίς να τα μαζέψει κανείς. Θα μπορούσε να γίνει κάτι και εδώ. Στη Γερμανία το ονομάζουμε «Ενεργητικό τουρισμό», πηγαίνοντας π.χ. σε αμπελώνες και άλλες καλλιέργειες, συνδυάζοντας εργασία, δημιουργική απασχόληση και φυσικά τουρισμό. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι οικονομική αξία έχει πχ το αγουρέλαιο του χωριού μας, στη Γερμανία, αλλά δυστυχώς, δεν γίνονται οι κατάλληλες κινήσεις »

Κλείνοντας, μας είπαν ότι για τον μέσο Γερμανό υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για αυτόν τον τρόπο τουρισμού, θεωρούν ότι Ελλάδα έχει να δώσει τεράστια πράγματα σε αυτό τον τομέα, που όμως είναι παντελώς άγνωστα στη χώρα τους.

Τόνισαν ακόμη, « ότι όποιος Έλληνας ή Γερμανός που εμπλέκεται στον τουρισμό, και θέλει να σχεδιάσει και να υλοποιήσει τέτοιο project, θα πρέπει να το συνδυάσει οπωσδήποτε και με το γνωστό δίπτυχο «ήλιος- θάλασσα».

Πηγή: Omorfa taxidia facebook






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.